button.gif button.gif button.gif button.gif
button.gif button.gif button.gif button.gif

Overzicht actuele opdrachten

Het Interim Netwerk | Vind een interim. Vind een opdracht.

'Inzien/reageren' opent een nieuwe pagina om te reageren op de betreffende oproep. 'Details' laat de opdrachtinformatie direct op deze pagina zien en is handig om de oproepen stuk voor stuk te bekijken. Opnieuw 'Details' sluit die informatie dan weer.

57132Interim Logistic Specialist Details Inzien/reageren
3-6 mnd fulltime | Rotterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht Interim Logistic Specialist
Verwachte opdrachtduur: 3-6 mnd fulltime
Plaats/regio: Rotterdam
Profiel van het bedrijf: Productiebedrijf in de food
Profiel van de opdracht: - Post ERP Go-Live logistic support - Stock Reconsiliation ervaring - Koppelingen IT mbt in-/outbound
Profiel van de manager: Hands-on meewerken aan issues en route-cause oplossen hiervan.
Opmerkingen: Per direct fulltime beschikbaar.
57131Interim salarisadministrateur Details Inzien/reageren
1 tot 3 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. | Limburg/ Brabant.
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim salarisadministrateur
Verwachte opdrachtduur: 1 tot 3 maanden, gemiddeld 4 dagen per week.
Plaats/regio: Limburg/ Brabant.
Profiel van het bedrijf: Organisatie die over gaat naar een nieuw salarispakket AFAS. Zoekt tijdelijke vervanging van de salarisadministrateur.
Profiel van de opdracht: Verwerken van salarismutaties, bij voorkeur ook het kunnen bijhouden van de financiële administratie.
Profiel van de manager: Ervaring met salaris verwerking en met het pakket AFAS. Bij voorkeur ook ervaring met de overgang naar een nieuw systeem.
Opmerkingen: Scherp tarief, direct beschikbaar.
57107Interim Coach/Manager Projectmatige Verhuur Details Inzien/reageren
3 tot 6 maanden voor 16-20 uur per week | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht: Gezocht Interim Coach/Manager Projectmatige Verhuur. Wij zoeken voor ons bedrijf een No Nonsense Interim Manager die ons team potentiële managers kan coachen tot een hoger niveau. Jij zorgt ervoor dat wij klaar zijn voor the next level. W
Verwachte opdrachtduur: 3 tot 6 maanden voor 16-20 uur per week
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Wij zijn een klein en snel groeiend bedrijf en marktleider in de projectmatig verhuur binnen de bouw.
Profiel van de opdracht: Om de markt nog beter te bedienen gaat onze bedrijfsstructuur op de schop. Met als doel de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in onze organisatie te beleggen. Om deze verandering door te voeren zijn wij op zoek naar een interim manager die zijn of haar tanden in ons bedrijf kan zetten. Ben jij iemand die potentiele managers kan coachen hun leiderschapsstijl te ontwikkelen? Heb jij de skills om cijfers en de praktijk samen te laten komen?
Profiel van de manager: Jij maakt een scan van de organisatie en zorgt dat het plan wordt aangescherpt. Vervolgens weet jij dit plan samen met 3 managers gefaseerd uit te zetten. Je neemt hierbij een coachende rol aan binnen onze lerende organisatie. Jij bent verantwoordelijk voor: Het beoordelen van werkprocessen - Het aandragen van verbetervoorstellen - Het opstellen van het veranderplan - Rapportage over de voortgang - Het organiseren van teambuilding sessies - Het begeleiden van de managers in hun ontwikkeling
Opmerkingen: - HBO werk- en denkniveau; - Ruime ervaring met projectmanagement; - Ervaring met implementatie van nieuwe processen en systemen; - In staat tijdig risico’s in de voortgang, kwaliteit en budgettering te signaleren; - Analytisch en communicatief sterk; - Helicopterview, Initiatiefrijk, besluitvaardig, daadkrachtig en overtuigingskracht.
57098Interim HR Medewerker Details Inzien/reageren
2,5 maanden, start zo spoedig mogelijk. | Friesland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim HR Medewerker die ons bedrijf komt ondersteunen bij het verzorgen van een correcte personeelsadministratie.
Verwachte opdrachtduur: 2,5 maanden, start zo spoedig mogelijk.
Plaats/regio: Friesland
Profiel van het bedrijf: Wij zijn een productiebedrijf voor de consumentenmarkt.
Profiel van de opdracht: Binnen onze HR Support afdeling zijn wij op zoek naar een HR Medewerker die ons tijdelijk kan ondersteunen met administratieve werkzaamheden. Denk hierbij aan het maken van arbeidsovereenkomsten, correspondentie naar onze medewerkers en het doorvoeren van mutaties. Het betreft een tijdelijke opdracht waarin je direct kunt starten tot medio april 2020. Je maakt deel uit van de afdeling HR, bestaande uit een zes HR Adviseurs, drie Allround HR Medewerkers en een salarisadministrateur.
Profiel van de manager: We zijn op zoek naar een proactieve kandidaat die kennis heeft van personeelsprocessen en weet hoe je een arbeidsovereenkomst en een begeleidende brief moet opstellen. Je bent bekend met Raet of in staat om dit HR informatiesysteem snel eigen te maken. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
Opmerkingen:
57129Interim Salarisadministrateur Details Inzien/reageren
4 maanden, gemiddeld 3 dagen per week. | Regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Voor een goede relatie zijn wij per direct op zoek naar een proactieve Freelance/Interim Salarisadministrateur.
Verwachte opdrachtduur: 4 maanden, gemiddeld 3 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: Het betreft een adviesbureau. Zij hebben een middelgrote organisatie, waarbij de cultuur als informeel aangemerkt wordt.
Profiel van de opdracht: In deze functie zal je samen met je collega Payroll Specialist verantwoordelijk zijn voor o.a. de salarisadministratie en vraagbaak voor de klanten van de organisatie. Verder zal je je focussen op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen.
Profiel van de manager: - Afgeronde PDL-opleiding; - Minimaal 4 jaar relevante ervaring als Freelance Salarisadministrateur; - Ervaring met NMBRs is een must; - Communicatief erg sterk en staat je mannetje; - Je kunt volledig zelfstandig werken.
Opmerkingen: - Project van minimaal 4 maanden; - Korte termijn starten van project; - Informele werksfeer; - Zeer dynamische functie; - Mooie aanvulling op je CV. Lijkt dit project je interessant! Plaats dan een reactie voorzien van CV.
57096Interim FD / CFO Details Inzien/reageren
5 maanden, gemiddeld 4 - 5 dagen per week. | utrecht e.o.
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim FD / CFO voor een organisatie in de maakindustrie.
Verwachte opdrachtduur: 5 maanden, gemiddeld 4 - 5 dagen per week.
Plaats/regio: utrecht e.o.
Profiel van het bedrijf: internationaal productiebedrijf in transitie
Profiel van de opdracht: begeleiden en leiden van de financiële kolom in de aankomende veranderingen. Dit jaar staat in het teken van veranderingen ivm een aantal M&A trajecten.
Profiel van de manager: WO werk en denkniveau. Minimaal 5 jaar ervaring in een eindverantwoordelijke financiële rol (eg plant director oid). Ervaring binnen een organisatie in de maakindustrie is vereist.
Opmerkingen: Startdatum is zsm, periode kan worden verlengd.
57100Interim Salarisadministrateur Details Inzien/reageren
Per direct, 2/3 dagen p.w. De salarisadministrateur is voor onbepaalde tijd uitgevallen. | Sittard/Geleen
 
Hier reageert u op: Interim Salarisadministrateur bij maatschappelijke organisatie in Sittard/Geleen
Verwachte opdrachtduur: Per direct, 2/3 dagen p.w. De salarisadministrateur is voor onbepaalde tijd uitgevallen.
Plaats/regio: Sittard/Geleen
Profiel van het bedrijf: Een middelgrote maatschappelijke organisatie
Profiel van de opdracht: Het uitvallen van de salarisadministrateur zal grotendeel worden opgevangen door de personeelsfunctionarissen, met name v.w.b.t. de invoer van mutaties. Voor de meer specialistische werkzaamheden is er voor twee dagen per week een ervaren salarisadministrateur nodig.
Profiel van de manager: Ervaren salarisadministrateur. Bij voorkeur bekend met het pakket Mercash.
Opmerkingen: De hoogte van het tarief weegt mee in de gunning van de opdracht.
57095Interim Coördinator jaarrekening VVT-instelling Details Inzien/reageren
3 maanden, 3 dagen per week | Randstad
 
Hier reageert u op: Interim Coördinator jaarrekening VVT-instelling
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, 3 dagen per week
Plaats/regio: Randstad
Profiel van het bedrijf: Dynamische VVT-instelling
Profiel van de opdracht: - coordinatie en samenstellen jaarrekening 2019
Profiel van de manager: - financial controller met hands on profiel en ruimschoots kennis van de VVT - zeer ervaren met Exact
Opmerkingen:
57087Interim manager jeugdzorgorganisatie Details Inzien/reageren
minimaal een half jaar, gemiddeld 32 uur per week. | zuid-Nederland
 
Hier reageert u op: Geozcht, inspirerende en coachende interim manager voor een jeugdzorgorganisatie in het zuiden van Nederland zoeken wij een
Verwachte opdrachtduur: minimaal een half jaar, gemiddeld 32 uur per week.
Plaats/regio: zuid-Nederland
Profiel van het bedrijf: Deze opdrachtgever helpt jonge mensen en hun omgeving bij complexe problemen. Door hun unieke aanpak krijgen zij zelfs de meest ongemotiveerde jongeren in beweging richting een positieve toekomst.
Profiel van de opdracht: De organisatie is volop in transitie van een bedrijf dat naar binnen is gekeerd naar een organisatie dat in verbinding staat en de blik vooruit heeft. Van generalist naar specialist. Van inspanningsgericht naar resultaatgericht. Hiertoe zijn ontwikkelprogramma’s opgesteld om de transitie te realiseren. Deze transitie vergt het een en ander van de medewerkers in het algemeen en hierin pakt de Manager zijn of haar sturende rol.
Profiel van de manager: Je geeft leiding aan een twintigtal betrokken hoogopgeleide behandelaren die keihard werken en samen met jou de transitie van de organisatie gaan realiseren. Je stuurt strak op de bedrijfsmatige kant van het team zoals vaststellen van de caseload per behandelaar, een goede registratie, contracteren van cliënten. Je bent verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en stuurt op optimalisering van processen. Je bent actief en verantwoordelijk voor de beleidsvoering en uitvoering van het handelsbeleid.
Opmerkingen: De opdracht start per 1 maart en zal minimaal een half jaar duren. Het tarief bedraagt tussen de €85,- en €95,- (incl. reiskosten, excl. BTW).
57081Interim Marketing Strategist Details Inzien/reageren
2 maanden | Amsterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Marketing Strategist
Verwachte opdrachtduur: 2 maanden
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: B2B zakelijke dienstverlening
Profiel van de opdracht: - Ervaring bij gerenommeerd reclame bureau; - Ervaring B2B zakelijke dienstverlening; - Awereness vergroten via verschillende kanalen - Verschillende media kanalen inkopen met een scherp budget
Profiel van de manager: > 5 jaar ervaring
Opmerkingen:
57078Interim QHSE specialist Details Inzien/reageren
minimaal 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging (dit project gaat ongeveer een jaar duren) | Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: voor een Internationale organisatie in de industriële sector zijn wij op zoek naar een interim QHSE specialist voor minimaal 6 maanden.
Verwachte opdrachtduur: minimaal 6 maanden met mogelijkheid tot verlenging (dit project gaat ongeveer een jaar duren)
Plaats/regio: Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Een Internationale organisatie in de industriële sector
Profiel van de opdracht: -Quick scan huidige situatie en risico’s in kaart brengen; -Diverse certificeringen in orde maken; -Je bent betrokken en verantwoordelijk bij (het voorbereiden van) audits. - Je zorgt en ziet erop toe dat procedures en regels nageleefd worden voor alle systemen en certificeringen van de organisatie naar (internationale) lokale overhed
Profiel van de manager: -Een doorgewinterde QHSE specialist; -Vloeiend in Engels en Nederlands; -Projectmanagement skills;
Opmerkingen:
57072Interim Manager Manufacturing and Sourcing Pharma Details Inzien/reageren
Full time assignment, 5 days a week, 6 months contract + possibility for extension | Amsterdam
 
Hier reageert u op: Looking for an Interim Manager Manufacturing and Sourcing for EMEA - Pharmaceutical sector - a.i
Verwachte opdrachtduur: Full time assignment, 5 days a week, 6 months contract + possibility for extension
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Pharmaceutical group, well established in the market. Launching products on a regular basis.
Profiel van de opdracht: - Responsible for the manufacturing strategy within Pharmaceutical & Medical Device sector - Managing a team of 10+ FTEs - Collaborate with Finance, Supply chain, R&D, Legal and external services to make the best decisions in selecting new partners and upgrading current ones.
Profiel van de manager: - At least Bachelor in healthcare life sciences - 8+ experience in pharmaceutical company - 5+ years experience as a CDMO\'s Manager - Good negotiator, eager to find the best deal out of many pharmaceutical suppliers - A real collaborator within the company, entrepreneur mindset by working with different services with many different situations - Experienced with drugs processes - Results oriented: tactical behavior towards CDMOs, set up processes followed with KPIs or other methods
Opmerkingen: - Well-known organization - Client offers an interim assignment of 6+ months with possible extension - EMEA scope, many different requirements which makes the mission interesting
57094Interim subsidie specialist Details Inzien/reageren
4 maanden, gemiddeld dagen per week. | Midden Nederland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim subsidie specialist.
Verwachte opdrachtduur: 4 maanden, gemiddeld dagen per week.
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Grote speler in de controle van subsidie verantwoordingen
Profiel van de opdracht: De organisatie heeft op korte termijn behoefte aan ondersteuning bij de controle van subsidie verantwoordingen. Controles zullen voor een deel op kantoor en voor een deel bij de client plaatsvinden
Profiel van de manager: Wij zoeken een financieel interim specialist, accountancy achtergrond, ervaring met de controle van subsidie verantwoordingen heeft een sterke pré.
Opmerkingen: Clienten en kantoor in het midden van het land. Opdracht kan op korte termijn worden gestart.
57071Interim senior adviseur marktactiviteiten onderwijs Details Inzien/reageren
5 maanden. 160 en 200 adviesuren. | Zuid-Nederland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim senior adviseur met ruime ervaring op het gebied van opzetten van marktactiviteiten binnen het onderwijs en/of trainingsdomein. Met een bewezen trackrecord op bovengenoemde vraag.
Verwachte opdrachtduur: 5 maanden. 160 en 200 adviesuren.
Plaats/regio: Zuid-Nederland
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een opleider in het zorgdomein.
Profiel van de opdracht: De afgelopen 5 jaar is onze opdrachtgever volop bezig geweest om een marktgerichte nascholingspoot op te zetten. Het succes hiervan geeft de opdrachtgever de overtuiging dat de sector hier behoefte aan heeft en dat de gestelde ambitie haalbaar is. Om dit te staven wil ze advies inschakelen van een senior adviseur die hen kan begeleiden en adviseren op het organisatorische vraagstuk van het ontwikkelen van een aparte businessunit en de kansrijkheid daarvan.
Profiel van de manager: HBO/WO werk- en denkniveau. Ruime ervaring op het gebied van opzetten van marktactiviteiten binnen het onderwijs en/of trainingsdomein. Met een bewezen trackrecord op bovengenoemde vraag. Het advies omhelst tussen de 160 en 200 adviesuren. Waarbij de verwachting is dat het merendeel van de uren in de eerste maanden valt. De hoogte van het tarief zal meewegen in de gunning van de opdracht.
Opmerkingen: Het advies bevat o.a. de volgende indicatoren: - personeel - financiële kengetallen - het verkoop/salesproces intern en extern - accountmanagement - voorwaarden voor continuïteit - ondersteuning vanuit bedrijfsvoering - ICT - marketing Na afloop van de adviesperiode zal de haalbaarheid van een aparte businessunit onderbouwd en inzichtelijk gemaakt zijn op basis van de gestelde criteria.
57070Interim QA Manager Food Details Inzien/reageren
3 tot 6 maanden | Regio Deventer
 
Hier reageert u op: Ben jij ervaren Interim QA Manager en ben je per direct beschikbaar voor een opdracht binnen een snelgroeiende organisatie in de Food?
Verwachte opdrachtduur: 3 tot 6 maanden
Plaats/regio: Regio Deventer
Profiel van het bedrijf: Organisatie binnen de food (duurzaam)
Profiel van de opdracht: In deze functie draag je zorg voor het totale kwaliteitsbeleid, de interne kwaliteitsprocessen en adequate informatievoorziening met betrekking tot product en kwaliteit. Daarnaast organiseer en begeleid je de interne en externe audits en treed je op als gesprekspartner voor de diverse afdelingen, de klanten en toeleveranciers over kwaliteit gerelateerde problemen. Je geeft leiding aan zeven medewerkers (QC en Specificatiebeheer).
Profiel van de manager: Je beschikt over een afgeronde HBO/ WO opleiding bij voorkeur Levensmiddelentechnologie. Je hebt meerdere jaren werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie binnen een soortgelijke organisatie. Vanzelfsprekend beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, waarbij goede beheersing van de Duitse en Engelse taal vereist is.
Opmerkingen:
57069Interim-controller (RA) Details Inzien/reageren
3 maanden, gemiddeld 4 a 5 dagen per week. | Regio Twente
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim-controller (RA)
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, gemiddeld 4 a 5 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Twente
Profiel van het bedrijf: Organisatie is actief binnen de energie-dienstverlening.
Profiel van de opdracht: De belangrijkste doelstellingen van de opdracht zijn: - Uitzoeken balansposten en onderbouwing / specificatie opstellen (balansdossier) -Hierbij is ervaring met projecten / onderhanden werk een pré- Ondersteunen bij de maandafsluiting (zodat eigen medewerkers op projectwerkzaamheden kunnen instappen)- Meedenken om AO/IC te verbeteren (mede o.b.v. ervaringen uit bovenstaande punten)
Profiel van de manager: Dit vraagt om de volgende kennis, vaardigheden en ervaring: -De grote hoeveelheden boekingen vragen om sterk analytisch vermogen- Accounting achtergrond (IFRS)- Enige senioriteit is vereist (RA is gewenst)- Zelfstandig: hij/zij moet zelfstandig te werk kunnen gaan, omdat historische kennis niet altijd aanwezig is - Dit betekent dat hij/zij zelfstandig met analyses en voorstellen moet komen - Navision: kennis van Navision 16 (Microsoft Dynamics) is een pré
Opmerkingen: Inkoop ca €70 incl BTW en reiskosten
57127Interim HR Adviseur Details Inzien/reageren
Start: 24-2-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden Aantal uur per week: 32 | Noordoost-Brabant
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Ervaren HR Adviseur
Verwachte opdrachtduur: Start: 24-2-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden Aantal uur per week: 32
Plaats/regio: Noordoost-Brabant
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Als HR-adviseur ben je gesprekspartner voor leidinggevenden op het gebied van organisatie en personele ontwikkelingen. In eerste instantie kom je te werken voor de afdelingen Middelen en Publiekszaken. Je adviseert over (complexe) personele vraagstukken en over het te voeren HR-beleid. Je beoordeelt de effectiviteit van bestaande HR instrumenten en komt met verbetervoorstellen. Je voert tevens gesprekken met groepen of individuele werknemers over personele aangelegenheden.
Profiel van de manager: 1) Je hebt een relevante opleiding op HBO-niveau (HR) en minimaal 3 jaar relevante werkervaring, bij voorkeur bij de (gemeentelijke) overheid en bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en recente ontwikkelingen op het HR vakgebied; 2) Je bent beschikbaar per 24 februari 2020.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 5-2-2020 14.00 uur
57125Interim Adviseur Economie Details Inzien/reageren
Start: 16-3-2020 Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: 5 x 6 maanden Aantal uur pw: 24-3 | regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Adviseur Economie
Verwachte opdrachtduur: Start: 16-3-2020 Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: 5 x 6 maanden Aantal uur pw: 24-3
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Je vertegenwoordigt het economisch belang in grote, complexe ruimtelijke ontwikkelingen. Je levert vanuit economie de bijdrage in de uitwerking van de omgevingsvisie en het realiseren van het omgevingsplan. Je vertegenwoordigt de gemeente ook in de regio en provincie, waarbij je contactpersoon bent voor de regionale ruimtelijke economische ontwikkelingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de uitrol van de projecten en opgaven die in de Ruimtelijke Economische Visie staan.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde HBO of WO opleiding; 2) Minimaal vijf (5) jaar ervaring in het domein van de (ruimtelijke) economie; 3) Minimaal vijf (5) jaar relevante werkervaring bij of voor een overheidsorganisatie of binnen een politieke en bestuurlijke omgeving; 4) Ervaring met een adviserende rol richting directie en/of bestuur.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: dinsdag 18-2-2020 14.00 uur
57091Interim Financieel Medewerker Details Inzien/reageren
4/5 maanden voor 24 uur per week. | Rotterdam
 
Hier reageert u op: Voor onze klant in Rotterdam zijn we per direct op zoek naar een Tijdelijke/Interim Financieel Medewerker voor 4/5 maanden voor 24 uur per week.
Verwachte opdrachtduur: 4/5 maanden voor 24 uur per week.
Plaats/regio: Rotterdam
Profiel van het bedrijf: De klant is een accountantskantoor in Rotterdam. Het heeft meerdere vestigingen in Nederland en de cultuur is informeel en open. Het team waarin je komt te werken is 3 man groot waar nu 1 persoon met zwangerschapsverlof gaat
Profiel van de opdracht: Wat ga je doen? Debiteurenadministratie (facturen opstellen en verwerken) Debiteurenbeheer
Profiel van de manager: Over jou MBO werk- en denkniveau Kennis van Basecone is een pré Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal Geen grote vakanties gepland de komende maanden Je bent communicatief vaardig, flexibel ingesteld en een teamspeler De organisatie en afdeling
Opmerkingen: Zeer scherp uurtarief inclusief reiskosten in relatie tot uitvoerend niveau van de functie. Interim Netwerk bijdrage max. 5% van de totale omzet uit de reactie.
57090Interim accountant / administrator Details Inzien/reageren
3-6 months | Amsterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim accountant / administrator
Verwachte opdrachtduur: 3-6 months
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Real Estate
Profiel van de opdracht: For an international Real Estate company I'm currently looking for strong accountants / administrators. Periodic vat returns, preperation of all local, IFRS and Group Gaap adjustments, Preperation of LUX gaap and intercompany renconiliations.
Profiel van de manager: Proven real estate experience, yardi a plus and great communicative skills
Opmerkingen:
57116Interim Landschapsontwerper Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Eind: 3 maanden na start Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 24 | regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Ervaren Landschapsontwerper
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Eind: 3 maanden na start Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 24
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Je gaat als landschapsontwerper zelfstandig een integraal programma van eisen voor 2 herinrichtingsprojecten schrijven. Je werkt in een multidisciplinair team samen met andere adviseurs op het gebied van de inrichting van de openbare ruimte. Je hebt een positieve, proactieve instelling, een kritische houding en eigen visie op het vakgebied met een scherp beoordelingsvermogen en doorzettingskracht.
Profiel van de manager: 1) Je hebt een ir/MSc op het gebied van landschap van de Landbouw Universiteit of gelijkwaardig; 2) Je hebt tenminste 5 jaar ervaring als landschapper bij een gespecialiseerd bureau en/of bij een grote gemeente en in ieder geval heb je daarbij recente ervaring met een hoogstedelijke opgave.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
57061Interim HR adviseur Details Inzien/reageren
3/4 maanden, gemiddeld .4/5 dagen per week. | Limburg/ brabant
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim HR adviseur voor non profit instelling
Verwachte opdrachtduur: 3/4 maanden, gemiddeld .4/5 dagen per week.
Plaats/regio: Limburg/ brabant
Profiel van het bedrijf: Overheidsorganisatie
Profiel van de opdracht: Allround HRM adviseur met een aantal jaren ervaring binnen een non profit instelling.
Profiel van de manager: Ervaring met reguliere hem advisering (in, door en uitstroom). Rechtspositionele ervaring.
Opmerkingen: Scherp tarief, bvk snel inzetbaar.
57082Interim Verandermanager planproces Jeugdgezondheidszorg Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Eind: 18 maanden na start Optie tot verlenging: 6 maanden Aantal uur per week: 36 | regio Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Verandermanager planproces Jeugdgezondheidszorg
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Eind: 18 maanden na start Optie tot verlenging: 6 maanden Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/GGD gemeente
Profiel van de opdracht: • Functioneel aansturen van het planbureau JGZ • Begeleiden van het verandertraject: waaronder vertaling en implementatie van de veranderopgave Jeugdgezondheidszorg naar het samenspel tussen het planbureau en de uitvoering en het verduidelijken van rollen, taken en verantwoordelijkheden • Vergroten van de onderlinge samenwerking in het planbureau en versterken van de samenwerking van het planbureau met het primaire proces (integrale aanpak) • Aansturing van de projecten
Profiel van de manager: 1) Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding aangevuld met opleiding op gebied van verandermanagement; 2) Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met aansturing van bedrijfsvoering processen in een complexe omgeving; 3) Je hebt ruime ervaring met het begeleiden van veranderprocessen in een complexe omgeving (minimaal 3 complexe veranderprocessen begeleid in de afgelopen 7jaar); 4) Je hebt leidinggevende ervaring met teams > 30 medewerkers. 5) Je hebt ervaring met aansturing/veranderprocessen van
Opmerkingen: operationele planprocessen. Je kunt reageren tot: vrijdag 31-1-2020 14.00 uur
57113Interim transport engineer Details Inzien/reageren
6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Noord Limburg
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim transport engineer voor Control tower. Diverse global klanten. oa RFQ en carriermanagement.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Noord Limburg
Profiel van het bedrijf: Logistiek dienstverlener; controltower
Profiel van de opdracht:
Profiel van de manager: Direct beschikbaar Ervaring met oa carriermanagement en RFQ binnen controltower. Global klanten.
Opmerkingen: Tarief in overleg.
57128Interim HR Adviseur Details Inzien/reageren
Startdatum 24-2-2020, einddatum 31-12-2020, optie tot verlenging 2 x 6 maanden, 32 uur per week | Regio Den Bosch
 
Hier reageert u op: Interim HR Adviseur gemeentelijke organisatie
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 24-2-2020, einddatum 31-12-2020, optie tot verlenging 2 x 6 maanden, 32 uur per week
Plaats/regio: Regio Den Bosch
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeentelijke organisatie. Men zoekt een ervaren en hands-on HR-adviseur.
Profiel van de opdracht: O.a. Je bent gesprekspartner voor leidinggevenden op het gebied van organisatie en personele ontwikkelingen. Je adviseert over (complexe) personele vraagstukken en over het te voeren HR-beleid. Je beoordeelt de effectiviteit van bestaande HR instrumenten en komt met verbetervoorstellen. Je voert tevens gesprekken met groepen of individuele werknemers over personele aangelegenheden. Je bent arbo-coördinator en preventiemedewerker. Daarnaast zorg je voor het actualiseren van het Arbobeleid.
Profiel van de manager: Relevante opleiding op HBO-niveau (HR) en minimaal 3 jaar relevante werkervaring bij gemeentelijke overheden. Je bent op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving en recente ontwikkelingen op het HR vakgebied. Kennis van relevante wet- en regelgeving voor gemeenten (cao gemeenten en het Arbeidsrecht) is noodzakelijk.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 5 februari 2020.
57093Interim Controller Details Inzien/reageren
6 maanden, gemiddeld 3 dagen per week. | Regio Amsterdam
 
Hier reageert u op: Voor een goede relatie zijn wij op zoek naar een ervaren en proactieve Freelance Interim Allround Controller.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 3 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Het betreft een innovatief bedrijf. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Er heerst een informele werksfeer, waarbij gezelligheid even belangrijk is als hard werken en samen resultaten behalen.
Profiel van de opdracht: Binnen de functie van Controller voor deze organisatie is het van essentieel dat je zeer allround bent. Het betreft een zelfstandige rol, waarbij je onder andere verantwoordelijk zal zijn voor de boekhoudkundige processen, managementrapportages en maand- kwartaal- en jaarafsluitingen.
Profiel van de manager: - Meer dan 5 jaar ervaring als Controller; - Meer dan 3 jaar ervaring in tech-branche; - Goede softwarekennis; - Kan goed zelfstandig werken; - Communicatief sterk; - Woonachtig in de regio Amsterdam.
Opmerkingen: - Per direct starten van project; - Project van minimaal 6 maanden; - Kans op verlenging van project; - Goed uurtarief; - Werken bij een informele organisatie; - Zeer dynamische functie. Lijkt dit project jou interessant? Je kunt reageren door op de “Solliciteren” knop te klikken.
57089Interim Directeur ICT-serviceorganisatie Details Inzien/reageren
Startdatum 1-3-2020, einddatum 1-3-2022, optie tot verlenging, 36 uur per week | Regio Breda
 
Hier reageert u op: Interim Directeur ICT-serviceorganisatie
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 1-3-2020, einddatum 1-3-2022, optie tot verlenging, 36 uur per week
Plaats/regio: Regio Breda
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een ICT-organisatie die eigendom is van en werkt voor een aantal gemeentelijke organisaties. Om de transitie naar een serviceorganisatie en verdere professionalisering vorm te geven zoekt men een tijdelijke directeur.
Profiel van de opdracht: Expliciteren huidige ICT-volwassenheid, vaststellen actieplan om te groeien tot minimaal CMMi niveau 2 en bij voorkeur niveau 3. Ontwikkelen en vaststellen van een Cloud-strategie. Operationaliseren aangepaste governance tussen opdrachtgevers en organisatie. Versterken opdrachtgever- en opdrachtnemerschap door in ieder geval: expliciete prestatieafspraken te maken en overleg met opdrachtgevers te borgen. Bouwen ICT-serviceorganisatie en realiseren bijbehorende cultuurverandering.
Profiel van de manager: WO/HBO. Ervaring binnen een (ICT) samenwerkingsverband. Ervaring met succesvol managen van benoemde veranderingen. Ervaring in een management- of directierol. Je bent een bruggenbouwer, een communicatief sterke verbinder die ook zijn mannetje staat op het moment dat er belangrijke besluiten genomen moeten worden. Aantoonbare bestuurlijke antenne.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 3 februari 2020.
57138Interim Adviseur Omgevingswet Details Inzien/reageren
16 uur (of meer afhankelijk van beschikbaarheid) voor minimaal 6 maanden | Rotterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Adviseur Omgevingswet
Verwachte opdrachtduur: 16 uur (of meer afhankelijk van beschikbaarheid) voor minimaal 6 maanden
Plaats/regio: Rotterdam
Profiel van het bedrijf: Middelgrote gemeente. Gemeente met een bijzonder divers ruimtelijk landschap en hiermee ook bijzonder afwijkende projecten en ontwikkelingen. Binnen de afdeling ruimte is men momenteel bezig met het formeren van een team inzake de nieuwe Omgevingswet.
Profiel van de opdracht: Momenteel ligt het accent van de werkzaamheden met name op de Bruidsschat en de verordening vanuit het Rijk. Binnen het team is er een diverse kennis aanwezig dus de aanvulling hiervan kan op jouw expertise worden aangepast. Zo je kun bv een planologische of juridische achtergrond hebben. Dit is momenteel dus nog een redelijk “maakbaar” project. Leuke gemeente waar momenteel veel gebeurt.
Profiel van de manager: Belangrijk is dat je goed ingevoerd bent in de nieuwe Omgevingswet vanuit jouw eigen achtergrond. Kennis ogv de Bruidsschat en de toepasbare regels is een sterke pré. Het is een redelijk no-nonsense team met een prettige en vrij directe leidinggevende. Men zoekt iemand met een goede inhoudelijke kennis maar ook een pragmatische inslag.
Opmerkingen: Reacties graag inclusief tarief en beschikbaarheid.
57073Interim Autocad plantekenaar Details Inzien/reageren
11 maanden, gemiddeld 36 uur per week | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Voor onze klant zijn we opzoek naar een Interim Autocad plantekenaar.
Verwachte opdrachtduur: 11 maanden, gemiddeld 36 uur per week
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Binnen Aanleg & Vervanging is de afdeling Asset Data verantwoordelijk voor het tijdig, juist en volledig verwerken van mutaties in het Bedrijfsmiddelenregister (GIS) en voor het maken van plantekeningen.
Profiel van de opdracht: Als AutoCAD plantekenaar ben je verantwoordelijk voor het tijdig, juist en volledig verwerken van voorontwerpen, definitieve ontwerpen en zakelijk recht tekeningen in AutoCAD. Als er vragen zijn over de te verwerken tekeningen, dien je die concreet te formuleren en af te stemmen met je ketenpartners. Jouw activiteiten Het handmatig vergelijken en aanvullen van tekeningen in AutoCAD; Het verzamelen van gegevens van technische installaties;
Profiel van de manager: Jij bent een enthousiaste en zeer nauwkeurige (!) technische professional die makkelijk met computers overweg kan. Je bent op zoek naar een bureaufunctie in een technische werkomgeving en hebt duidelijke affiniteit met ondergrondse infrastructuren, bijvoorbeeld omdat je ervaring in het veld hebt opgedaan. Je begrijpt hoe de netten in elkaar zitten en kunt onderlinge verbanden makkelijk doorzien. Bovendien heb je hands-on ervaring met AutoCAD. Je communiceert helder en soepel.
Opmerkingen: Opleiding op minimaal MBO/MBO+ niveau Bij voorkeur certificering van AutoCAD Minimaal 2 tot 3 jaar relevante ervaring met AutoCAD. Bij voorkeur affiniteit met elektriciteits- en gasnetten. Het verantwoordelijk zijn voor de eigen kwaliteit. Het rapporteren en signaleren van afwijkingen, deze kan je zowel mondeling als schriftelijk goed verwoorden, bijvoorbeeld door rapportage. Accuraat en resultaatgericht No nonsens mentaliteit Communicatief vaardig, in staat om andere aan te spreken.
57136Interim Senior Financieel Beheerder Details Inzien/reageren
Uitdagend project van minimaal 4 maanden met kans op verlenging aanwezig. | Friesland
 
Hier reageert u op: Voor een gemeentelijke organisatie in het noorden van het land ben ik momenteel op zoek naar een Freelance/Interim Senior Financieel Beheerder.
Verwachte opdrachtduur: Uitdagend project van minimaal 4 maanden met kans op verlenging aanwezig.
Plaats/regio: Friesland
Profiel van het bedrijf: Deze gemeente is momenteel vanwege onderbezetting op de afdeling op zoek naar iemand die kan helpen met het in gareel brengen van de afdeling, daarbij ook de toekomstige nieuwe kracht kan inwerken.
Profiel van de opdracht: In de functie zal je verantwoordelijk zijn voor het inrichten en aanpassen van het financiële systeem, dit om voor de verschillende teams alles zo soepel mogelijk te laten gaan lopen. Je zal tevens ondersteuning bieden aan de begroting en jaarrekening. Het opstellen van liquiditeitsprognoses zal onderdeel zijn van het gedeelte treasury dat je ook zal oppakken. Ook is ervaring met IV3 erg belangrijk, aangezien je hiervoor het aanspreekpunt zal zijn in het team.
Profiel van de manager: - Zeer recente ervaring binnen gemeenten; - Je bent een expert op het gebied van Key2Finance; - Je bent boekhoudkundig goed onderlegt; - Je bent klantgericht en communicatief erg vaardig; - Ervaring met het inwerken/mentor zijn binnen het team.
Opmerkingen:
57051Interim operations manager nutsbedrijf Details Inzien/reageren
6 maanden, gemiddeld 4 tot 5 dagen per week. | westen van het land
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim operations manager nutsbedrijf
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 4 tot 5 dagen per week.
Plaats/regio: westen van het land
Profiel van het bedrijf: organisatie actief in de energiebranche. het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van netwerkinfrastructuur is kernactiviteit.
Profiel van de opdracht: aansturen en coachen van een MT van 5 teammanagers. indirect 110 fte. standaardisatie en optimalisatie van (technische) projectenplanning, procesoptimalisatie (LEAN) en ketensamenwerking. verbetering projectmanagement skills. terugbrengen van vertrouwen en rust in de organisatie. ontwikkeling richting operational excellence. inbrengen van cultuur van klant en resultaat gerichtheid.
Profiel van de manager: ervaren lijn en verandermanager en operations manager met een (energie) technische en bedrijfskundige achtergrond. ruime ervaring in energie branche en /of aannemerij. stevige en verbindende leider die makkelijk en snel schakelt tussen werkvloer en hoger management. sociaal intelligent en coachend sterk. motivator, people en procesmanager met een sterk resultaat gerichte werkwijze. goed in stakeholder management.
Opmerkingen: start binnen 2 weken. s.v.p. altijd een actueel nederlandstalig cv in WORD meesturen inclusief een scherpe tarief indicatie.
57049Interim QA manager Details Inzien/reageren
3 tot 6 maanden | Oost Gelderland
 
Hier reageert u op: Per direct!! Gezocht, interim QA manager in de (kort houdbare) levensmiddelenindustrie.
Verwachte opdrachtduur: 3 tot 6 maanden
Plaats/regio: Oost Gelderland
Profiel van het bedrijf: Organisatie in de vleesvervangende producten.
Profiel van de opdracht: Zorg dragen voor het totale kwaliteitsbeleid van verschillende locaties. Daarnaast organiseer en begeleid je de interne en externe audits en treed je op als gesprekspartner voor de diverse afdelingen, de klanten en toeleveranciers over kwaliteit gerelateerde problemen.
Profiel van de manager: HBO/WO. Meerdere jaren werkervaring. Kennis van (kort houdbare) levensmiddelen.
Opmerkingen:
57037Interim Financial Controller Details Inzien/reageren
Minimaal 3 maanden | Schiphol
 
Hier reageert u op: Voor onze opdrachtgever, een van de grote spelers in het afhandelen van bagage, zoeken wij een Interim Financial Controller
Verwachte opdrachtduur: Minimaal 3 maanden
Plaats/regio: Schiphol
Profiel van het bedrijf: Een van de grote spelers op de luchthaven
Profiel van de opdracht: Werkzaamheden: o Accounting: accruals zelf, begrijpt wat GL medewerker doet, geeft richting aan die GL medewerker, “leest” tussenrekeningen, BTW aangifte, Intercompany o Consolidatie: maandelijks verantwoordelijk voor een aantal BVs in Hyperion o Jaarverslaggeving, contact met accountants
Profiel van de manager: Profiel: o Master in excel o Kennis van SUN en Hyperion o Vaardigheden, positief, teamplayer, handson, praktisch, snapt de details, maar ook grotere plaatje, schakelt makkelijk met hoofdkantoor in Edinburgh, denkt vooruit, planning goed op orde. o Opleiding HBO+ o Businesspartner van een aantal entiteiten, kostenbesparingen, investeringen, volledigheid van inkomsten, kennis van contracten inhoudelijk.
Opmerkingen:
57035Interim Manager Finance & Control Details Inzien/reageren
6 maanden, 5 dagen per week | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Interim Manager Finance & Control
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, 5 dagen per week
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Grote zorginstelling
Profiel van de opdracht: Leidinggeven aan een groot team van ruim 50 medewerkers, met enkele teamleiders. Afdeling in verandering, niet geheel op orde qua kwaliteit en kwantiteit. Meewerken waar nodig.
Profiel van de manager: Zeer ervaren en stevig manager Finance. Duidelijk en empatisch. Kan mensen binden en meenemen in een verandering. Goede inhoudelijke kennis van alle financiële processen, bij voorkeur ervaring in de zorg. Kan (en wil) zowel op strategisch en tactisch niveau opereren als meewerken in de operatie. Is in staat om de verbinding te maken met managers in het primaire proces.
Opmerkingen: Graag ontvangen wij een korte motivatie en cv, als de opdracht bij je past. Er is geen ruimte om iemand voor te stellen die de gevraagde eigenschappen niet heeft.
57050Interim HR Professional Details Inzien/reageren
6 maanden, 28/32 uur. | Gelderland
 
Hier reageert u op: Interim HR Professional. Gemeente, AFAS en Proceservaring.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, 28/32 uur.
Plaats/regio: Gelderland
Profiel van het bedrijf: Middelgrote gemeente.
Profiel van de opdracht: Digitalisering, veranderprocessen, projecten sturen en uitvoeren. Dit gecombineerd met allround HR advies werkzaamheden.
Profiel van de manager: Ervaring in / met Gemeente. Procesmatig denker, aantoonbarer ervaring met veranderingen en het digitaliseren van HR processen. Bedrijfskundig inzicht. AFAS ervaring.
Opmerkingen: Tarief maakt onderdeel uit van selectie. Graag bij reactie tarief en beschikbaarheid aangeven. Maandag proberen wij (telefonisch) de eerste verkenningen te voeren. Graag aangeven of en wanneer u dan beschikbaar bent.
57052Interim Communicatieadviseur Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Eind: 3 maanden na start Optie tot verlenging: mogelijk Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Communicatieadviseur
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Eind: 3 maanden na start Optie tot verlenging: mogelijk Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Adviseren, draagvlak creëren en vertrouwen opbouwen zijn dé kernwoorden voor deze functie. Hierbij sta je middenin de samenleving en de politiek. Je bent een stevige en veelzijdige adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Daarbij kijk je over de grenzen van de verschillende portefeuilles heen. Je regisseert de strategische communicatie over de portefeuilles heen en werkt samen met de andere communicatieadviseurs op (complexe) communicatieve vraagstukken.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde opleiding op minimaal WO bachelor niveau op het gebied van communicatie; 2) Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 7 jaar als communicatieadviseur binnen een politiek-bestuurlijke omgeving of gemeentelijke organisatie. 3) Werkervaring met crisiscommunicatie.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: dinsdag 28-1-2020 14.00 uur
57088Interim Coördinator Heffen en Waarderen Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: mogelijk Aantal uur per week: 36 | regio Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Coördinator Heffen en Waarderen
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: mogelijk Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/uitvoeringsorganisatie gemeenten
Profiel van de opdracht: • Optimaliseren en coördineren van de werkprocessen en bewaken tijdigheid en kwaliteit van de op te leveren resultaten; • Je levert een bijdrage aan alle voorkomende werkzaamheden binnen het specialisme; • Verantwoordelijk voor vergroten taakvolwassenheid medewerkers; • Contactpersoon Waarderingskamer, taxatiebureau en ketenpartners; • Je levert input ten behoeve van de Kadernota, Begroting en de jaarrekening; • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over relevante ontwikkelingen
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde opleiding op minimaal WO bachelor niveau op het gebied van (vastgoed)management; 2) Je staat ingeschreven in de registers van het NRVT kamers Wonen, BV, WOZ en de vakgroep Modelmatig Waarderen; 3) Minimaal 8 jaar relevante werk ervaring met het taakveld WOZ en Belastingen; 4) Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 6 jaar met het begeleiden en stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers belastingen.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: dinsdag 28-1-2020 14.00 uur
57044Interim beleidsadviseur Details Inzien/reageren
3 to 5 maanden en 24-36 uur per week. tarief EUR 65 | Utrecht
 
Hier reageert u op: Wij zoeken met spoed een Interim beleidsadviseur
Verwachte opdrachtduur: 3 to 5 maanden en 24-36 uur per week. tarief EUR 65
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Organisatie welke onderdeel is van de justitiële keten
Profiel van de opdracht: Als beleidsadviseur volg je de ontwikkelingen op de betreffende terreinen van beleidsvorming op de voet en adviseer je de directie en management omtrent het te voeren beleid op deze terreinen. Je geeft adviezen op het gebied van deskundigheidsbevordering, organisatie en de bedrijfsvoering. Je signaleert knelpunten ten aanzien van het betreffende beleidsterrein in relatie tot de andere beleidsterreinen.
Profiel van de manager: • HBO-/Academisch werk- en denkniveau. • Kunnen onderkennen van trends en ontwikkelingen ten aanzien van de eigen beleidsterreinen. • Kennis van en inzicht in maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. • Kennis en ervaring op het gebied van deskundigheidsbevordering. • Analytisch vermogen voor het vertalen van ontwikkelingen in concrete beleidsvoorstellen. • Kunnen stimuleren, motiveren en overtuigen van anderen bij het implementeren van beleidsontwikkelingstaken binnen de organisatie.
Opmerkingen:
57042Interim Financial Controller Details Inzien/reageren
6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Regio Den Bosch
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Financial Controller.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Den Bosch
Profiel van het bedrijf: Zorginstelling
Profiel van de opdracht: Voor een zorginstelling zoeken wij een INTERIM Financial Controller met ervaring binnen de zorg (must). In deze rol hou jij je bezig met alle werkzaamheden tussen het grootboek en de managementrapportage. Jij bent o.a. betrokken bij het heroverwegen van het consolidatiemodel en grootboekschema, de financiële rapportages en het schetsen van de financiële kaders.
Profiel van de manager: Ervaren financial controller binnen de zorg met minimaal 3jr relevante ervaring, communicatief vaardig, analyisch sterk en integer en overtuigend.
Opmerkingen: Graag CV in WORD + motivatie + beschikbaarheid + scherp ALL-IN tarief.
57013Interim projectmanager Accounts Payable Details Inzien/reageren
3 tot 6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week, fulltime | Schiphol
 
Hier reageert u op: Interim projectmanager Accounts Payable voor de duur van 3 tot 6 maanden, mogelijk langer. Fulltime, regio Schiphol.
Verwachte opdrachtduur: 3 tot 6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week, fulltime
Plaats/regio: Schiphol
Profiel van het bedrijf: internationaal (US listed) bedrijf in Schiphol Rijk
Profiel van de opdracht: In verband met een recente ERP implementatie van Dynamics AX wil de organisatie een optimalisatie en inhaalslag maken met betrekking tot het AP proces. Analyses maken met betrekking tot aging, waarde en leveranciers, wat leidt tot een projectmatig plan van aanpak Het managen van dit AP project, stakeholders en medewerkers in een hectische, dynamische omgeving Processen standarisen, root couses analyseren en definieren In kaart brengen van bredere issues mbt de implementatie
Profiel van de manager: Voor deze uitdagende interim rol zijn wij op zoek naar iemand die de lijnen uit kan zetten, standvastig kan zijn, niet los zal laten, kan duwen als het lastig wordt. Ruime ervaring heeft in het managen van projecten, bij voorkeur in een complexe omgeving * Ervaring in verander/ change management mbt het AP proces, in een complexe ( internationale) omgeving * Ruime ervaring met ERP systemen, bij voorkeur in combinatie met implementatie/ migratie * Uitstekende communicatieve vaardigheden
Opmerkingen: Betreft een fulltime interim functie voor in eerste instantie 3 tot 6 maanden, mogelijk langer. Afhankelijk van senioriteit en relevante ervaring geldt een uurtariefindicatie van € 75 - € 100 per uur incl reiskosten en excl BTW.
57012Interim Operations manager Details Inzien/reageren
6 maanden | TIEL
 
Hier reageert u op: Voor onze opdrachtgever in Tiel zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Interim Operations manager.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden
Plaats/regio: TIEL
Profiel van het bedrijf: Groothandel
Profiel van de opdracht: Onze opdrachtgever zit momenteel in de fase dat ze de integratie van de logistiek moeten gaan doorvoeren omdat twee losse organisaties die nu één zijn geworden. Vanuit beide organisaties zijn er twee teamleiders waar sturing aan moet worden gegeven. Belangrijk is dat je een team van gaat bouwen en dat er productiever en efficienter gewerkt gaat worden. Hiernaast zullen taken als inkoop en transport ook onder je takenpakket gaan vallen.
Profiel van de manager: HBO/WO werk- en denkniveau Ruime ervaring op het gebied van Logistiek, inkoop en transport in een handelsorganisatie.
Opmerkingen:
57010Interim HR Manager / director Details Inzien/reageren
3-6 maanden, gemiddeld 4 a 5 dagen per week. | Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim HR Manager / director
Verwachte opdrachtduur: 3-6 maanden, gemiddeld 4 a 5 dagen per week.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: internationale Biotech speler
Profiel van de opdracht: Strategische HR opdracht binnen een hoog-complexe politieke organisatie. Organisatie zit in transitie, deze moet worden begeleid naar een volgend plateau. Keys zijn; biotech (evt, Pharma/farma) ervaring, ruime ervaring met onderhandelen met OR en CAO's. Naast direct leidinggeven aan circa 5 collega's.
Profiel van de manager: Universitair werk en denkniveau. Minimaal 8 jaar ervaring als Sr. BP of Manager binnen een complexe matrix organisatie. Per direct beschikbaar.
Opmerkingen:
57032Interim Financieel Medewerker Details Inzien/reageren
voor de duur van 5-8 weken | Amsterdam
 
Hier reageert u op: Voor onze klant, een vastgoedorganisatie in Amsterdam, zijn we op zoek naar een Interim Financieel Medewerker voor 24-40 uur per week
Verwachte opdrachtduur: voor de duur van 5-8 weken
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Een vastgoedorganisatie in Amsterdam
Profiel van de opdracht: Voor de duur van 5-8 weken valt iemand uit vanwege een operatie. Wat ga je doen? Deze opdracht bestaat puur uit het verwerken van facturen van verscheidene BV\'s
Profiel van de manager: Over jou MBO werk- en denkniveau Kennis van AFAS is een pré Geen vakantie etc. gepland tussen februari en eind maart Communicatief vaardig Beschikbaar voor 24-40 uur per week
Opmerkingen: Voor deze rol geldt een inkooptarief van €45,- tot €55,- inclusief reiskosten.
57034Interim Tax Manager (GM) Details Inzien/reageren
6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Midden Nederland
 
Hier reageert u op: Voor een goede relatie zijn we direct op zoek naar een ervaren Freelance/Interim Tax Manager (GM).
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Het betreft een mooie internationale organisatie.
Profiel van de opdracht: Je zal komen te werken binnen een groot team van fiscale specialisten. Als Freelance Senior (internationaal) Fiscaal Manager ben je o.a. verantwoordelijk voor het verwerken van het gehele internationale belastingaangifte proces voor buitenlandse werknemers. Verder is het belangrijk dat je goed in teamverband kan werken.
Profiel van de manager: - Circa 4 jaar ervaring binnen gelijke rol; - Minimaal afgeronde bedrijfseconomische universitaire opleiding; - Werkervaring binnen de big 4 is een sterke pré; - Je kent alle ins- en outs op het gebied expatriate tax; - Je bent gewend om onder hoge druk te werken; - Perfecte beheersing van de nederlandse- engelse taal (in woord en geschrift).
Opmerkingen: - Op korte termijn starten van project; - Project van minimaal 6 maanden; - Grote kans op verlenging van project; - Fulltime invulling van de opdracht; -Mooie aanvulling op je cv. Lijkt dit project je interessant! Plaats dan een reactie voorzien van CV.
57092Interim Financial Controller AFAS Details Inzien/reageren
Project van minimaal 3 maanden; | Groningen
 
Hier reageert u op: Voor een goede klant van ons zijn we per direct op zoek naar een Interim Financial Controller met veel kennis van AFAS.
Verwachte opdrachtduur: Project van minimaal 3 maanden;
Plaats/regio: Groningen
Profiel van het bedrijf: Het betreft een mooie sociale organisatie in provincie Groningen. Zij bemiddelen werknemers met een arbeidsuitdaging in het vinden van een mooie werkplek.
Profiel van de opdracht: Na het succesvol geïmplementeerd hebben van AFAS is gebleken dat het systeem in de gehele financiële organisatie toe is aan stroomlijning. Je schakelt dus veel met de betrokken partijen om te zorgen dat het gehele financiële proces met AFAS optimaal is ingericht.
Profiel van de manager: - Je hebt recente relevante werkervaring; - Ervaren met de gehele financiële organisatie; - Zeer goede kennis van AFAS is een must; - Je schakelt makkelijk met betrokken partijen; - Communicatief en sociaalvaardig.
Opmerkingen:
57033Interim Manager Beleid Sociaal Domein Details Inzien/reageren
Startdatum 1-3-2020, einddatum 1-7-2020, optie tot verlenging 2 x 4 maanden, 32 uur per week | Regio Amsterdam
 
Hier reageert u op: Interim Manager Beleid Sociaal Domein
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 1-3-2020, einddatum 1-7-2020, optie tot verlenging 2 x 4 maanden, 32 uur per week
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeentelijke organisatie. Voor de dagelijkse aansturing van het team Strategie en Sturing, onderdeel van het cluster Cluster Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg, zoekt men een tijdelijke manager. Het team is ca. 20 fte groot.
Profiel van de opdracht: Dagelijkse aansturing van het team inclusief alle bijbehorende PIOFACH-taken. Zorgdragen voor overzicht en prioritering en daarmee het maken van keuzes in de hoeveelheid opgaven in 2020. Duidelijkheid over rollen, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van beleidsmedewerkers en categoriemanagers. Teamontwikkeling in gang zetten. Sturen op de samenwerking en betrokkenheid van de uitvoering bij de ontwikkeling en realisatie van beleid.
Profiel van de manager: Minimaal een afgeronde HBO of WO-opleiding. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als manager Beleid in het Sociaal Domein op tactisch/strategisch niveau. Minimaal 3 jaar ervaring in een leidinggevende functie bij een gemeente met meer dan 150.000 inwoners. Minimaal 3 jaar relevante ervaring in het doorontwikkelen / veranderen van afdelingen/organisaties met betrekking tot inrichtingsvraagstukken en/of cultuurverandering.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 3 februari 2020.
57053Interim (Allround) Administrateur Details Inzien/reageren
3 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Regio Amsterdam
 
Hier reageert u op: Voor een goede relatie zij wij opzoek naar een gedreven Freelance/Interim (Allround) Administrateur.
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: De organisatie is een middelgrote organisatie en zij vestigt al decennialang een sterke naam in de markt. Het hoofdkantoor is gevestigd in de omgeving Amsterdam. De bereikbaarheid van het hoofdkantoor is perfect met het openbaar vervoer te bereiken.
Profiel van de opdracht: Als (Allround) Administrateur ben je binnen de organisatie verantwoordelijk voor kloppende maand-, kwartaal- en jaarafsluitingen, managementrapportages en draag je zorg voor de optimalisatie van financiële processen. Hiernaast zal je ook zijdelings betrokken worden bij de implementatie van een nieuw ERP-systeem.
Profiel van de manager: - Een bedrijfseconomische HBO of WO-opleiding; - Meer dan 5 jaar relevante werkervaring; - Ervaren op het gebied (proces)optimalisaties; - Kennis van Unit 4 is een must; - Expert op het gebied van periodeafsluitingen; - Communicatief en sociaalvaardig.
Opmerkingen: - Project van minimaal 3 maanden; - Op korte termijn starten; - Grote kans op verlenging van het project; - Vervullen van dynamische rol; - Perfecte bereikbaarheid van kantoor; - Mooie naam op je CV. Lijkt dit project je interessant! Plaats dan een reactie voorzien van CV.
57007Interim strategisch adviseur HRM Details Inzien/reageren
4-6 maanden, gemiddeld 3-4 dagen per week. | Regio Leiden
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim strategisch adviseur HRM voor onze stichting. De afdeling Personeelszaken bestaat uit vier professionals. Hoofd P&O (gedeeltelijk tijdelijk afwezig), twee personeelsfunctionarissen en een HR medewerker.
Verwachte opdrachtduur: 4-6 maanden, gemiddeld 3-4 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Leiden
Profiel van het bedrijf: De afdeling Bedrijfsvoering is binnen onze stichting een professionele en betrokken dienstverlener, die het onderwijs zo efficiënt en effectief mogelijk ondersteunt. Het bestaat uit ICT, Financiën, Facilitaire Dienstverlening en Personeelszaken
Profiel van de opdracht: Voor het team P&O zijn we op zoek naar een ad-interim strategisch adviseur HR. Je krijgt de opdracht om te werken aan het strategisch HR-Beleid: - opstellen strategisch beleidsplan ism de portefeuillehouder; - verder uitwerken functiebouwwerk ism portefeuillehouder; - beleid opzetten/ vormgeven op gebied van: - Interne mobiliteit. - Loopbaanbeleid (incl. LC/LD beleid). - Persoonlijke ontwikkeling. - doorontwikkelen van data analyse; - richting geven aan duurzame inzetbaarheid.
Profiel van de manager: De strategisch adviseur HR die wij zoeken: - heeft een opleiding HBO+ / WO op het gebied van HRM/strategisch personeelsmanagement; - heeft minimaal vijf jaar ervaring binnen het vakgebied en binnen het onderwijs; - is beleidsmatig sterk; - is proactief, kordaat (stevig), bekwaam, vakkundig en beschikt over goede contactuele eigenschappen; - is in staat samenbindend te werken aan een gezamenlijke visie; - beschikt over een drive om onderwerpen snel te doorgronden en tot de kern te komen
Opmerkingen:
57006Interim financial controller Details Inzien/reageren
6 maanden, 4-5 dagen per week | Hoofddorp
 
Hier reageert u op: interim financial controller
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, 4-5 dagen per week
Plaats/regio: Hoofddorp
Profiel van het bedrijf: Internationale organisatie met een Europese footprint
Profiel van de opdracht: Voor internationale organisatie ben je verantwoordelijk voor reporting in Hyperion (budget, forecast, actual). Maandafsluiting van diverse BV\'s, bijdrage leveren aan investeringsvoorstellen, cost controll, verantwoordelijk voor jaarrekeningproces intern/extern.
Profiel van de manager: HBO-er, 15 jaar plus ervaring, internationaal, Engels goed, ervaring Hyperion.
Opmerkingen:
56984Interim Quality Manager - Food Details Inzien/reageren
6 months + possible extension 32 or 40 hours | Amsterdam
 
Hier reageert u op: I am looking for an Interim Quality Manager - Food
Verwachte opdrachtduur: 6 months + possible extension 32 or 40 hours
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Main actor of the Netherlands with a wide range of products. Very popular employer with many opportunities
Profiel van de opdracht: - Manage QA for the food segment - Ensuring documents are in line with products and reglementation - Safety requirements need to be followed and implemented properly
Profiel van de manager: - 5+ years experience as a Quality Manager - Knows the quality requirements for food - Improved and wrote documentations - Dynamic environment with a continuous improvement mindset
Opmerkingen: It\'s the opportunity to join an attractive employer, many opportunities within this organization who is part of the best employer ranking of the Netherlands.
57000Interim Financial Controller Details Inzien/reageren
4 maanden, gemiddeld 4-5 dagen per week. | Utrecht
 
Hier reageert u op: Interim Financial Controller
Verwachte opdrachtduur: 4 maanden, gemiddeld 4-5 dagen per week.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Een mooi, internationaal productiebedrijf. Actief in ontwerp, productie en handel van grote industriële projecten.
Profiel van de opdracht: * Stevige betrokkenheid bij oplevering van de jaarrekening 2019 * Balansspecificatie, balansdossiers * Betrokken bij opstellen van periodieke rapportages en analyses * Hands on werkzaamheden t.b.v. de finance afdeling
Profiel van de manager: * HBO/WO werk-denkniveau * Aantal jaren relevante werkervaring * Ervaring met opstellen van jaarrekeningen * Ervaring binnen productie/projectenorganisatie is een grote pré * Teamspeler, hands on * Niet te beroerd om operationele werkzaamheden op te pakken/uit te voeren
Opmerkingen: Start opdracht: z.s.m. Duur opdracht: 3-4 maanden, met optie verlenging Inzet per week: fulltime, 4 dagen bespreekbaar
56996Interim Project Controller Details Inzien/reageren
6 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. | Regio Amsterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Project Controller (vastgoed)
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 4 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Corporate
Profiel van de opdracht: - Opstellen van Business Cases nieuwbouw/renoveringsprojecten
Profiel van de manager: -Ervaring binnen vastgoed is een must -Ervaring in het opstellen van business cases/ investeringsvoorstellen
Opmerkingen: - Uiterlijk 1 maart beschikbaar - 4 dagen beschikbaar (3 dagen ook bespreekbaar)
57029Interim Senior Salarisadministrateur Details Inzien/reageren
Uitdagend project tot ten minste einde jaar met kans op verlenging. | Regio Amsterdam
 
Hier reageert u op: Voor een klant van ons ben ik momenteel op zoek naar een Freelance/Interim Senior Salarisadministrateur.
Verwachte opdrachtduur: Uitdagend project tot ten minste einde jaar met kans op verlenging.
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Deze mooie organisatie in regio Amsterdam is momenteel op zoek naar een Freelance Senior Salarisadministrateur. Vanwege het starten met een nieuw salarissysteem staat er het één en ander te gebeuren binnen de organisatie.
Profiel van de opdracht: In deze functie zal je verantwoordelijk zijn voor de salarisadministratie. Een aantal van de taken die je zal gaan uitvoeren zijn: controle op verwerkte mutaties en WW, ZW en WIA, analyseren en adviseren op mogelijke fouten bij de payroll run. Je hebt tevens de kwaliteit om advies te geven n.a.v. verschillende gevolgen van langdurig ziekteverzuim.
Profiel van de manager: - Minimaal 5 jaar ervaring in soortgelijke functies; - Je bent een expert op het gebied van SAP; - Kennis van relevante wet- en regelgeving; - Minimaal 32 uur per week.
Opmerkingen:
56995Interim Business Analist Details Inzien/reageren
3 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Regio Den Bosch
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Business Analist.
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Den Bosch
Profiel van het bedrijf: Zorginstelling
Profiel van de opdracht: Voor een zorginstelling in Brabant zoeken wij een interim Business Analist die financiële en operationele data analyseert en omzet in informatie en advies op tactisch en strategisch niveau. Denk aan het ontwikkelen van plannings- en begrotingstools, opstellen van risico- en impactanalyses en het ontwikkelen van management- en stuurinformatie.
Profiel van de manager: Ervaring als Business Analist en kennis van ZVW en ZG. Daarbij ervaring met tarifering, productieplafonds, DBC en de interactie met verzekeraars. Sterk met Excel en ervaring met datawarehouse systemen is een must, ervaring met Tableau is een pre.
Opmerkingen: Graag CV in WORD + motivatie + beschikbaarheid + scherp ALL-IN tarief.
57015Interim Verandermanager Stadsarchief Details Inzien/reageren
Startdatum 1-3-2020, 32 uur per week | Regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Interim manager / Verandermanager Stadsarchief
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 1-3-2020, 32 uur per week
Plaats/regio: Regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeenteljke organisatie, Voor het stadsarchief zoekt men een interim manager, die naast ruime ervaring als verandermanager ervaring heeft met bedrijfsvoering en informatiemanagement binnen een grotere gemeente (75.000 plus).
Profiel van de opdracht: Ter voorbereiding op een nieuw organisatiemodel krijgt de interimmanager de volgende opdracht: Werkprocessen op orde brengen; Coaching (individuele medewerkers en team); Personeelsdossiers op orde brengen; Advies uitbrengen over de inhoudelijke doorontwikkeling van het archief i.r.t. bestaande organisatie en bemensing.
Profiel van de manager: Minimaal HBO. Afgeronde opleiding LEAN Black Belt. 5-8 jaar ervaring als leidinggevende en stevige verandermanager met het (bege)leiden van verandertrajecten binnen een overheidsorganisatie. Ervaring met coachen van medewerkers incl. maken van afspraken en het monitoren hiervan. In staat om het team mee te nemen in verandering, bij voorkeur o.b.v. inhoudelijke ervaring en deskundigheid. Ervaring met het realiseren van ontwikkelopgaven inclusief het managen van de personele effecten hiervan.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 1 februari 2020.
57055Interim Allround Financieel Medewerker Details Inzien/reageren
4 maanden | Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Voor een goede klant van ons zijn we per direct op zoek naar een enthousiaste en proactieve Freelance/Interim Allround Financieel Medewerker.
Verwachte opdrachtduur: 4 maanden
Plaats/regio: Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Het betreft een mooie productie organisatie in Zuid-Holland. Het bedrijf is internationaal bekend op het gebied van coatings en wax.
Profiel van de opdracht: Na meerdere generaties bestaan te hebben is de organisatie nogsteeds groeiende. Hierdoor is jouw hulp en ondersteuning hard nodig. Je komt het financiële team dan ook versterken en rapporteert aan de financial controller.
Profiel van de manager: - Minimaal 3 jaar ervaring als Allround Financieel Medewerker; - Ervaren op het gebied van facturatie; - Zeer brede ERP-systeem kennis is een pré; - Je hebt ervaring met grootboekmutaties; - Brede boekhoudkundige ervaring; - Communicatief en sociaalvaardig.
Opmerkingen:
57008Interim Hoofd Administratie Details Inzien/reageren
Uitdagend project van minimaal 6 maanden met kans op verlenging. | Regio Zwolle
 
Hier reageert u op: Voor een klant ben ik momenteel op zoek naar een Freelance/Interim Hoofd Administratie
Verwachte opdrachtduur: Uitdagend project van minimaal 6 maanden met kans op verlenging.
Plaats/regio: Regio Zwolle
Profiel van het bedrijf: Deze organisatie is een specialist binnen hun vakgebied. Deze instelling maakt zich hard voor de minderbedeelden en maakt hiermee een verschil in de Nederlandse samenleving.
Profiel van de opdracht: In de functie van Freelance Hoofd Administratie zal je verantwoordelijk zijn voor de gehele administratie. De laatste tijd is hier een achterstand ontstaan, die nu vanwege het vertrek van de huidige Hoofd Administratie alsmaar groter is geworden. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren professional die hier mee aan de slag kan.
Profiel van de manager: - Minimaal 3 jaar recente ervaring als Freelance Hoofd Administratie; - Je hebt recente ervaring binnen de semioverheid of zorg branche; - Je bent een expert op het gebied van SAP; Per direct beschikbaar; - Woonachtig in de omgeving.
Opmerkingen:
56994Interim Back office medewerker (grootzakelijk) Details Inzien/reageren
10 maanden, gemiddeld 40 uur per week | Groningen / Weert
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Back office medewerker (grootzakelijk)
Verwachte opdrachtduur: 10 maanden, gemiddeld 40 uur per week
Plaats/regio: Groningen / Weert
Profiel van het bedrijf: De afdeling Grootzakelijk heeft 4 klantgerichte integrale teams; XL, Multisites, acturatie & Portal en Regulier. Op dit moment zoeken we uitbreiding voor het team Regulier en een collega voor Multisites.
Profiel van de opdracht: Als medewerker Grootzakelijk ben jij de spin in het web voor de klant. Je zorgt voor het beheren en uitvoeren van de klantprocessen en hoofdwerkstromen vanuit een zeer afwisselend werkpakket. De functie is multi-skilled op basis van de hoofdwerkstromen van de afdeling Grootzakelijk: debiteurenproces (waaronder ook betalingsverwerking/incasso) aansluitregisterproces (waaronder ook contractering) ondersteunen van de account- en casemanagers Je start op één van de drie hoofdwerkstromen.
Profiel van de manager: MBO4 opleiding (HBO werk- en denk niveau) Ruime ervaring met zakelijk klantcontact en kennis van klantprocessen In verband met veiligheidseisen verzoeken wij om uitsluitend kandidaten voor te stellen die de Nederlandse taal in woord en geschrift beheersen. Wensen Kennis van de energiemarkt of relevante werkervaring Werkervaring met het systeem SAP
Opmerkingen: Standplaats/regio: Groningen (1x) en Weert (1x) de derde positie afhankelijk van de kandidaat. Interesse? Stuur ons 27 januari 2020 voor 10.00 uur je recente CV + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je uurtarief (incl. reis-, verblijfs- en parkeerkosten, excl. BTW).
57076Interim MBA (Moderne BedrijfsAdministratie) docent Details Inzien/reageren
Afhankelijk van de lessen | Amsterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim MBA (Moderne BedrijfsAdministratie) docent met eigen materiaal
Verwachte opdrachtduur: Afhankelijk van de lessen
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Finance bureau wat faciliteert in diverse oplossingen waaronder Academy.
Profiel van de opdracht: Ontwikkelen van het een in house MBA (Moderne BedrijfsAdministratie) -Bedrijfsadministratie -Kostencalculatie -Financiering -Belasting wetgeving
Profiel van de manager: Freelance docent die het programma al meermaals heeft gedoceerd.
Opmerkingen:
57074Interim Cost engineer Details Inzien/reageren
9 maanden, gemiddeld 32 uur per week. | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Voor onze klant, zijn we opzoek naar een Interim Cost engineer.
Verwachte opdrachtduur: 9 maanden, gemiddeld 32 uur per week.
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Door de energietransitie komt er meer werk dan ooit op ons af. Ons net wordt steeds zwaarder belast. Om in de toekomst betrouwbaar te blijven moderniseren wij onze hoogspanningsstations, voeren reconstructies uit en realiseren grote klantaansluitingen.
Profiel van de opdracht: Genoeg te doen dus. De cost engineer is zelfstandig verantwoordelijk voor het financiële plaatje. Je maakt kostprijsberekeningen, zet calculatiemodellen op en met het projectteam onderzoek en kwantificeer je projectrisico’s. Je maakt analyses, zoekt verbeteringen en onderhoud kengetallen en begrotingsparameters. Als jij het betaalbaar houdt, blijft het voor de klant betaalbaar. Verbetermogelijkheden signaleer je en pak je aan. Want we doen dit samen en daar word jij blij van. Genoeg uitdaging i
Profiel van de manager: Je hebt een technische vooropleiding in de richting Elektrotechniek, Bouwkunde, Scheepsbouwkunde, Vliegtuigbouwkunde of vergelijkbaar. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring als cost engineer/calculator. Je hebt ruime ervaring met Excel, calculatieprogramma\'s en ERP-systemen (SAP) Je wil je graag (verder) verdiepen in hoogspanningstechniek
Opmerkingen: Interesse? Reageer dan vóór 30 januari, 17.00 uur met een recent *CV, motivatie, minimaal 2 referenties, beschikbaarheid en het uurtarief (incl. reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen mobiele telefoon en/laptop, exclusief BTW).
57054Interim Business Controller Sociale Zekerheid Details Inzien/reageren
Start: 1-2-2020 Eind: 31-1-2021 Optie tot verlenging: tot 12 maanden Aantal uur per week: 38 - 40 | regio Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Business Controller Sociale Zekerheid
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-2-2020 Eind: 31-1-2021 Optie tot verlenging: tot 12 maanden Aantal uur per week: 38 - 40
Plaats/regio: regio Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/UWV
Profiel van de opdracht: Strategisch tactisch niveau Zorgdragen voor de implementatie van plan van aanpak Kwaliteit en Risicomanagement Creëren doelcongruentie binnen zowel de eigen afdeling als de divisie. Informatievoorzieningen samenhang beleid en plannen. Consistentie creëren in dienstverleningen communicatie vanuit BC&K Coachen medewerkers op opbouwen van relaties met accounts (belangrijk focuspunt voor de komende periode is het in verbinding treden met de afdelingen en een goede samenwerking tot stand brengen.
Profiel van de manager: 1) Je beschikt over een Lean Six Sigma Black Belt; 2) Kennis van door UWV uitgevoerde wet- en regelgeving en aanverwante rechtsgebieden; 3) Kennis van de UWV-organisatie en haar relaties met het maatschappelijke veld; 4) Ervaring met risicomanagement en verandermanagement bij voorkeur op het gebied van Handhaving en voorkoming van regelovertreding binnen de sociale zekerheid.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: maandag 27-1-2020 14.00 uur
57009Interim Financieel Adviseur Details Inzien/reageren
- Minimaal 3 maanden en grote kans op verlening; | Midden Nederland
 
Hier reageert u op: Voor een goede relatie ben ik momenteel op zoek naar een Freelance/Interim Financieel Adviseur met recente gemeentelijke ervaring.
Verwachte opdrachtduur: - Minimaal 3 maanden en grote kans op verlening;
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Het betreft een reeds gefuseerde gemeente in het midden van het Land met ongeveer 40 duizend inwoners.
Profiel van de opdracht: Deze gemeente gelegen in centraal Nederland is per direct op zoek naar een ervaren Financieel Adviseur. Doordat de gemeente is gefuseerd is er een ervaren Freelance Financieel Adviseur nodig die de gefuseerde financiële processen kan stroomlijnen. - Kennis van gemeentelijke wetgevingen.
Profiel van de manager: - HBO / WO werk en denk niveau; - Minimaal 5 jaar relevante en recente ervaring als Financieel Adviseur binnen gemeenten; - Brede software kennis vereist; - Kennis van gemeentelijke wetgevingen.
Opmerkingen:
57114Interim Afdelingshoofd Repressie Details Inzien/reageren
Start: 15-2-2020 Eind: 6 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur per week: | regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Afdelingshoofd Repressie
Verwachte opdrachtduur: Start: 15-2-2020 Eind: 6 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur per week:
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/veiligheidsregio
Profiel van de opdracht: Het Afdelingshoofd is verantwoordelijk voor een goed functionerende repressieve brandweerzorg van de vrijwilligers van de brandweerposten. Je bent verantwoordelijk voor de (financiële) prestaties van de afdeling en kwalitatieve doorontwikkeling van de diensten van de afdeling. Elke brandweerpost staat onder leiding van een postcommandant. Je stuurt alle postcommandanten in werkgebied 1 aan. Daarnaast stuur je nog een aantal stafmedewerkers aan.
Profiel van de manager: 1) Meer dan 10 jaar managementervaring met indirect leidinggeven (leiding geven aan leidinggevenden) in de afgelopen 15 jaar; 2) Afgeronde opleiding op minimaal HBO-Bachelorniveau; 3) Beschikbaar per 1 maart 2020; 4) 36 uur per week beschikbaar, ook in de avonduren; 5) Ervaring met aansturing van vrijwilligers; 6) Ervaring bij de brandweer of andere dienstverlenende organisaties zoals defensie, politie, ambulance.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
57079Interim Service Level Manager Details Inzien/reageren
Start: 20-4-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | Oost-Gelderland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Service Level Manager
Verwachte opdrachtduur: Start: 20-4-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: Oost-Gelderland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: • Verbinding maken tussen de business en IV-Keten (informatie voorziening) • Waarborgen standaard IV dienstverlening volgens de servicelevels en het IDC • Coördineren van werkzaamheden SLM in samenwerking met de relatiemanager. • Samenwerken aan en escaleren via relatiemanagement op tactisch niveau • 24/7 aanspreekbaar zijn (consignatie dienst) • Aanleveren van service requirements of reeds geleverde dienstverlening t.b.v. de servicelevels voor de IV dienstverlening • Afhandelen van klachten
Profiel van de manager: 1) Je hebt minimaal een afgeronde erkende en volwaardige HBO opleiding; 2) Je hebt in de afgelopen vijf jaar minimaal drie jaar relevante werkervaring als Service Level Manager in een grote organisatie van minimaal 5000 medewerkers; 3) Je hebt ervaring met het vaststellen en opstellen van service level agreements in een omgeving waar Agile (Scrum/Devops) gewerkt wordt; 4) Je hebt ervaring met verander- en stakeholdermanagement in een service management rol.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: vrijdag 31-1-2020 14.00 uur
57046Interim Docent Sociale Wetenschappen/Bestuurskunde Details Inzien/reageren
Start: 11-5-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | Oost-Gelderland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Docent Sociale Wetenschappen/Bestuurskunde
Verwachte opdrachtduur: Start: 11-5-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: Oost-Gelderland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: • onderwijsuitvoering • onderwijsontwikkeling • toetsontwikkeling • examinering • begeleiding van studenten • deelnemen aan vakoverstijgende overleggen • deelnemen aan ondersteuningsteams voor het onderwijs.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal WO niveau; 2) Minimaal 2 jaar werkervaring als docent; 3) Werkervaring met (Bachelor) thesisbegeleiding.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: donderdag 30-1-2020 14.00 uur
57031Interim Docent Organisatiekunde Details Inzien/reageren
Start: 11-5-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | Oost-Gelderland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Docent Organisatiekunde
Verwachte opdrachtduur: Start: 11-5-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: Oost-Gelderland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: Studenten sluiten de opleiding af met het schrijven van een bachelorthesis. Jij treedt daarbij op als begeleider/coach. Jouw didactische vaardigheden komen daarbij goed van pas. Jij neemt al een schat aan kennis op het gebied van je vakgebied met je mee, maar je zorgt er ook voor dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en dat je je kennis deelt met collega’s en studenten. Bovendien neem je deel aan relevante netwerken (gericht op het optimaliseren van het lesmateriaal
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal WO niveau; 2) Minimaal 2 jaar werkervaring als docent; 3) Werkervaring met (Bachelor) thesisbegeleiding.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: donderdag 30-1-2020 14.00 uur
57019Interim Senior Beleidsadviseur Financiën Details Inzien/reageren
Startdatum 17-2-2020, einddatum 16-9-2020, optie tot verlenging 4 x 3 maanden, 16 uur per week | Regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Interim Senior Beleidsadviseur Financiën
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 17-2-2020, einddatum 16-9-2020, optie tot verlenging 4 x 3 maanden, 16 uur per week
Plaats/regio: Regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een publieke organisatie. Voor de afdeling Financiën zoekt men een beleidsadviseur met tevens een regisserende en coördinerende rol bij de kostentoedeling 2020, Kadernota 2020 en de aanpassing van het belastingstelsel.
Profiel van de opdracht: Verrichten van doorrekeningen in kosten- en tariefmodellen. Ondersteunen en adviseren bij procesontwerp en procesorganisatie P&C-producten en organiseren draagvlak op ambtelijk en bestuurlijk niveau. Vormgeven, overzien en begeleiden bestuurlijke besluitvorming. Zorgen voor adequate vastlegging van vastgestelde besluiten.
Profiel van de manager: WO-opleiding Economie of vergelijkbaar. >5 jaar ervaring met de omschreven werkzaamheden. >5 jaar ervaring en kennis met de belastingsystematiek van een publieke organisatie. >5 jaar ervaring met het ontwikkelen van scenario’s voor kostentoedeling en het doorrekenen van de consequenties hiervan. Kennis/ervaring met de BBV en BBV-W. >5 jaar kennis/ervaring met de belastingsystematiek van een waterschap.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 29 januari 2020.
57001Interim Kwaliteitsmedewerker WMO Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Eind: 6 maanden na start Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden Aantal uur pw: 32 - 36 | regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Kwaliteitsmedewerker WMO
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Eind: 6 maanden na start Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden Aantal uur pw: 32 - 36
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Je draagt zorg voor de inhoudelijke en rechtmatige toetsing van de Wmo-meldingen en -aanvragen. Daarnaast adviseer en coach je de Wmo consulenten in hun dagelijkse werkzaamheden en houd je je bezig met de inhoudelijke kwaliteitsverbetering van de Wmo uitvoering. Je werkt in een omgeving waarin continu verbeteren een vanzelfsprekendheid is. Je doet dit in nauwe samenwerking met de andere kwaliteitsmedewerker. Je adviseert de teammanager bij verbetertrajecten en je doet voorstellen.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde opleiding in een juridische of paramedische richting op minimaal HBO bachelor niveau; 2) Werkervaring met resultaatgericht indiceren; 3) Werkervaring als kwaliteitsmedewerker / toetser binnen het Sociaal Domein op het gebied van de WMO en Jeugd in de afgelopen 2 jaar.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: donderdag 23-1-2020 14.00 uur
57122Interim Projectleider Energiemanagement Details Inzien/reageren
Start: 10-2-2020 Eind: 9-2-2021 Optie tot verlenging: 1 x 12 maanden Aantal uur per week: 36 | regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Projectleider Energiemanagement
Verwachte opdrachtduur: Start: 10-2-2020 Eind: 9-2-2021 Optie tot verlenging: 1 x 12 maanden Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/agentschap
Profiel van de opdracht: De werkzaamheden van de projectleider bestaan uit het verder organiseren van het proces energiemanagement en het coördineren van de taken binnen het proces energiemanagement, zoals het analyseren van energieverbruiken, het initiëren van stuurmaatregelen, het rapporteren over de voortgang en de behaalde resultaten. De projectleider is hiervoor verantwoordelijk.
Profiel van de manager: 1) Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding, technische richting, bijvoorbeeld energietechniek; 2) Je beschikt over minimaal 5 jaar ervaring als projectleider; 3) Ervaring met het werken binnen een overheidsorganisatie.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: dinsdag 4-2-2020 14.00 uur
56991Interim WOZ-taxateur Details Inzien/reageren
Start: 3-2-2020 Uren per week: 16-24 Duur: 4 maanden Optie op verl. Ja 3*3 maanden | Midden van het land
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim WOZ-taxateur
Verwachte opdrachtduur: Start: 3-2-2020 Uren per week: 16-24 Duur: 4 maanden Optie op verl. Ja 3*3 maanden
Plaats/regio: Midden van het land
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Taken en werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd tijdens de opdracht: Afhandelen WOZ-bezwaarschriften (taxatietechnisch advies), met name woningen. Uitvoering modelmatige herwaardering woningen.
Profiel van de manager: In het bezit van een diploma WOZ-taxateur. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met de inrichting van waarderingsmodellen. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als WOZ-taxateur in de afgelopen 5 jaar. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met 4WOZ in de afgelopen 4 jaar.
Opmerkingen: Graag reageren voor 24-1-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
56985Interim Coördinator Planmatig Onderhoud Huisvesting Details Inzien/reageren
Start: 20-4-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Coördinator Planmatig Onderhoud Huisvesting
Verwachte opdrachtduur: Start: 20-4-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: • Het sturen op de uitvoering van het Planmatig Onderhoud binnen de afgesproken financiele kaders van het jaarplan. • Het beoordelen van muaties in het vastgestelde jaarplan. • Advies en sturing met betrekking tot het uitvragen van en beoordelen van offertes Planmatig Onderhoud. • Voorbereiden van uitvoerings- en adviesopdrachten. • Procesimplementatie van de processen. • Opstellen van voortgangsrapportages Planmatig Onderhoud. • Eerste aanspreekpunt voor escalaties vanuit Planmatig Onderhoud.
Profiel van de manager: 1) Minimaal een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau, in een technische of facilitaire richting; 2) Minimaal 5 jaar coördinerende of leidinggevende werkervaring, waarbij coaching van het team/de individuen binnen het team onderdeel was; 3) Minimaal 3 jaar werkervaring met meerjarenonderhoudsplanningen en -systemen; 4) Werkervaring met financiële sturing op onderhoud; 5) Kennis van en werkervaring met de wettelijke kaders en richtlijnen t.a.v. het beheer van gebouwen
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
56986Interim Jurist Omgevingsrecht Details Inzien/reageren
Start: 1-3-2020 Uren per week: 36 Duur: t/m 31-7-2020 Optie op verl. Ja | Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, Junior Interim Jurist Omgevingsrecht
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-3-2020 Uren per week: 36 Duur: t/m 31-7-2020 Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als Jurist ga je direct zelfstandig aan de slag in de primaire processen van de afdelingen Vergunningen en Toezicht en Handhaving Bebouwde Omgeving. Je levert een bijdrage aan de verbetering van de leefbaarheid in Utrecht. Vergunningverlening, toezicht en handhaving gebruik je als middel om duidelijkheid te scheppen in wat kan en mag. Hierbij heb je oog voor alle belangen die spelen.
Profiel van de manager: Afgeronde WO opleiding Bestuursrecht. Werkervaring minimaal 0,5 jaar in het vakgebied omgevingsrecht binnen de overheid. Goede communicatieve vaardigheden en competenties als besluitvaardigheid en energiek optreden.
Opmerkingen: Graag reageren voor 30-1-2020 12:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
56987Interim Medewerker Jeugdhulp Consultatie en Advies Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 2*12 maanden | Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Medewerker Jeugdhulp Consultatie en Advies
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 2*12 maanden
Plaats/regio: Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: De medewerkers zijn verantwoordelijk voor aanvragen van een Persoonsgebonden budget (PGB) en aanvragen kinderopvang op sociaal medische indicatie. Verder verzorgen zij de toegang tot jeugdhulp voor het voortgezet onderwijs en de verwijzingen voor (semi)residentiële jeugdhulp. Daarnaast coördineert JGH, voor gezinnen waarbij de veiligheid van de jeugdigen in het geding is, de hulpverlening rondom het gezin.
Profiel van de manager: Een afgeronde opleiding SPH of Maatschappelijke Dienstverlening op minimaal hbo bachelor niveau. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen de Jeugdzorg in de afgelopen 3 jaar. Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring binnen een gemeente in de afgelopen 3 jaar. Kennis van en inzicht in pedagogiek, ontwikkelingspsychologie, en hulpverleningsmethodieken, blijkend uit werkervaring of opleiding / cursussen.
Opmerkingen: Max. uurtarief € 55,- incl. reiskosten woon-werk, excl. BTW Graag reageren voor 30-1-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
56988Interim Projectleider studie impact laadinfra Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectleider studie impact laadinfra
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Aansturing projectteam Ontwikkelen van ruimtelijketoekomstscenario\'s voor de laadinfra van verschillende modaliteiten (auto, bus, metro, tram, stedelijke logistiek, etc.) op basis van input inhoudelijke experts en al ontwikkelde kennis Opleveren van de toekomstscenario's in een met Liander en Elaad afgestemde vorm Het tijdig opleveren van het eindproduct (de ruimtelijke toekomstscenario\'s in de vorm van kaartmateriaal) aan opdrachtgevers Contact onderhouden met de diverse binnengemeentelijke en
Profiel van de manager: Afgeronde WO opleiding. Minimaal 10 jaar ervaring in de ruimtelijke sector. Minimaal 5 jaar projectervaring en -verantwoordelijkheid. Affiniteit met elektranetwerk/ laadinfra. Ervaring met scenariostudies. Je beschikt over multidisciplinair profiel (ruimtelijk, energie, mobiliteit) en heeft hier minimaal 5 jaar ervaring in. Werkervaring opgedaan binnen een G4 gemeente.
Opmerkingen: Graag reageren voor 30-1-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
56989Interim Senior Juridisch Adviseur Handhaving Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur per week: 3 | regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Senior Juridisch Adviseur Handhaving
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur per week: 3
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Je geeft samen met collega’s juridisch advies aan het management, het bestuur en betrokken afdelingen. Je bent sparringpartner voor je collega’s. Als breed inzetbare jurist houd je je onder andere bezig met de afhandeling van complexere en politiek / bestuurlijk gevoelige handhavingszaken. Je bent verantwoordelijk voor het afhandelen van de handhavingsprocedures op het gebied van bouwen, ruimtelijke ordening, APV, bijzondere wetten en openbare orde en veiligheid.
Profiel van de manager: 1) Een gevolgde opleiding op minimaal WO niveau; 2) Minimaal 3 jaar werkervaring als juridisch adviseur met aandachtsgebied handhaving in de afgelopen 6 jaar; 3) Minimaal 2 jaar werkervaring met het coördineren van werkzaamheden en regisseren van processen.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: dinsdag 28-1-2020 14.00 uur
56992Interim Bouwplantoetser/Medewerker Vergunningen Bouw Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 24-36 Duur: 11 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Bouwplantoetser/Medewerker Vergunningen Bouw
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24-36 Duur: 11 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Je informeert burgers en ondernemers en begeleid vergunning aanvragers bij hun aanvraag; Je toetst en coördineert aanvragen en stuurt op een vlotte afhandeling van de vergunning; Je stelt de besluiten en ontwerpbesluiten op en beantwoord zienswijzen mede in overleg met de juridisch medewerker; Je voert de bijbehorende planologische procedures met hun bestuurlijke route vlot en zorgvuldig; Je coördineert en verzorgt het gehele proces en de interactietussen verschillende partijen; Je kan bij bezwa
Profiel van de manager: In het bezit van een afgeronde bouwkundige opleiding en de opleiding AWB 1 en/of 2. Minimaal 5 tot 10 jaar ervaring met het toetsen van omgevingsvergunningen (bouwplannen). Ervaring heeft met in- en extern coördineren van de WABO aanvraag op het gebied van Ruimtelijke Ordening, het juridisch planologische kader. Ervaring met advisering bij het voeren van bezwaarprocedures.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 74,- excl. BTW, incl. reiskosten woon-werk/excl. btw. Graag reageren voor 30-1-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
56997Interim DevOps lid met specialisatie Back-End Development Details Inzien/reageren
Start: 20-4-2020 Eind: 30-4-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim DevOps lid met specialisatie Back-End Development
Verwachte opdrachtduur: Start: 20-4-2020 Eind: 30-4-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: • Het ontwikkelen en onderhouden van software componenten binnen de kaders gesteld door de geldende richtlijnen en architectuur; • Software ontwikkeling onder architectuur, in een omgeving met een Angular front-end en een Java back-end met oog voor niet functionele aspecten als performance, security en robuustheid; • Kennis en ervaring met het werken in een team met een microservices, message queues en event handling is een pré.
Profiel van de manager: 1) Minimaal afgeronde HBO opleiding, aangevuld met vak gerelateerde kennis; 2) In de afgelopen 5 jaar tenminste 3 jaar ervaring met de ontwikkeling van frontend, backend applicaties die gebruik maken van microservices;
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
57002Interim Senior Medewerker zorgadministratie Details Inzien/reageren
Startdatum 01-03-2020 Einddatum 31-12-2020 Uren per week 24 | Gelderland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Senior Medewerker zorgadministratie
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 01-03-2020 Einddatum 31-12-2020 Uren per week 24
Plaats/regio: Gelderland
Profiel van het bedrijf: Gemeenten
Profiel van de opdracht: Je bent verantwoordelijk voor werkafspraken/-richtlijnen en draagt er samen met de adviseurs voor dat er eenduidigheid komt in de uitvoeringspraktijk; Je bent verantwoordelijk voor de vertegenwoordiging van de gemeente in de regio ; Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke ontwikkeling van de jeugd-, wmo- en facturatieprocessen.
Profiel van de manager: een afgeronde hbo-opleiding bedrijfseconomie of een vergelijkbare opleiding aantoonbare ervaring met het vakgebied van de WMO en jeugd administraties kennis van de applicatie Suite minimaal 1 jaar ervaring in een senior dan wel management rol
Opmerkingen: Reageren kan met een recente resume in WORD en een marktconform tarief
57003Interim Senior Developer Details Inzien/reageren
Start: 20-4-2020 Eind: 30-4-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Senior Developer
Verwachte opdrachtduur: Start: 20-4-2020 Eind: 30-4-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: Je levert een bijdrage aan het (door)ontwikkelen van de applicatie en zorgt voor kennisoverdracht aan de andere teamleden. Geeft invulling aan de ontwikkel-capaciteit van het DevOps-team dat onderhoud en doorontwikkeling van de applicatie realiseert. De uit te voeren werkzaamheden vallen binnen het onderhoud en de functionele doorontwikkeling voor de applicatie BVID-2. Dit betreft zowel het aanbrengen van enkele technische verbeteringen alsook nieuwe functionele behoeften.
Profiel van de manager: 1) In de afgelopen 7 jaar minimaal 3 jaar ervaring als Senior .NET Core Developer bij grote organisaties (>1.000 medewerkers); 2) In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring met alle volgende technologieën; ASP.NET core, WebAPI, IOC - Dependency Injection,Entity Framework, MS SQL, Visual Studio, Javascript, HTML en CSS; 3) Je hebt een afgeronde erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau met de richting Informatica of gelijkwaardig;
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
57004Interim Data-analist Details Inzien/reageren
Startdatum 15-2-2020 Einddatum 31-12-2020 | Amsterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Data-analist
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 15-2-2020 Einddatum 31-12-2020
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Semi overheid
Profiel van de opdracht: Je komt te werken in het data-analisten team van de afdeling Risicomanagement en Intelligence. Je wordt ingezet op een veelzijdigheid aan opdrachten die hoofdzakelijk liggen binnen het domein van het ontwikkelen van ETL tot het bouwen van informatieproducten voor interne klanten binnen de organisatie. Informatieproducten kunnen varieren van dashboards met descriptieve statistieken tot algoritmes om risico\'s te identiceren in het kader van risicomanagement bij de organisatie.
Profiel van de manager: Minimaal 3 jaar ervaring met het maken van impactanalyse, modelleren van processen en informatiestromen. Minimaal 4 jaar werkervaring in de afgelopen 10 jaar met Microsoft SQL server 2008 of hoger. Minimaal een afgeronde HBO opleiding of hoger. Minimaal 3 jaar ervaring met het inventariseren en analyseren van informatiebehoeftes van verschillende stakeholders. Minimaal 3 jaar ervaring met het coördineren van werkzaamheden in een multidisciplinair team. Ervaring als informatie analist
Opmerkingen: reageren kan met een recente resume in WORD en een marktconform tarief
57005Interim Teammanager/Verandermanager Wonen Details Inzien/reageren
Startdatum z.s.m., duur 6 maanden, optie tot verlenging, 32-36 uur per week | Regio Amsterdam
 
Hier reageert u op: Interim Teammanager/Verandermanager Wonen
Verwachte opdrachtduur: Startdatum z.s.m., duur 6 maanden, optie tot verlenging, 32-36 uur per week
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeentelijke organisatie. Voor het nieuwe team Woonurgenties zoekt men een ervaren teammanager, die sterk is in het verbinden van mensen en teams en in staat is om in een gepolariseerde setting eenheid te creëren.
Profiel van de opdracht: Je geeft leiding aan het team en zorgt voor het behalen van geformuleerde resultaten per 1-7-2020. Je bent tevens productowner voor de IV-ontwikkelingen. Je zorgt voor het heropbouwen van constructieve sfeer en samenwerking binnen het team.
Profiel van de manager: HBO-opleiding. Minimaal 5 jaar recente werkervaring met leiding geven aan teams van minimaal 10 medewerkers. Ervaring met begeleiden van teams waarbij er interne spanningen of conflicten zijn. Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 10 jaar) in een complexe omgeving. Minimaal 5 jaar ervaring met het verbeteren van werkprocessen. Minimaal 3 jaar ervaring met het aansturen van ICT projecten. Minimaal 5 jaar ervaring met werken in een gemeentelijke organisatie.
Opmerkingen: Ervaring met werkgebied van Wonen of specifiek met woonruimteverdeling. Bij voorkeur ervaring met werken binnen een G4 Gemeente. Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 27 januari 2020.
57014Interim Ontwikkelaar RPA Details Inzien/reageren
Start: zsm Einddatum: 1-3-2020 + optie tot verlenging | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Ontwikkelaar RPA
Verwachte opdrachtduur: Start: zsm Einddatum: 1-3-2020 + optie tot verlenging
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: De klant werkt in de breedte met verschillende multidisciplinaire teams. Voor de klant is Agile werken dan ook het uitgangspunt in haar dienstverlening en waar mogelijk passen we het ook in onze interne processen toe.
Profiel van de opdracht: Niet alleen voor het optimaliseren van de dienstverlening naar onze klanten, maar ook het verbeteren van onze interne bedrijfsvoering en natuurlijk voor onze verplichtingen vanuit wet- en regelgeving naar toezichthouders. Zeg jij nooit ‘kan niet’ en ben je als ontwikkelaar op zoek naar een uitdagende omgeving waar je jouw talent kunt botvieren? Dan ben jij wellicht de juiste persoon om voor onze klanten bedrijfsprocessen te robotiseren.
Profiel van de manager: • Je hebt een afgeronde MBO+/HBO opleiding informatica. • Je hebt de volgende eigenschappen: creatief, accuraat, ambitieus en enthousiast. • Je bent een teamplayer, maar kan ook zelfstandig werken. • Je hebt een goed analytisch en conceptueel denkvermogen. • Je hebt brede algemene kennis van IT concepten, methoden en technieken. • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie; • Je bent een kunstenaar met SQL, HTML5, CSS, Javascript; • Je hebt 3-4 jaar aantoonbare ervaring met eglue
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57016Interim Management Adviseur IT Details Inzien/reageren
Start: 24-02-2020 Einddatum: 1-9-2019 | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Management Adviseur IT
Verwachte opdrachtduur: Start: 24-02-2020 Einddatum: 1-9-2019
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Binnen de afdeling Advies en Communicatie is team Advies jouw thuisbasis maar werk je intensief samen met overkoepelende programma’s en afdelingen van klant.
Profiel van de opdracht: Jij bent degene die in de digitale overheid de ontwikkelingen op de voet volgt en onderzoekt wat daarvan de impact is op de dienstverlening van de overheid en klant in het bijzonder. Je kunt daardoor goed meedenken met strategische vraagstukken en sparren met productmanagers, programmamanagers, portfoliomanagers en het directieteam. Complexe maatschappelijke vraagstukken met een stevige ICT component? Daar zet jij graag je tanden in.
Profiel van de manager: • Aantoonbare ervaring in multidisciplinaire (complexe) adviestrajecten, zoals (inter)departementale trajecten, en politiek gevoelige dossiers waaruit blijkt dat je goed om kunt gaan met tegengestelde belangen; • Aantoonbare ervaring in projectmanagement en delivery; • Ervaring met IT/Digital strategy en programma’s; • Kennis en ervaring op het gebied van digitale overheid; • Aantoonbare kennis met veranderprogramma’s met een groot IT component;
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57017Interim Beheerder MFT Details Inzien/reageren
Start: ZSM Einddatum: 1-7-2020 | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Beheerder MFT
Verwachte opdrachtduur: Start: ZSM Einddatum: 1-7-2020
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Managed File Transfer is een manier om op gecontroleerde en veilige wijze grote bestanden gecontroleerd van A naar B te versturen. Dit kan zowel binnen-, als buiten de organisatie zijn, over Internet en beveiligde overheidsnetwerken als Diginetwerk.
Profiel van de opdracht: De MFT oplossing van het de klant voorziet in gegarandeerde aflevering, monitoring en beveiliging. Dit is ingericht op standaard wijze en voldoet aan de eisen vanuit de overheid voor het omgaan met en uitwisselen van privacy gevoelige gegevens. Gegarandeerde aflevering, monitoring, beveiliging en communicatie zijn belangrijk voor goede en betrouwbare gegevensuitwisselingen zodat de business processen ongehinderd door kunnen gaan en er vanuit kan gaan dat de gegevens goed terecht komen.
Profiel van de manager: • Bekendheid met documentuitwisseling via MFT-technologieën • MBO/HBO werk- en denkniveau Functie wensen • Bekendheid met iWay van Information Builders of soortgelijke producten in het MFT-segment • Bekendheid met applicatie-integratie en API-gedreven architectuur • Bekendheid met overheidseisen beschreven in de BIO, AVG-wetgeving en Diginetwerk. • Bekendheid met CI/CD • Affiniteit met documentuitwisseling en technologieën zoals FTP, sFTP, FTPS. • Affiniteit met monitoring tools zoals Splunk
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57018Interim IV Projectmanager Details Inzien/reageren
11 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. Optie tot verlenging van 1 x 12 maanden. | Amsterdam
 
Hier reageert u op: Voor onze klant gevestigd in Amsterdam op zoek naar een interim IV Projectmanager
Verwachte opdrachtduur: 11 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. Optie tot verlenging van 1 x 12 maanden.
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: We zoeken iemand die aantoonbare en ruime ervaring heeft in IV projectmanagement. Je bent een stevige persoonlijkheid die in staat is om te gaan met de verschillende, soms tegengestelde belangen in de organisatie.
Profiel van de opdracht: Je weet de prioriteiten te stellen in overeenstemming met de opdrachtgever. Je helpt de organisatie om de gewenste veranderingen en vernieuwing te specificeren in de vorm van een pilot.
Profiel van de manager: Eisen: Aantoonbare meerjarige kennis en ervaring met soortgelijke pilottrajecten; Kennis van de processen en informatie- en werkstromen binnen een publieke bouw- of civieltechnische projectorganisatie; Aantoonbare ervaring met IV aanbestedingsprojecten binnen de (lokale) overheid;Minimaal 5 jaar aantoonbare vakinhoudelijke kennis en praktijkervaring met diverse methodieken zoals: Werken onder architectuur; Prince I; Agile/Scrum; (Lean) procesmanagement; Beheer en ICTorganisatie (ASL, BISL, ITIL)
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57020Interim Linux DevOps Engineer Details Inzien/reageren
6 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. Verlenging is optioneel. | Hilversum
 
Hier reageert u op: Voor een klant gevestigd in Hilversum op zoek naar een interim Linux DevOps Engineer.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. Verlenging is optioneel.
Plaats/regio: Hilversum
Profiel van het bedrijf: Gezocht profiel, een Linux DevOps engineer die aan de slag gaat met automation (Ansible) en het bouwen van microservices (Python). Linux skills (RHCA, nog beter RHCE) zijn een vereiste. Kennis en ervaring in DevOps denken en werken.
Profiel van de opdracht: Eisen: Minstens 5 van de volgende zaken ruime ervaring mee hebben opgedaan: Ansible (automation); GIT/ mercurial; Python (flask) PHP; MySQL/MariaDB (SQL); XML/XSD/XPath; Apache/Nginx (HTTP protocol); ActiveMQ; Java; Tomcat.
Profiel van de manager: max tarief: 80,-
Opmerkingen:
57021Interim Tester Details Inzien/reageren
Start: 3-2-2020, 36 uur per week Einddatum: 30-6-2020, met optie op verlenging van 6 maanden | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Tester
Verwachte opdrachtduur: Start: 3-2-2020, 36 uur per week Einddatum: 30-6-2020, met optie op verlenging van 6 maanden
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: In het project Informatie Ondersteund Beslissen is onze eindklant op zoek naar een tester die de volgende taken zal uitvoeren: • Opzetten van testautomatisering, test strategieën, testcases • Fouten opsporen, rapporteren en resultaten analyseren
Profiel van de opdracht: • Coördineren, configureren en gebruik van testdata en omgevingen • Met Product Owner requirements opstellen De tester zal daartoe de testen automatiseren, teststrategieën ontwikkelen en testcases opstellen om de kwaliteit van de voor de BAO ontwikkelde functionaliteit zo goed mogelijk te bewaken en zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. D
Profiel van de manager: • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Kennis van relevante technieken (Postman, Javascript, Gherkin) • Aantoonbare ervaring met Test automation • Aantoonbare ervaring met CI/CD • Aantoonbare ervaring met het Azure platform (bij voorkeur Azure Search) • Aantoonbare ervaring met gestructureerd methodisch testen • Aantoonbare ervaring met Agile/Scrum projectmethodiek Functie wensen: • Technische feeling voor webservices en back-end processen • Ervaring met security en performancetesten
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57022Interim Strategisch Adviseur Leiding en Samenwerking Veiligheidsketen Details Inzien/reageren
Start: 6-4-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: nee Aantal uur per week: 24 | regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Strategisch Adviseur Leiding en Samenwerking Veiligheidsketen
Verwachte opdrachtduur: Start: 6-4-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: nee Aantal uur per week: 24
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: Je geeft strategisch advies op de dossiers MD (management development) /Leiding en Samenwerking in de Veiligheidsketen. Daarbij werk je samen met andere organisatieonderdelenp.
Profiel van de manager: 1) Je hebt een afgeronde erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau; 2) Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in strategische adviserende functies binnen de overheid in de Veiligheidsketen; 3) Je hebt minimaal drie jaar ervaring in het samenwerken met vakbonden en overheidsorganisaties op het gebied van MD (management development) /leiding en samenwerking in het veiligheidsdomein.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
57023Interim SAP HANA Technisch Beheerder Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 8 maanden Optie op verl. Ja | Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim SAP HANA Technisch Beheerder
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 8 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Je werkt binnen de voorziening bedrijfsvoering, onderdeel van DomstadIT. Je zorgt voor beschikbaarheid, (technisch) beheer en onderhoud van onze SAP-omgeving in samenwerking met de leverancier. Naast het beheer en verbeteren starten wij projecten met een Agile Mindset om meer klantwaarde toe te voegen. De DomstadIT omgeving bestaat uit VDI-desktop ’s, VMWare clusters, gevirtualiseerde Windows server omgevingen gebruikmakend van NetApp storage, RedHat Linux en een SAP HANA omgeving. Naast de prod
Profiel van de manager: HBO denk- en werkniveau richting ICT; Ruime ervaring op het gebied van SAP technisch beheer in een sap omgeving met SAP HANA als database Ruime recente ervaring met update/ upgrade diverse SAP-omgevingen Kennis van of ervaring met VMWare (Virtualisatie), Agile, Scrum, Kanban, Prince2, ITIL Kennis en ervaring met monitoring vanuit Solution Manager Ervaring met MaxDB
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 89,- excl. BTW, incl. reiskosten woon-werk/excl. btw. Graag reageren voor 31-1-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57024Interim Kwaliteitsmedewerker WMO Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Kwaliteitsmedewerker WMO
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als Kwaliteitsmedewerker Wmo draag je zorg voor de inhoudelijke en rechtmatige toetsing van de Wmo-meldingen en -aanvragen. Daarnaast adviseer en coach je de Wmo consulenten in hun dagelijkse werkzaamheden en houd je je bezig met de inhoudelijke kwaliteitsverbetering van de Wmo uitvoering. Je werkt in een omgeving waarin continu verbeteren een vanzelfsprekendheid is. Je doet dit in nauwe samenwerking met de andere kwaliteitsmedewerker. Je adviseert de teammanager bij verbetertrajecten en je doet
Profiel van de manager: Een afgeronde opleiding in een juridische of paramedische richting op minimaal hbo bachelor niveau. Aantoonbare actuele kennis op het gebied van de wet- en regelgeving Wmo, Wlz, participatie en aanverwante regelingen. Aantoonbare werkervaring als kwaliteitsmedewerker / toetser binnen het Sociaal Domein op het gebied van de WMO en Jeugd in de afgelopen 2 jaar. Aantoonbare werkervaring met resultaatgericht indiceren. 6. Aantoonbare werkervaring met suite 4SD (GWS4ALL), Corsa en KIC.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 61,- excl. BTW, incl. reiskosten woon-werk/excl. btw. Graag reageren voor 27-1-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57026Interim Projectmanager Energietransitie Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 16-24 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 1*6 maanden | Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectmanager Energietransitie
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 16-24 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 1*6 maanden
Plaats/regio: Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het opstellen van het Energietransitieplan (zowel warmte als elektriciteit) met als onderdeel daarvan het adviseren van maatregelen op woningniveau Het opstellen van een uitvoeringsprogramma, waarin mede is opgenomen de rollen en verantwoordelijkheden van de gemeente Daarnaast ondersteun je de interne organisatie op weg naar een Energieneutraal 2050.
Profiel van de manager: Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen het vakgebied van de energietransitie in de afgelopen 15 jaar. Aantoonbare werkervaring met het werken in een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 5 jaar. Aantoonbare werkervaring met energiesystemen (bijv. warmte-, zonne-, windenergie, geothermie). Een afgeronde opleiding op minimaal wo niveau. Aantoonbaar netwerk in de energietransitie binnen de regio Haaglanden, middels relevante werkervaring.
Opmerkingen: Graag reageren voor 29-1-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57027Interim Bedrijfsvoerder werflocaties Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 24-32 Duur: 9 maanden Optie op verl. Ja 2*9 maanden | Midden van het land
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Bedrijfsvoerder werflocaties
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24-32 Duur: 9 maanden Optie op verl. Ja 2*9 maanden
Plaats/regio: Midden van het land
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Adviesrapport maken voor optimalisatie werfbeheer o.a. contractbeheer, beheerplan voor tractie en materieel, voorraadbeheer, afvoeren van afvalstromen, verduurzaming; Implementatie van aanbevelingen uit het adviesrapport; Voorstel rollen, taken, bevoegdheden werfbeheerder; Business case maken uitbesteding gladheid; Begeleiden omvorming gladheidbestrijding van droog naar nat strooien; Aanbesteding voorbereiden, samen met team inkoop, voor o.a.: de vervanging (deel van) tractie, strooiers en gere
Profiel van de manager: Een afgerond VCA vol certificaat; Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als bedrijfsvoerder binnen een gemeente; Aantoonbare werkervaring met het beheren van werflocaties en met aanbesteding / (circulaire) inkoop van tractie en materieel, (in het cv minstens 2 voorbeelden aangeven); Aantoonbare kennis van gladheidsbestrijding blijkend uit de relevante werkervaring.
Opmerkingen: Graag reageren voor 28-1-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57028Interim Medior Adviseur Verkeer en Vervoer Details Inzien/reageren
Start: 1-3-2020 Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: 3 x 12 maanden Aantal uur pw: 24 | regio Zuid-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Medior Adviseur Verkeer en Vervoer
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-3-2020 Eind: 12 maanden na start Optie tot verlenging: 3 x 12 maanden Aantal uur pw: 24
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Je werkt aan meerdere opdrachten, waarbij integraal denken en werken van essentieel belang is. De rol die van je verwacht wordt is divers. Enerzijds kunnen het adviserende werkzaamheden zijn, zoals het leveren van verkeerskundige input in bestemmingsplannen, bouwplannen, grotere ontwikkelingsprojecten en herinrichtingsprojecten. Anderzijds gaat het om, deels als trekker, het oppakken van grotere projecten, zoals het uitwerken en implementeren van parkeerbeleid, fietsbeleid en OV beleid.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde HBO- of universitaire opleiding op het vakgebied; 2) Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van verkeer en vervoer; 3) Ervaring met politieke besluitvorming; 4) Ervaring met ruimtelijke ontwikkelingen in stedelijk gebied; 5) Ervaring met de ontwikkelingen en krachtenvelden in het vakgebied, binnen en buiten de organisatie.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: vrijdag 31-1-2020 14.00 uur
57030Interim IV Projectmanager Details Inzien/reageren
Start: 17-2-2020 Eind: 31-1-2021 Optie tot verlenging: 12 maanden Aantal uur per week: 36 | regio Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim IV Projectmanager
Verwachte opdrachtduur: Start: 17-2-2020 Eind: 31-1-2021 Optie tot verlenging: 12 maanden Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/ingenieursbureau gemeente
Profiel van de opdracht: • Vraagarticulatie van gewenste functionaliteiten • Beschrijving van de gewenste processen en specificatie van workflows • Begeleiding van de ontwikkeling van de pilot • Evaluatie van de pilot • Uitvoering van een aanbesteding • Adviseert en rapporteert aan de opdrachtgever en stemt af met stakeholders en zorgt ervoor dat de omgeving goed geïnformeerd is over voortgang en impact van de veranderingen; • Stelt benodigde projectdocumenten op zoals het projectplan en business case
Profiel van de manager: 1) Je bent in het bezit van een afgeronde WO opleiding in een relevante richting (bv. Informatica, IT Management, (Technische) Bedrijfskunde; 2) Je hebt kennis van gemeentelijke processen en -ontwikkelingen in het ruimtelijk domein, waarvan de laatste werkdag niet langer dan 6 maanden geleden is; 3) Je hebt meerjarige kennis en ervaring met soortgelijke pilottrajecten; 4) Je hebt ervaring met IV aanbestedingsprojecten binnen de (lokale) overheid; 5) Je hebt minimaal 5 jaar vakinhoudelijke
Opmerkingen: kennis en praktijkervaring met diverse methodieken zoals: Werken onder architectuur; Prince Il; Agile/scrum; (Lean) procesmanagement; Beheer en ICT-organisatie (ASL, BISL, ITIL). En bent in bezit van de relevante certificaten; 6) Je hebt minimaal 5 jaar recente ervaring als IV projectmanager op het snijvlak van organisatie en informatievoorziening met opdrachtgevers en ketenpartners, bij voorkeur bij een gemeente; Je kunt reageren tot: dinsdag 28-1-2020 14.00 uur
57036Interim Projectsecretaris Details Inzien/reageren
Start: 2-3-2020, 32 uur per week Einddatum: 29-5-2020, optie tot verlenging 3 x 3 maanden | Groningen
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn wij op zoek naar een: Interim Projectsecretaris
Verwachte opdrachtduur: Start: 2-3-2020, 32 uur per week Einddatum: 29-5-2020, optie tot verlenging 3 x 3 maanden
Plaats/regio: Groningen
Profiel van het bedrijf: Onze klant is op zoek naar versterking van het project management office met een senior projectsecretaris. Het betreft hier een ICT-project. Het zwaartepunt van de werkzaamheden ligt in het ICT-werkveld.
Profiel van de opdracht: Werkzaamheden of prestatiedoelstelling van de opdracht: • Inrichting, zorgdragen en bewaking van rapportage over het verloop van het project; • Realiseren van de projectadministratie en -documentatie; • Adviseren van de programmamanager bij de ontwikkeling, inrichting en uitvoering van het project; • Werkzaamheden overnemen van de programmamanager bij afwezigheid; • Verrichten van ondersteunende werkzaamheden voor de programmamanager;
Profiel van de manager: • Minimaal 3 jaar WO werk-en denkniveau; • Minimaal 3 jaar ervaring met IT programma\'s binnen een complexe omgeving; • Minimaal 3 jaar ervaring met Agile/scrum werken; • Prince2, Agile Scrum certificering; • Professioneel projectmanagement, Prince II, Practitioner. Functie Wensen: In staat om op duidelijke wijze afspraken en acties vast te leggen en deze te bewaken. Omgevingssensitief: weet binnen structuur en kaders oog te houden voor belangen van alle betrokken partijen en voortgang.
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57038Interim Projectmanager Uitvoeringsplan Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 7 maanden Optie op verl. Ja | Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectmanager Uitvoeringsplan
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 7 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het verzamelen en analyseren van alle beschikbare beleidsdocumenten en kwantitatieve en kwalitatieve data in overleg met beleidsonderzoekers van de gemeente. Het doorlopen van de 3 fases zoals voorheen geschetst. Het aansturen van een interne projectgroep met vakspecialisten binnen Ruimte (Wonen, Stedenbouw, Groen, Mobiliteit etc.) en collega’s vanuit andere afdelingen (Maatschappelijke Ontwikkeling, Volksgezondheid, etc.). Het op basis van de analyse formuleren van de opgave per buur
Profiel van de manager: Afgeronde opleiding op WO niveau binnen het vakgebied van de ruimtelijke ordening. Minimaal 10 jaar ervaring als projectmanager in de RO. CV toont recente opdrachten (niet langer dan 5 jaar geleden) waarin gewerkt is aan ruimtelijke visies bij een G4 gemeente. Recente ervaring waarin je geadviseerd hebt aan management, externe stakeholders en bestuur binnen de overheid.
Opmerkingen: Graag reageren voor 5-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57039Interim Senior Procesmanager Pilot Transitie Aardgasvrijewijk Details Inzien/reageren
Start: 17-2-2020 Eind: 17-2-2021 Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden Aantal uur per week: 24-36 | regio Noord-Limburg
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Senior Procesmanager Pilot Transitie Aardgasvrijewijk
Verwachte opdrachtduur: Start: 17-2-2020 Eind: 17-2-2021 Optie tot verlenging: 2 x 6 maanden Aantal uur per week: 24-36
Plaats/regio: regio Noord-Limburg
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Als senior procesmanager ben je verantwoordelijk voor de opstart en organisatie van de pilot project aardgasvrije wijk en geef je invulling aan de opdracht zoals verwoord in de warmtevisie 1.0. Door middel van het pilot project lever je vanuit het project in wording een bijdrage in de doorontwikkeling van de warmtevisie als transitie pad voor alle wijken binnen de gemeente. Je organiseert en geeft sturing aan de overleggroepen en werkgroepen die Multi disciplinair zijn samengesteld en bem
Profiel van de manager: 1) Werkervaring als senior procesmanager van minimaal 5 jaar, opgedaan in de afgelopen 8 jaar; 2) Werkervaring in ruimtelijke projecten, integrale wijkaanpakken met een dimensie duurzaamheid; 3) Werkervaring in een gemeentelijke organisatie in verbinding met een woningbouwcoöperatie.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: donderdag 30-1-2020 14.00 uur
57041Interim Technisch Vastgoedmedewerker / projectleider Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op vast dienstverband | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Technisch Vastgoedmedewerker / projectleider
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op vast dienstverband
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Je draagt zorg voor het (planmatig) onderhoud van een gebouwcluster of deel van een cluster. Je bereidt onderhoudswerkzaamheden voor en coördineert de uitvoering daarvan in goed overleg met de huurder/gebruiker. Voor het goed uitvoeren van je taken is behalve het beschikken over technische kennis het van belang dat je met heldere communicatie mensen mee kunt krijgen in het proces om je doelen te bereiken. Je zorgt voor het (doen) opstellen en bewaken van meer-jaren-onderhoudsplanningen, formulee
Profiel van de manager: Een bouwkundige opleiding afgerond. Ervaring met vastgoedbeheer, onderhoudsvraagstukken, verduurzaming van vastgoed, kennis van wet- en regelgeving. Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
Opmerkingen: Graag reageren voor 11-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57043Interim Adviseur Toerisme en Recreatie Details Inzien/reageren
Start: 2-3-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur per week: 24 | Oost-Gelderland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Adviseur Toerisme en Recreatie
Verwachte opdrachtduur: Start: 2-3-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur per week: 24
Plaats/regio: Oost-Gelderland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/provincie
Profiel van de opdracht: • Je bent een ervaren eindverantwoordelijke en/of adviseur, bekend op dit terrein, die op een stevige en heldere manier het provinciebestuur adviseert en vertegenwoordigt. • Je kent het werk van de provinciale organisatie van bij voorkeur binnenuit. Daarnaast zoeken we voor deze functie iemand die ook bekend is met en in de sector en daar meerjarige ervaring heeft op bestuurlijk of beleidsmatig niveau. • Op basis daarvan vertaal je de Koers voor recreatie en toerisme
Profiel van de manager: 1) Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Recreatie of Toerisme of Marketing; 2) Je beschikt over minimaal 10 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2005 - 2020) in de toeristisch-recreatieve sector in een eindverantwoordelijke of adviseursrol, waarvan tenminste 5 jaar bij of voor een overheidsorganisatie of koepelorganisatie; 3) Je beschikt over ervaring op het terrein van Promotie & Marketing EN Kennis & Onderzoek; 4) Je beschikt over ervaring (opgedaan in de
Opmerkingen: periode 2005-2020) met programmatisch werken (werken met programma\'s) binnen een overheidsorganisatie of semi-overheidsorganisatie; 5) Je beschikt over ervaring met het leiding geven aan projecten met uiteenlopende stakeholders en belangen in de sectoren Recreatie & Toerisme. Je kunt reageren tot: vrijdag 31-1-2020 14.00 uur
57045Interim Scrummaster Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Einddatum: 31-12-2020 | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Scrummaster
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Einddatum: 31-12-2020
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Jij maakt als Scrum Master bij de klant een integraal onderdeel uit van ontwikkeling van onze producten. Door deze onmisbare stap naar steeds hogere kwaliteit zet jij de agile werkwijze nog beter op de kaart.
Profiel van de opdracht: Je helpt als Scrum Master het System team het Agile proces op gang te houden en je begeleidt de bijhorende vergaderingen. Dit alles in nauw overleg met de Release Train Engineer. Je bent gepokt en gemazeld in het werken volgens agile principe. Je voert alle activiteiten uit om te kunnen vaststellen of alles dat ontworpen en gebouwd is voldoet aan de gestelde eisen. Jouw werkwijze geeft inzicht in de productkwaliteit, de voortgang, de risico’s en de impediments.
Profiel van de manager: • Je hebt minimaal een HBO denk- en werkniveau. • Je hebt ruime ervaring als Scrummaster • Je bent Agile SAFe gecertificeerd • Je hebt meerjarige ervaring met het werken in een Agile SAFe omgeving • Je hebt aantoonbaar ervaring met het werken met Jira
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57047Interim Senior Netwerkbeheerder Details Inzien/reageren
Start: 4-5-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Senior Netwerkbeheerder
Verwachte opdrachtduur: Start: 4-5-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: • Inventariseren van het netwerk; • Documenteren van het netwerk (tekeningen en beheerdocumentatie); • Up to date houden en het inrichten conform de standaarden van de Dienst ICT van het netwerk; • Overdragen naar Beheer van het netwerk.
Profiel van de manager: 1) Minimaal 5 jaar relevante ervaring als netwerkspecialist, ontwerper of architect opgedaan in de afgelopen 7 jaar; 2) Minimaal 3 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar met werken in een hoog beschikbare omgeving; 3) Ervaring met het zelfstandig installeren en configureren van Netwerk apparatuur, zoals firewalls, routers en switches; 4) Opgedane kennis van complexe netwerken (meer dan 25000 aansluitingen).
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
57056Interim Projectleider verkoop bedrijfskavels en ruimtelijke ontwikkeling Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Eind: 8 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 4 maanden Aantal uur per week: 20 | regio Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Projectleider verkoop bedrijfskavels en ruimtelijke ontwikkeling
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Eind: 8 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 4 maanden Aantal uur per week: 20
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: 1. Ondersteunen bij verkoop van resterende kavels op een bedrijventerrein. 2. Begeleiden van een particulier initiatief voor een woningbouwlocatie. 3. herontwikkeling locatie voor woningbouw.
Profiel van de manager: 1) Minimaal een afgeronde opleiding op WO bachelor niveau; 2) Minimaal 5 jaar werkervaring in de afgelopen 8 jaar als projectleider bij een gemeente; 3) Werkervaring met verkoop van kavels en alle daarbij behorende onderhandelingsprocessen.
Opmerkingen: Je kunt reageren tot: maandag 27-1-2020 14.00 uur
57059Interim Projectleider Democratisering Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden | Noord Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectleider Democratisering
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Nader vormgeven aan stedelijk programma democratisering Projecten - in nauwe samenwerking met interne collega's, externe partners en bewoners - opzetten en uitvoeren die onderdeel zijn van het programma democratisering; Deze projecten evalueren zodat dit onderdeel kan worden van reguliere werkwijze van de gemeente; Ervaring met het werken met een verlengd bestuur is een pre; Opzetten en uitvoeren van een project ter bevordering van duu
Profiel van de manager: Een afgeronde WO-opleiding. Minimaal 3 jaar ervaring met programma- en projectmanagement. Minimaal 4 jaar ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Aantoonbare ervaring met democratisering, participatie en bewonersbetrokkenheid in een van de vier grote gemeenten.
Opmerkingen: Graag reageren voor 30-1-2020 12:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57060Interim Projectleider/beleidsadviseur inburgering Details Inzien/reageren
Start: 10-2-2020 Uren per week: 16 Duur: t/m 30-6-2020 Optie op verl. Nee | Noord Brabant
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectleider/beleidsadviseur inburgering
Verwachte opdrachtduur: Start: 10-2-2020 Uren per week: 16 Duur: t/m 30-6-2020 Optie op verl. Nee
Plaats/regio: Noord Brabant
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Wij zijn op zoek naar een projectleider/beleidsadviseur inburgering. Daarin ben je verantwoordelijk voor de volgende taken: Implementatie van de nieuwe Wet inburgering Doorontwikkeling ketenaanpak vergunninghouders
Profiel van de manager: beschikt over een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur sociale wetenschappen; Ruime ervaring hebt in een projectleidersrol binnen het sociaal domein; recente ervaring van minimaal 1 jaar hebt op het gebied van Inburgering bij een gemeente; ervaring en kennis hebt van de regionale samenwerking in Hart van Brabant en bekend bent met de ABG-gemeenten; goed gevoel hebt voor politiek bestuurlijke verhoudingen;
Opmerkingen: Graag reageren voor 30-1-2020 12:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57062Interim Assistent projectmanager Details Inzien/reageren
Start: 24-2-2020 Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 3*12 maanden | zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Assistent projectmanagers
Verwachte opdrachtduur: Start: 24-2-2020 Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 3*12 maanden
Plaats/regio: zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: sparringpartner voor de projectmanager: signaleren van knelpunten, adviseren over oplossingen en ondernemen van actie ter verbetering; coördinatie en voorbereiding van ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming, mede opstellen van plan van aanpak per projectfase; waarnemen taken van de projectmanager, bij zijn/haar afwezigheid; in afstemming met de projectmanager zelfstandig oppakken van taken en deelprojecten, waaronder het schrijven van college- en raadsbesluiten, het zelfstandig leiden van
Profiel van de manager: Tenminste HBO denk- en werkniveau. Relevante werkervaring als assistent projectmanager / senior projectmedewerker van minimaal 5 jaar. Goed kunnen schrijven en beheersing van het Officepakket.
Opmerkingen: Graag reageren voor 6-2-2020 12:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57064Interim Gebiedsregisseur Landschapstafel Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 20-24 Duur: t/m 31-12-2021 Optie op verl. Ja 2*6 maanden | zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Gebiedsregisseur Landschapstafel
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 20-24 Duur: t/m 31-12-2021 Optie op verl. Ja 2*6 maanden
Plaats/regio: zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: De gebiedsregisseur regisseert uitvoeringsprojecten van het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) en stuurt gemeentelijke projecttrekkers aan. De gebiedsregisseur is secretaris van de (bestuurlijke) Landschapstafel en zorgt voor een goede voorbereiding in nauwe samenwerking met het programmateam en de voorzitter van de Landschapstafel. De gebiedsregisseur adviseert over het beleid binnen meerdere bestuurlijke organen
Profiel van de manager: HBO opleiding op het gebied van Ruimtelijke/Landschap Ontwikkeling. Aantoonbare werkervaring met het werken met meerdere besturen van meerdere gemeentes. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met bestuurlijke beleidsadvisering op het gebied van RO binnen een situatie van meerdere bestuurlijke organen in de afgelopen 10 jaar. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met projectleiderschap op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling / ruimtelijk beheer in de afgelopen 10 jaar.
Opmerkingen: Graag reageren voor 31-1-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57065Interim Communicatieadviseur Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 3 maanden Optie op verl. n.n.b. | Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Communicatieadviseur
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 3 maanden Optie op verl. n.n.b.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Adviseren, draagvlak creëren en vertrouwen opbouwen zijn dé kernwoorden voor deze functie. Hierbij sta je middenin de samenleving en de politiek. Je bent een stevige en veelzijdige adviseur van het college van burgemeester en wethouders. Daarbij kijk je over de grenzen van de verschillende portefeuilles heen. Je regisseert de strategische communicatie over de portefeuilles heen en werkt samen met de andere communicatieadviseurs op (complexe) communicatieve vraagstukken. Daarmee bevorder je de di
Profiel van de manager: HBO op het gebied van communicatie; Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als communicatieadviseur binnen een politiek-bestuurlijke omgeving of gemeentelijke organisatie; Aantoonbare werkervaring met het schrijven/redigeren van (complexe) teksten voor diverse doelgroepen, zowel voor online als offline media. Aantoonbare werkervaring met crisiscommunicatie; Goede kennis van het (sociale) medialandschap, blijkend uit relevante werkervaring; Aantoonbare werkervaring met Fa
Opmerkingen: Graag reageren voor 30-1-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57067Interim Coördinator Gebiedsteam Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 16 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*3 maanden | Gelderland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Coördinator Gebiedsteam
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 16 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*3 maanden
Plaats/regio: Gelderland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als uitvoerend coördinator zal op basis van jouw ervaring en kwaliteiten worden gekeken met de huidige gebiedsteam coördinatoren naar de wijze waarop de operationele aansturing van de gebiedsteamconsulenten plaatsvindt. Je bent mede verantwoordelijk voor de verbetering van de kwaliteit en de effectiviteit van de gebiedsteams. Je coacht de consulenten methodisch bij het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoners. Je coördineert en organiseert scholing. Je levert de coördinator informatie wa
Profiel van de manager: Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van pedagogiek, SPH of MWD; Minimaal 6 maanden aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar als coördinator gebiedsteam; Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een gemeente; Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar op het gebied van het sociaal domein;
Opmerkingen: Graag reageren voor 29-1-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57075Interim Engineer (E/G) Details Inzien/reageren
12 maanden, gemiddeld 32 uur per week. | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Voor onze klant, zijn we opzoek naar een Interim Engineer (E/G)
Verwachte opdrachtduur: 12 maanden, gemiddeld 32 uur per week.
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Als engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van technische oplossingen tegen zo laag mogelijke kosten in het E&G distributienet.
Profiel van de opdracht: Je kunt snel nieuwe dingen leren en flexibel mee veranderen in onze dynamische organisatie. Je hebt een hoog energie niveau en een enthousiaste, positieve instelling. Je hebt een duidelijke visie op je vak en je gaat voor datgene waar onze klant voor staat. Een ervaren engineer met een ondernemende instelling en alle benodigde technische kennis. In eerdere functies (minimaal vijf jaar) heb je bewezen dat je complexe netten kunt doorgronden en optimaliseren.
Profiel van de manager: Bij voorkeur een Hbo-diploma, richting Energietechniek of Werktuigbouwkunde Bij voorkeur een afgeronde opleiding tot ontwerpdeskundige LS/HS en/of Hogere Gastechniek Resultaatgericht persoon met uitstekend analytisch vermogen Communicatief en sociaal vaardig Pro actief Zelfstandig Kennis van gas is een pre
Opmerkingen: Interesse? Reageer dan vóór 29 januari, 17.00 uur met een recent *CV, motivatie, minimaal 2 referenties, beschikbaarheid en het uurtarief (incl. reis-, verblijfs-, parkeer- en kosten gebruik eigen mobiele telefoon en/laptop, exclusief BTW).
57084Interim Projectmedewerker marketing en communicatie Details Inzien/reageren
Start: 1-3-2020 Uren per week: 12 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 2*12 maanden | Midden van het land
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectmedewerker marketing en communicatie
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-3-2020 Uren per week: 12 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 2*12 maanden
Plaats/regio: Midden van het land
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Voeren van regie inzake communicatie rondom het project Ontwikkelen van een marketingstrategie en hieraan uitvoering geven Betrekken van belanghebbenden bij de voortgang en ontwikkeling van het project Onderhouden van contacten met stakeholders (regulier en ad-hoc basis) Voorzitten van regulier overleg werkgroep communicatie
Profiel van de manager: Aantoonbare ervaring met marketing en communicatie van gebiedsontwikkelingen; Aantoonbare ervaring met burger- en ondernemersparticipatie; Aantoonbare ervaring met het werken binnen een politiek-bestuurlijke setting in de afgelopen 3 jaar.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 90,00 exclusief BTW/ incl. reiskosten woon-werk; Graag reageren voor 7-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57085Interim Programmamanager Gebiedsontwikkeling Details Inzien/reageren
Start: 1-3-2020 Eind: 31-12-2021 Optie tot verlenging: 2 x 12 maanden Aantal uur per week: 28 | regio Friesland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Programmamanager Gebiedsontwikkeling
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-3-2020 Eind: 31-12-2021 Optie tot verlenging: 2 x 12 maanden Aantal uur per week: 28
Plaats/regio: regio Friesland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/provincie
Profiel van de opdracht: De programmamanager ondersteunt en adviseert de voorzitter van de Regionale (bestuurlijke) Stuurgroep Afsluitdijk, en vertegenwoordigd de belangen van de Regionale Stuurgroep op ambtelijk niveau, als ook in de Nationale Stuurgroep met het Rijk. De programmamanager is in staat om zelfstandig te adviseren en heeft uitstekende (meertalige) presentatievaardigheden.
Profiel van de manager: 1) Minimaal 10 jaar ervaring in project- en programmamanagement en meer specifiek het ontwikkelen van gebiedsontwikkelingsprogramma’s’ met een waarde van € 100 miljoen plus; 2) Ervaring met het werken in samenwerkingsverbanden van overheden(meerdere lagen), kennisinstellingen en bedrijven; 3) Directe ervaring met commerciële projectontwikkeling en het opstellen van (early-stage) haalbaarheidsonderzoeken, businesscases en subsidieaanvragen; 4) Meertalig (Nederlands, Engels, Duits);
Opmerkingen: 5) HBO/universitaire opleiding bij voorkeur in bestuurskundige, planologisch of bedrijfskundige richting. Je kunt reageren tot: woensdag 29-1-2020 14.00 uur
57086Interim Projectleider Gebiedsinrichting Details Inzien/reageren
Start: 24-2-2020 Eind: 1-3-2021 Optie tot verlenging: 1 x 12 maanden Aantal uur per week: 24 | regio Friesland
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Projectleider Gebiedsinrichting
Verwachte opdrachtduur: Start: 24-2-2020 Eind: 1-3-2021 Optie tot verlenging: 1 x 12 maanden Aantal uur per week: 24
Plaats/regio: regio Friesland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/provincie
Profiel van de opdracht: Om van idee tot realisatie te komen is het van belang dat de betrokken partijen gezamenlijk starten met de scopebepaling en uitwerking van fase 2 van het project.
Profiel van de manager: 1) Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een senior projectmanager/programmamanager positie; 2) Je hebt affiniteit met dit werkveld en gebied; 3) Je hebt kennis van complexe gebiedsinrichtingen; 4) Je kent de werkwijze, taken en procedures van de diverse overheden en kunt goed je weg hierin vinden, zowel op ambtelijk als bestuurlijk niveau; 5) Je bent een verbinder die snel kan komen tot het vastleggen van concrete afspraken; 6) Je kunt goed plannen en de voortgang van de planning bewaken;
Opmerkingen: 7) Je hebt ervaring met de benodigde processen en vergunningen bij gebiedsinrichtingprojecten; 8) Je bent in staat om een multidisciplinair team te vormen; 9) Beheersing van de Friese taal in woord en geschrift is een pré. Je kunt reageren tot: vrijdag 31-1-2020 14.00 uur
57099Interim Senior Cloud Engineer Details Inzien/reageren
Start: 15-02-2020, 36 uur per week Einddatum: 30-06-2020, optie tot verlenging | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn wij op zoek naar een: Interim Senior Cloud Engineer
Verwachte opdrachtduur: Start: 15-02-2020, 36 uur per week Einddatum: 30-06-2020, optie tot verlenging
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Als onderdeel van het team Cloud Services zorg je voor het verder uitbreiden van onze cloud like dienstverlening welke wij beschikbaar stellen aan onze (interne) klanten door middel van een web portaal.
Profiel van de opdracht: Automatiseren van de automatisering. We zoeken een analytisch persoon met een sterke script/ development achtergrond. Onze omgeving is gebaseerd op VMWare VRA en VRO. Linux deployment met satellite en windows met MDT. Termen als "Rest API" en "Powershell modulair bouwen" zijn je niet vreemd.
Profiel van de manager: • Afgeronde HBO opleiding (of hoger) • Minimaal 3 jaar ervaring met maken van complexe scripts • Minimaal 5 jaar ervaring met Complexe omgevingen • Minimaal 3 jaar ervaringen met werken in een cloud (like) omgeving Aanvullende kennis: Kennis en ervaring van de volgende programmeer talen • Anisble • Puppet • Python.net • .net • Kennis en ervaring met powershell Universal Dashboard Als je voldoet aan het profiel graag per gestelde eis puntsgewijs een korte motivatie hoe je aan de eis voldoet.
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57101Interim Projectleider Versnelling Details Inzien/reageren
Start: 3 februari 2020 (36 uur per week) Einddatum: 2/9/2021, optie tot een jaar verlenging erbij | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Projectleider Versnelling
Verwachte opdrachtduur: Start: 3 februari 2020 (36 uur per week) Einddatum: 2/9/2021, optie tot een jaar verlenging erbij
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Voor het project Versnelling duurzaamheidsmaatregelen kantoren zoekt de eindklant een projectleider.
Profiel van de opdracht: De werkzaamheden van de projectleider bestaan uit het uitvragen van adviezen met duurzaamheidsmaatregelen middels de raamovereenkomst Ingenieurs- en adviesdiensten van de eindklant. De adviezen worden na te zijn beoordeeld, overgedragen aan de instandhoudingsadviseurs van de eindklant. Zij nemen de adviezen op in de instandhoudingsplannen en het Meerjaren Onderhouds- en Investeringsprogramma (MOIP).
Profiel van de manager: • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde Hbo-opleiding op technisch gebied. • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring met projectleiderschap. Functie-wensen: • De mate van ervaring met projectleiding • Invloed op de werkzaamheden van derden, waaronder ingehuurde adviseurs. • De mate van ervaring met het werken binnen een overheidsorganisatie • Gevoel voor politiek/ bestuurlijke aspecten • Het bereiken van consensus binnen de ambtelijke organisatie
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57102Interim Projectleider Energiemanagement Details Inzien/reageren
Start: 3 februari 2020 (36 uur per week) Einddatum: 2/9/2021, optie tot een jaar verlenging erbij | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Projectleider Energiemanagement
Verwachte opdrachtduur: Start: 3 februari 2020 (36 uur per week) Einddatum: 2/9/2021, optie tot een jaar verlenging erbij
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: De werkzaamheden van de projectleider bestaan uit het verder organiseren van het proces energiemanagement en het coördineren van de taken binnen het proces energiemanagement, zoals het analyseren van energieverbruiken, het initiëren van stuurmaatregelen,
Profiel van de opdracht: het rapporteren over de voortgang en de behaalde resultaten. De projectleider is hiervoor verantwoordelijk. Het programma Versnelling duurzaamheid bevat tevens het onderdeel Versnelling duurzaamheidsmaatregelen kantoren. Dit onderdeel ziet op het uitvragen van adviezen met duurzaamheidsmaatregelen middels de raamovereenkomst Ingenieurs en adviesdiensten van de eindklant. De adviezen worden na te zijn beoordeeld, overgedragen aan de instandhoudingsadviseurs van de eindklant.
Profiel van de manager: • De aangeboden kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde Hbo-opleiding, technische richting, bijvoorbeeld energietechniek. • De aangeboden kandidaat beschikt over minimaal 5 jaar ervaring als projectleider. • Kandidaat beschikt over eigen elektronische hulpmiddelen zoals mobiel en laptop Functie-wensen: • De mate van ervaring met projectleiding o Aansturen projectteam. • De mate van ervaring met het werken binnen een overheidsorganisatie o Gevoel voor politiek/ bestuurlijke aspecten
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57103Interim Teamleider buitendienst Details Inzien/reageren
Start: 10-2-2020 Uren per week: 24 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja | Noord-Brabant
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Teamleider buitendienst
Verwachte opdrachtduur: Start: 10-2-2020 Uren per week: 24 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord-Brabant
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Vanuit de gemeentewerf in Oisterwijk geef je leiding aan het team van de buitendienst Dit is een team van ruim 23 personen met onder andere voormannen, medewerkers groen, onderhoud, speelplekken en technische dienst. Je werkt grotendeels vanuit de gemeentewerf, maar je komt ook regelmatig op het gemeentekantoor voor overleg en afstemming. Je bent verantwoordelijk voor personeelszaken van de buitendienst en doet de financiën van het team. De organisatie is bezig met een ontwikkeltraject, hierin n
Profiel van de manager: Je beschikt over een mbo-4 of hbo werk- en denkniveau. Meer dan 3 jaar werkervaring als leidinggevende van een buitendienst.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 68,00 exclusief BTW/ incl. reiskosten woon-werk; Graag reageren voor 6-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57104Interim Projectleider Portofonie en Bodycams Details Inzien/reageren
Start: 1-3-2020 Uren per week: 36 Duur: 10 maanden Optie op verl. Ja | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectleider Portofonie en Bodycams
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-3-2020 Uren per week: 36 Duur: 10 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Opstellen implementatie plannen actualiseren onderliggende plannen en voorstellen organiseren en structuren governance coördinatie inzet ICT specialisten Voor de verschillende projectfasen dienen de volgende managementproducten te worden opgeleverd: Migratie en Implementatieplan Communicatieplan Testplannen Service levels Agreements Opleidingsplannen Uitgewerkte werkprocessen en procedures Beheerinrichtingsplan
Profiel van de manager: Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau. Minimaal 9 maanden kennis en ervaring met Portofonie diensten en Bodycams. Minimaal 1 jaar ervaring in het werken voor een G4 gemeente. Aantoonbare kennis en ervaring met handhaving in de openbare ruimte. Aantoonbare kennis en ervaring met aanbestedingen en implementaties van SaaS oplossingen.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 90,00 exclusief BTW/ incl. reiskosten woon-werk; Graag reageren voor 6-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57105Interim Projectleider Gebiedsontwikkeling Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 1*6 maanden | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectleider Gebiedsontwikkeling
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 1*6 maanden
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als projectleider gebiedsontwikkeling ben je integraal verantwoordelijk voor het realiseren van projecten op het gebied van woningbouw, bedrijfsterreinen, groen, recreatie en infrastructuur. Ook zullen projecten die in een verkenning en studie zijn, tot je werkpakket horen. Je onderhandelt met marktpartijen, overlegt met inwoners en stakeholders in je project en je zorgt ervoor dat overeenkomsten met marktpartijen gesloten worden. Verder stuur je en draag je zorg voor de voortgang, het resultaa
Profiel van de manager: HBO opleiding op het gebied van planologie, projectmanagement en/of locatie- en gebiedsontwikkeling. Werkervaring 3 tot 5 jaar met projectmatig leidinggeven aan gebieds / locatieontwikkelingen. Werkervaring als projectleider binnen een gemeentelijke organisatie. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in het onderhandelen en afsluiten van overeenkomsten met marktpartijen.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 76,00 exclusief BTW/ incl. reiskosten woon-werk; Graag reageren voor 5-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57106Interim Bouw Inspecteur Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Bouw Inspecteur
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als bouwinspecteur: Ga je naar de bouwlocaties toe en controleert ter plekke de naleving van wet- en regelgeving. Daarvoor voer je zelfstandig controles uit; Spoor je illegale bouw en sloop op; Neem je initiatieven en tref je maatregelen tot het opleggen van (bestuurlijke) sancties; Neem je de regie in de aanpak van controles, adviezen en sancties; Stel je schriftelijke controlerapporten en brieven op; Verstrek je informatie aan belanghebbenden, denk hierbij aan architecten, aannemers en desku
Profiel van de manager: HBO Bouwkunde of HBO Bouwmanagement &Vastgoed), inclusief de verplichte opleiding: ABW1 en ABW2. Kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder Wabo en Bouwbesluit. Ruime ervaring 2- 5 jaar als bouw inspecteur. Ervaring in het voeren van overleg met belanghebbenden en AWB 2.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 70,00 exclusief BTW/ incl. reiskosten woon-werk; Graag reageren voor 6-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57110Interim Mendix Advanced Business Engineer Details Inzien/reageren
5 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. | Rotterdam
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Mendix Advanced Business Engineer.
Verwachte opdrachtduur: 5 maanden, gemiddeld 4 dagen per week.
Plaats/regio: Rotterdam
Profiel van het bedrijf: Binnen een van de afdelingen van deze klant zijn een aantal Mendix applicaties ontwikkeld. Deze applicatie moet aansluiten op de bestaande.
Profiel van de opdracht: Functioneel beheer van deze afdeling wil nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze applicatie en ook als Citizen Developers leren modelleren. De bedoeling van deze functie is deels de app ontwikkeling en deels de (Mendix) opleiding van de FB medewerkers te verzorgen. De product owner is je belangrijkste sparringpartner en je werkt samen met kennishoude van de afdeling. Je werkt volgens afgesproken standaarden en beleidslijnen en stemt werkzaamheden af.
Profiel van de manager: Je signaleert problemen en adviseert proactief over oplossingen. Je verplaatst je in de rol van de klant en vraagt je altijd af of jouw oplossing aan zijn doelstelling bijdraagt.
Opmerkingen: Eisen: Je bent minimaal Certified Mendix Advanced Developer (Blue Badge); Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als Mendix Business Engineer en hebt daarbij de volgende ervaringen opgedaan: - Mendixv7 en v8 platform - HTML5 - CSS - Java en Javascript - Agile Scrum werken
57117Interim Toezichthouder Civiel Verhardingen Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja | Den Haag
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Toezichthouder Civiel Verhardingen
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Wij werken aan de infrastructuur van de openbare ruimte. Denk aan ontwerp, aanleg en onderhoud van straten, wegen, pleinen, parken, bruggen, tunnels en riolering. De wereld om ons heen verandert en wij veranderen hier in mee om een adaptief, betrouwbaar, deskundig, innovatief en duurzaam ingenieursbureau te zijn. De schaal van de projecten, de van een levende stad, en de vraag hoe we de beperkte ruimte maximaal kunnen benutten, maken jouw werk als toezichthouder Civiele Techniek tot een mooie
Profiel van de manager: Minimaal een MBO diploma bij voorkeur in de civiele techniek, aangevuld met kennis en ervaring. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring Kennis en ervaring van en met de UAV en RAW Kennis en ervaring met EMVI en/of UAV-GC contracten is een pré
Opmerkingen: Graag reageren voor 9-2-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57118Interim Toezichthouder Civiel Rioleringsprojecten Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Toezichthouder Civiel Rioleringsprojecten
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Wij werken aan de infrastructuur van de openbare ruimte. Denk aan ontwerp, aanleg en onderhoud van straten, wegen, pleinen, parken, bruggen, tunnels en riolering. De wereld om ons heen verandert en wij veranderen hier in mee om een adaptief, betrouwbaar, deskundig, innovatief en duurzaam ingenieursbureau te zijn. De schaal van de projecten, de van een levende stad, en de vraag hoe we de beperkte ruimte maximaal kunnen benutten, maken jouw werk als toezichthouder Civiele Techniek een mooie uitd
Profiel van de manager: Minimaal een MBO diploma bij voorkeur in de civiele techniek, aangevuld met kennis en ervaring. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring Kennis en ervaring van en met de UAV en RAW Kennis en ervaring met EMVI en/of UAV-GC contracten is een pré
Opmerkingen: Graag reageren voor 9-2-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57119Interim Toezichthouder Constructies Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja | Zuid Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Toezichthouder Constructies
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Wij werken aan de infrastructuur van de openbare ruimte. Denk aan ontwerp, aanleg en onderhoud van straten, wegen, pleinen, parken, bruggen, tunnels en riolering. Wij beheren een omvangrijk areaal aan bruggen en kademuren. We hebben ongeveer 62 kilometer aan kadeconstructies, waarvan nog ongeveer 23 kilometer, verdeeld over bijna 150 kademuren, op hout gefundeerd is. Daarnaast hebben we een aantal verkeersbruggen in beheer. De aankomende jaren moet een groot aantal kademuren en verkeersbruggen w
Profiel van de manager: Minimaal een MBO diploma bij voorkeur in de civiele techniek, aangevuld met kennis en ervaring. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring Kennis en ervaring van en met de UAV en RAW Kennis en ervaring met EMVI en/of UAV-GC contracten is een pré
Opmerkingen: Graag reageren voor 9-2-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57120Interim Java Ontwikkelaar Details Inzien/reageren
12 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. Verlenging van 2 x 12 maanden. | Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim Java Ontwikkelaar.
Verwachte opdrachtduur: 12 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. Verlenging van 2 x 12 maanden.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Wij zoeken een ontwikkelaar met ruime ervaring voor onze Enterprise Content Management systeem (ECM). Je hebt ruime ervaring met de applicaties Documentum en dan in het bijzonder D2 en dan het liefst in relatie tot Brava Viewer en MyInsight.
Profiel van de opdracht: Eisen: In het bezit van SCJP/OCPJP; Aantoonbare kennis van Documentum proven professional; Kennis van het bouwen van ECM applicaties voor high-available omgevingen met hoge performance eisen; Minimaal 5 jaar ervaring als Java ontwikkelaar; Minimaal 2 jaar ervaring met het gebruik van Documentum D2; Minimaal 2 jaar ervaring met Scrum (of vergelijkbaar).
Profiel van de manager: Max tarief: 90,-
Opmerkingen:
57121Interim Projectmedewerker Data en Monitoring Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja tot max. 36 maanden | Den Haag
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Projectmedewerker Data en Monitoring
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja tot max. 36 maanden
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Semi Overheid
Profiel van de opdracht: Actief houden van on -en offline communities, proeftuinen en werkgroepen. o Vraagbaak en eerste aanspreekpunt. Draagt zorg voor het aanleveren en up-to-date houden van de communicatie uitingen. o Lid van het kennisnetwerk kernteam. o O.a. verslaglegging, projectplannen en voortgang bijhouden, rapporteren. Praktische bijdrage leveren aan het ontwikkelen van producten die praktisch toepasbaar zijn door gemeenten. Projectondersteuning aan de projectleiders, o.a. voor bijeenkomsten, communicat
Profiel van de manager: HBO werk- en denkniveau. Minimaal drie jaar recente ervaring (opgedaan in de afgelopen 5 jaar) met data gedreven werken als projectmedewerker. Minimaal drie jaar recente ervaring (opgedaan in de afgelopen 5 jaar) met het organiseren en begeleiden van communities en bijeenkomsten binnen een netwerk. Minimaal drie jaar recente ervaring (opgedaan in de afgelopen 5 jaar) met de communicatie van projecten en producten voor gemeentelijke gebruikers.
Opmerkingen: Graag reageren voor 10-2-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57123Interim Supervisor raakvlakken S&C M7 Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Supervisor raakvlakken S&C M7
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: De supervisor controleert of afspraken duidelijk zijn, of de requirements goed begrepen worden over en weer, of deze worden geverifieerd en of deze op tijd worden uitgewerkt. De supervisor controleert of afspraken afdoende en eenduidig worden vastgelegd in de daarvoor bedoelde ontwerpdocumenten, en of deze documenten worden geaccepteerd door de ontvangende partij. De supervisor controleert of openstaande issues voldoende duidelijk en helder worden uitgewerkt om deze op termijn
Profiel van de manager: Afgeronde Technische of Bedrijfskundige HBO. Minimaal 10 jaar relevante werkervaring waarvan 5 jaar in een vergelijkbare functie raakvlakmanager, ontwerpcoördinator en/of systeemintegrator. Aantoonbare kennis en ervaring met requirements management. Aantoonbare ervaring met het samenwerken met buitenlandse partijen.
Opmerkingen: Graag reageren voor 7-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57124Interim Senior adviseur omgeving Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Senior adviseur omgeving
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Je denkt en doet mee om de visie en strategie voor het taakveld Omgeving en Communicatie continue te verbeteren en uit te dragen voor het programmateam. Je bent verantwoordelijk voor de stakeholdersstrategie voor het programma, de uitrol van de reeds opgestelde stakeholderplannen en de nog op te zetten stakeholdersplannen voor de projecten. Het vergroten van het omgevingsbewustzijn van het programmateam en het verbinden van de taakvelden Je denkt en doet mee om de com
Profiel van de manager: Hbo-opleiding of vergelijkbaar, met affiniteit met communicatie/omgevingsmanagement. Minimaal 10 jaar werkervaring, waarbij minimaal 7 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie als senior adviseur omgeving. Kennis en ervaring met het uitvoeren van een stakeholdersanalyse voor Omgevingsmanagement. Ervaring met het opzetten van een KES-procedure (Klant Eisen Specificatie), het voeren van KES gesprekken en het formuleren van eisen en terugkoppeling van KES eisen richting de stakehold
Opmerkingen: Graag reageren voor 7-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57126Interim Assistent Ontwerpleider Tunnel Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim Assistent Ontwerpleider Tunnel
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Assisteren bij opstellen planning ontwerpproducten Bijhouden en najagen planning en voortgang ontwerpproducten Signaleren knelpunten in voortgang en voorstellen van oplossingen hiervoor. Borgen en bewaken reviewproces, versie beheer en informatie in DMS, en vastgestelde werkwijze Systems Engineering. Afstemmen met verschillende betrokkenen binnen taakveld IO over bovengenoemde punten Assisteren bij opstellen diverse plannen, aanpakken en aanbestedingsstukken In voorkomende gevallen opstellen not
Profiel van de manager: HBO-niveau of vergelijkbaar in een technische (E, W of automatisering) of bedrijfskundige richting. 3 jaar werkervaring in projecten in vergelijkbare rol. Minimaal 1 jaar ervaring met de Systems Engineering methodiek.
Opmerkingen: Uurtarief max. € 83,00 incl. reiskosten woon-werk en excl. btw Graag reageren voor 7-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
57130Interim WFM Manager/Implementatie Manager Details Inzien/reageren
1 jaar met optie op verlenging van 1 jaar Aantal uren per week: 40 | Utrecht
 
Hier reageert u op: Gezocht, interim WFM Manager/Implementatie Manager
Verwachte opdrachtduur: 1 jaar met optie op verlenging van 1 jaar Aantal uren per week: 40
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: ZBO
Profiel van de opdracht: WFM is een nieuw organisatie-onderdeel/team binnen de afdeling van uitvoeringsorganisatie, waarbij jij verantwoordelijk bent voor de afdelingen Service Center en Adviesteam. Belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het forecasten, plannen en roosteren van de capaciteit, tevens vragen wij iemand die expert kennis heeft van telefonie en WFM modules ten behoeve van de implementatie alsmede kunnen rapporteren en advies kunnen geven op verbeteringen richting SC en P&R.
Profiel van de manager: manager met specifieke ervaring met/in Work Force Management en bouw/beheer op een OMNI Channel omgeving. Je bent een bouwer en kan mensen meekrijgen in je aanpak. Je hebt visie en creëert draagvlak binnen de organisatie. Ervaring en uitgebreide kennis van Excel en Visual Basic is een pre. Daarnaast is zowel funtionele als technische kennis van verschillende WFM modules en AVAYA OCEANA telefonie platform een vereiste, aangezien je een belangrijke rol speelt in de implementatie hiervan.
Opmerkingen: Gezien de looptijd en mogelijk verlening van deze opdracht geldt een maximum tarief van 80 euro all in ex btw
57133Interim Projectmanager Robotics Details Inzien/reageren
Start: 05-02-2020 (36 uur per week) Einddatum: 05-08-2020, optie op verlening. | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Projectmanager Robotics
Verwachte opdrachtduur: Start: 05-02-2020 (36 uur per week) Einddatum: 05-08-2020, optie op verlening.
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: De organisatie is op zoek naar een ervaren projectmanager voor het project: Robotics (Robotic Process Automation)
Profiel van de opdracht: Doel van het project is: de voorbereiding en realisatie van een oplossing voor de automatisering van repetitieve handelingen bij meerdere directies van de organisatie. Oogmerk van deze oplossing zijn efficiencyverhoging, tijdsbesparing en grotere gebruikerstevredenheid, met name in werkprocessen waar automatische koppelingen van systemen nog een brug te ver zijn. De functie behelst het aansturen van diverse partijen op gebied van ontwikkeling, beheer, architectuur en informatiebeveiliging.
Profiel van de manager: • Academisch /HBO werk- en denkniveau, of een vergelijkbare combinatie van kennis en ervaring • Je hebt aantoonbaar ruime kennis van en ervaring met projectmanagement in een complexe omgeving (vaktechnisch of beleidsmatig, grootschalig, groot aantal partijen, tegengestelde belangen, verwachtingenmanagement), • Je beschikt over aantoonbare ervaring met verwervings- en implementatietrajecten • Je bent in staat tijdig risico’s te onderkennen en te managen,
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57134Interim Sr. projectmanager selfservice dienstverlening Details Inzien/reageren
Start: 3 februari 2020 Einddatum: 2 augustus 2020 | Den Haag
 
Hier reageert u op: Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Sr. projectmanager selfservice dienstverlening
Verwachte opdrachtduur: Start: 3 februari 2020 Einddatum: 2 augustus 2020
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: De klant is op zoek naar een ervaren projectmanager voor het project: Selfservice Dienstverlening.
Profiel van de opdracht: Klant wenst de processen voor het leveren van (bedrijfsvoerings-)producten of diensten aan stakeholders binnen (en mogelijk buiten) de klant, te vernieuwen.
Profiel van de manager: • Prince2 practioner of IPMA of Agile practioner of vergelijkbaar • Academisch/HBO werk- en denkniveau, of een vergelijkbare combinatie van kennis en ervaring, • Je hebt aantoonbaar ruime kennis van en ervaring met projectmanagement in een complexe omgeving (vaktechnisch of beleidsmatig, grootschalig, groot aantal partijen, tegengestelde belangen, verwachtingenmanagement), • Je beschikt over aantoonbare ervaring met systeemontwikkeling en het ontwikkelen van applicaties onder architectuur.
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
57140Interim RO-jurist Vergunningen Details Inzien/reageren
Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja | Noord-Holland
 
Hier reageert u op: Gezocht, Interim RO-jurist Vergunningen
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Je behandelt complexe en multidisciplinaire (concept)vergunningaanvragen om af te wijken van het bestemmingsplan en houdt hierbij rekening met de overeengekomen processen, landelijke wet- en regelgeving en stedelijke beleidsregels. Daarbij voer je de benodigde onderzoeken uit. Je stelt de ruimtelijke onderbouwing op en de besluiten. Je draagt bij aan het verdelen en coördineren van de werkzaamheden van het team van RO-juristen. Je bent eerste aanspreekpunt voor manager en bestuurder. Je draagt b
Profiel van de manager: HBO werk- en denkniveau en een vakgerichte juridisch-planologische achtergrond. Uitstekende kennis van de regelgeving en van het systeem Squitxco. Minimaal 5 jaar werkervaring als juridisch-planologisch medewerker of jurist ruimtelijke ordening bij een gemeente, waarvan minimaal 3 jaar ervaring in de behandeling van complexe en multidisciplinaire aanvragen. Ervaring met werken in een grote gemeente (G4).
Opmerkingen: Graag reageren voor 5-2-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen

top

Inloggen als
partner abonnee:

Inlognaam
Wachtwoord

Status: Uitgelogd

button.gif

button.gif


Onze informatie pagina's:

Hoofdpagina 

Werkafspraken (pdf) 

Partner Abonnement 

Opdrachten 

Privacybeleid (pdf)