button.gif button.gif button.gif button.gif
button.gif button.gif button.gif button.gif

Overzicht actuele opdrachten

Het Interim Netwerk | Vind een interim. Vind een opdracht.

'Reageren' opent een nieuwe pagina om te reageren op de betreffende oproep. 'Lees verder' laat de opdrachtinformatie direct op deze pagina zien en is handig om de oproepen stuk voor stuk te bekijken. Opnieuw 'Lees verder' sluit die informatie dan weer.

59942Interim Adviseur Communicatie
12 maanden, gemiddeld 28 uur per week. | Limburg | lees verder | reageren
 
Gezocht: Interim Adviseur Communicatie
Verwachte opdrachtduur: 12 maanden, gemiddeld 28 uur per week.
Plaats/regio: Limburg
Profiel van het bedrijf: Overheidsinstantie
Profiel van de opdracht: Als communicatieadviseur ga je aan de slag met communicatieadvies op diverse (bestuurlijke) dossiers. Je adviseert bestuur, directie en management op deze dossiers en begeleidt collega’s in verdere realisatie en implementatie. Je werkt hands-on mee. Op deze manier positioneer je ons op relevante thema’s en stem je dit goed af met het corporate communicatie team. Gesprekspartner voor het bestuur, directie, management, media en medewerkers. Inzicht in actuele ontwikkelingen binnen je vak.
Profiel van de manager: HBO+/ WO werk- en denkniveau. Min. acht jaar ervaring als communicatieadviseur. Aantoonbare ervaring in tactisch en strategische processen en calamiteiten. Beschikt over politiek bestuurlijke sensitiviteit. Ruime ervaring hebt in (crisis)woordvoering en goede contacten hebt met diverse media. Collega-teamleden begeleiden bij projecten en dossiers en bijdraagt aan de ontwikkeling van het corporate communicatieteam.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59941Interim Teamleider Projecten
6 maanden 4 dgn per week | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Teamleider Projecten
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden 4 dgn per week
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Wij zijn een infra/bouwbedrijf
Profiel van de opdracht: Aansturen van uitvoerend technisch professionals. Coachend leidinggeven ca 15 mdw. Kostenbeheersing. Beleids- en resultaatafspraken maken. Bewaken processen en deelprocessen.
Profiel van de manager: Hbo werk- en denkniveau, voorkeur ervaring binnen civiel, infra, bouw, techniek. Vertrouwen opbouwen, inleveringsvermogen, je kunnen verplaatsen in situatie en personen, motiverend.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59936Interim specialist import/export douane/customs aangelegenheden
3-6 maanden | Noord-Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim specialist met ruime kennis van import/export, met name douane/customs aangelegenheden
Verwachte opdrachtduur: 3-6 maanden
Plaats/regio: Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: dynamische organisatie, grote klantenbase in Noord-Europa
Profiel van de opdracht: - Taktische/adviserende functie - Werken aan meerdere projecten tergelijkertijd
Profiel van de manager: - Ruime kennis douane/customs aangelegenheden - Ervaring in SC/Logistieke organisaties - Import en export - Bekend met Oracle/JD edwards
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59935Interim Medewerker Debiteurenbeheer
6 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. 32 uur in de week, bij voorkeur maandag vrij. | Apeldoorn | lees verder | reageren
 
Voor ons bedrijf zoeken wij per direct een Interim Medewerker Debiteurenbeheer voor een periode van 6 maanden.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. 32 uur in de week, bij voorkeur maandag vrij.
Plaats/regio: Apeldoorn
Profiel van het bedrijf: Wij zijn een duurzame innovatieve organisatie.
Profiel van de opdracht: Zorgen dat facturen juist, volledig en tijdig bij de klant komen en dat betalingen binnen de gestelde termijn worden ontvangen. Dat laatste omvat alle communicatie met de debiteur van betalingsherinnering, betalingsafspraak tot ingebrekestelling en eventueel een incasso traject. Tevens probeer je het betalingsrisico te minimaliseren door een goede inschatting van het kredietrisico (vooraf t/m vereffening). 60% telefonisch, 40% administratief.
Profiel van de manager: We zoeken iemand met al wel enige ervaring met de genoemde werkzaamheden (minimaal 1 a 2 jaar), MBO niveau, flexibel, accuraat en uitstekende communicatieve vaardigheden.
Opmerkingen: Vanuit huis werken is mogelijk, maar zeker in de beginperiode dien je ook regelmatig op kantoor in Apeldoorn aanwezig te zijn om ingewerkt te worden. Tarief is maximaal €47,00
Nu reageren >>
59933Interim sr audit manager/ director
half jaar | randstad | lees verder | reageren
 
Interim sr audit manager/ director met gemeentelijke ervaring VOOR VP accountancy rol bij een grote gemeente in de Randstad
Verwachte opdrachtduur: half jaar
Plaats/regio: randstad
Profiel van het bedrijf: Grote Nederlandse gemeente
Profiel van de opdracht: Plaatsvervanging van de 2e persoon binnen de interne accountantsdienst. Aansturen 50fte. Beleid strategie maken en uitvoeren. Change en verbeter projecten doorvoeren. Coachen begeleiden motiveren medewerkers.
Profiel van de manager: RA, sr manager/ director, gemeentelijke ervaring
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59938Interim senior juridisch adviseur privaatrecht
6 maanden, gemiddeld 24-36 uur per week. | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim senior juridisch adviseur privaatrecht.
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden, gemiddeld 24-36 uur per week.
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf:
Profiel van de opdracht: Als senior adviseur Juridische Zaken richt jij je voornamelijk op bedrijfsjuridisch werk. Het aanbod van werk is divers. Je kunt betrokken worden bij (infrastructurele) projecten en aanbestedingen maar ook bij innovatieve contracten, schadezaken, leidingwerken en 2 van 4 samenwerkingsverbanden met private partijen en andere overheden. Je richt je op privacy gerelateerde zaken (met name verwerkersovereenkomsten) en afhankelijk van je kennis met IT-recht richt je je ook op IT-contracten.
Profiel van de manager: -Je bent een privaatrechtelijk georiënteerde WO (afgestudeerde) jurist -Je hebt in de afgelopen 4 jaar minimaal 3 jaar relevante ervaring opgedaan als jurist Je hebt minimaal 3 jaar ervaring op het snijvlak van publiek- en privaatrecht Je beschikt over goede en aantoonbare kennis van contracten-, aansprakelijkheids-, en aanbestedingsrecht -Je hebt je in de afgelopen 3 jaar beziggehouden met (infrastructurele) projecten, aanbestedingen, innovatieve contracten, schadezaken, leidingwerken
Opmerkingen: Gesprekken staan gepland op 17, 18 en 19 augustus. Werklocatie is zowel Amsterdam als thuis.
Nu reageren >>
59924Interim Directeur werkorganisatie
Startdatum uiterlijk 1-9-2020, duur 6 maanden, optie tot verlenging 2 x 3 maanden, 32-36 uur/week | Regio Zuid-Holland | lees verder | reageren
 
Interim Directeur gemeentelijke werkorganisatie
Verwachte opdrachtduur: Startdatum uiterlijk 1-9-2020, duur 6 maanden, optie tot verlenging 2 x 3 maanden, 32-36 uur/week
Plaats/regio: Regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeentelijke werkorganisatie, actief voor een tweetal gemeenten en in transitie naar opgavegericht werken, bijpassende werkvormen en organisatiestructuur.
Profiel van de opdracht: Je hebt als opdracht om in nauwe samenwerking met de gemeentesecretarissen van beide gemeenten te zorgen voor vernieuwde inrichting van de werkorganisatie. Als verandermanager ben je in staat om een nieuwe structuur voor de werkorganisatie neer te zetten, een ontwikkelkoers voor de komende jaren uit te stippelen en beoogde organisatiewijzigingen te implementeren. Je bent een verbinder, die de medewerkers weet mee te nemen in de nieuwe ontwikkelingen.
Profiel van de manager: Relevante WO-opleiding. Minimaal 7 jaar ervaring als eindverantwoordelijk manager binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 15 jaar. Minimaal 5 jaar ervaring als verandermanager met reorganisatie-opdrachten in de afgelopen 10 jaar. Minimaal 5 jaar ervaring in de aansturing van bedrijfsvoeringsafdelingen op het gebied van gemeentelijke financiën in de afgelopen 10 jaar. Minimaal 1 jaar ervaring als WOR-bestuurder binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar. Gedegen kennis van technologie.,
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt (!) aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, scherp tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 14 juli 2020.
Nu reageren >>
59923Interim Consultant zelfsturende organisatie
Startdatum 26-7-2020, einddatum 26-9-2020, optie tot verlenging 1 x 3 maanden, 24 uur per week | Regio Haarlem | lees verder | reageren
 
Interim Consultant zelfsturende organisatie
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 26-7-2020, einddatum 26-9-2020, optie tot verlenging 1 x 3 maanden, 24 uur per week
Plaats/regio: Regio Haarlem
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een publieke organisatie, op zoek naar een bedrijfskundig onderlegde onderzoeker die binnen P&O een analyse uitvoert naar zelfsturing als (recent geïntroduceerd) besturingsconcept, de effecten ervan en eventuele bijsturing.
Profiel van de opdracht: O.a. Onderzoeken of het besturingsconcept zelforganisatie binnen het vastgestelde principe van integraal management past. Onderzoeken welke resultaten het concept van het zelforganiserende team P&O tot op heden heeft opgeleverd, effecten op de omgeving. Adviseren over randvoorwaarden die nodig zijn om resultaten te borgen en eventuele bijstelling.
Profiel van de manager: WO bedrijfskundige richting. Ruime ervaring met onderzoek naar zelfsturing binnen organisaties, liefst ook binnen publieke organisaties. Ervaring met organisatiediagnoses. Ervaring met cultuurveranderingsopgaven. Luistervaardig, praktisch, analytisch, empathisch, helder en compact kunnen verwoorden in geschrift.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt (!) aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, scherp tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 16 juli 2020.
Nu reageren >>
59945Interim Financial Controller
Uitdagend project van minimaal 6 maanden met optie tot verlenging. | Regio Venlo | lees verder | reageren
 
Voor een organisatie in de zorg ben ik op zoek naar Freelance/Interim Financial Controller.
Verwachte opdrachtduur: Uitdagend project van minimaal 6 maanden met optie tot verlenging.
Plaats/regio: Regio Venlo
Profiel van het bedrijf: De organisatie heeft het momenteel erg druk met alle perikelen. Ze zetten zich met man en macht in om alles op orde te krijgen en dit ook zo te houden.
Profiel van de opdracht: Als Financial Controller zal je voornamelijk aan de slag gaan met de jaarrekeningen, maandrapportages en de verschillende analyses, deze zal je met het team bespreken. Je zal tevens veel bezig zijn met het optimaliseren van de AO/IC-processen. Je maakt ook deel uit van het team dat bezig is met het opstellen van de KPI’s.
Profiel van de manager: - Minimaal drie jaar recente werkervaring als Freelance Financial Controller; - Recente ervaring binnen de zorg is een must; - Gedegen kennis van Navision en Excel; - Je bent gewend om zowel zelfstandig als in teamverband te werken; - Communicatief zeer vaardig.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59917Interim Manager Productiebureau
5 maanden 3/4 dagen per week | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht Interim Manager Productiebureau
Verwachte opdrachtduur: 5 maanden 3/4 dagen per week
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Organisatie met maatschappelijk belang.
Profiel van de opdracht: Afdeling verzorgt voortgangsbewaking projecten, planning en afstemming met uitvoering en commercianten.
Profiel van de manager: HBO, leidinggevende ervaring, bij voorkeur eerder opdrachten gedaan in gelijksoortige omgeving, besluit- en communicatief vaardig.
Opmerkingen: Reageren met beschikbaarheid,vanaf wanneer, aantal uur en welke dagen. En profiel.
Nu reageren >>
59916Interim HR Adviseur
4 maanden - parttime mogelijk, start hoeft niet persé per direct. | Gouda | lees verder | reageren
 
Gezocht ervaren Interim HR Adviseur
Verwachte opdrachtduur: 4 maanden - parttime mogelijk, start hoeft niet persé per direct.
Plaats/regio: Gouda
Profiel van het bedrijf: Wij zijn een zorgorganisatie
Profiel van de opdracht: Vervangingsopdracht de HR adviseur neemt lopende zaken over m.b.t. ong. 250 medewerkers. Contactpersoon voor management voor knelpunten, conflicten en jaarplannen. Begeleiden functioneringen.
Profiel van de manager: Relevante HR ervaring. Communicatief vaardig. Bij voorkeur zorg achtergrond.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59914Interim Assistent Financial Controller samenstel/jaarrekening
Enkele maanden, 5 dagen per week | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht, per direct: Interim Assistent Financial Controller met samenstel/jaarrekening ervaring
Verwachte opdrachtduur: Enkele maanden, 5 dagen per week
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Profit
Profiel van de opdracht: - assisteren van de Financial Controller bij het jaarrekeningtraject - verzekeringen, contracten, fiscaal
Profiel van de manager: - (recente) samenstel/jaarrekening ervaring - bij voorkeur ervaring met IFRS - per direct beschikbaar, geen vakanties gepland in aankomende 2-3 maanden
Opmerkingen: Indicatie tarief: 55-60 euro
Nu reageren >>
59911Interim Manager Onderzoeksorganisatie
Start: 3-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 3*6 maanden | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Manager Onderzoeksorganisatie Utrecht
Verwachte opdrachtduur: Start: 3-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 3*6 maanden
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Semi-Overheid
Profiel van de opdracht: Uw opdracht is de organisatie in een nieuwe fase van ontwikkeling te brengen. Dit betekent dat u op een mensgerichte en inhoudelijke wijze leiding geeft, prioriteert, kaders stelt en zorg draagt voor de kwaliteit en de continuïteit. Per 1 september 2020 is er sprake van een bestuurlijke fusie. De nieuwe Raad van Bestuur zal dan de juridische fusie ter hand nemen. Dit vraagt extra aandacht voor de communicatie naar de medewerkers
Profiel van de manager: Black Belt gecertificeerd; WO opleiding in de richting van Bedrijfskunde; Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke integraal verantwoordelijke managementpositie in een complexe bestuurlijke organisatie binnen de Gezondheidszorg; Kennis van en/of aantoonbare werkervaring met het shared service concept; Aantoonbare werkervaring met project- en programmamanagement.
Opmerkingen: Graag reageren voor 18-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59909Interim Senior Risk Consultant
4 maanden, 32 uur per week. | Den Haag | lees verder | reageren
 
Voor onze klant zijn wij opzoek naar een Interim Senior Risk Consultant
Verwachte opdrachtduur: 4 maanden, 32 uur per week.
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een grote pensioen- en vermogensbeheerder in Den Haag. Ze maakt een agile transitie door en streeft naar zelfsturende teams.
Profiel van de opdracht: Werkzaamheden: - Control testing & review (IT general controls) - Trekker van invoeren van security maatregelen (epic owner). - Organiseren risk self assessments, organiseren, trekken en uitvoeren Swift & DNB self assessments. - Begeleiding ISAE 3402 audit tbv IT general controls.
Profiel van de manager: Let op: onderstaande punten dienen duidelijk naar voren te komen in het CV en motivatie: WO/HBO niveau Bekend met interne beheersing ISO2700x Cobit, medior met enige jaren ervaring in vergelijkbare omgevingen (qua omvang en business).
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59906Interim (Junior) Controller
Fulltime | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim (Junior) Controller.
Verwachte opdrachtduur: Fulltime
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Een data & analytics consulting organisatie van 350 FTE in NL, UK en US.
Profiel van de opdracht: Aanspreekpunt voor ad hoc vragen vanuit de business op nationaal- en groepsniveau; • Controle op juiste, tijdige en volledige verwerking van de administratie in (een deel van) het grootboek (balans en W&V); • Voorbereiden van de maandelijkse afsluitingen inclusief het opzetten van balansspecificaties; • Ondersteuning bij het opstellen van diverse rapportages (oa. budget en forecasting) voor het MT, controlling en andere belanghebbenden; • Verkrijgen van inzicht in de cijfers en het ontsluit
Profiel van de manager: Een afgeronde financiële HBO/WO opleiding; • Enkele jaren ervaring als Financial • Uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden; • Enthousiast, proactief en initiatiefrijk; • Sterke kennis van Excel, affiniteit met Data en BI-tools is een grote plus; • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59919Interim Financial Controller productie
- Een project voor minimaal 6 maanden; | Zuid-Holland | lees verder | reageren
 
Ik zoek op het korte termijn een Interim Financial Controller voor een mooie productieorganisatie in het zuidwesten van het land.
Verwachte opdrachtduur: - Een project voor minimaal 6 maanden;
Plaats/regio: Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Het betreft een producent van halffabricaten welke worden gebruikt in machines die terug te zijn in de industrie en scheepvaart.
Profiel van de opdracht: Als Financial Controller ben je verantwoordelijk voor het signaleren van financiële ontwikkelingen omtrent de productie. Daarnaast houd jij je bezig met het cashmanagement, het opstellen van KPI’s voor het operationeel management en je beheert de interne administratieve organisatie.
Profiel van de manager: - Je hebt een HBO/WO opleiding afgerond op bedrijfseconomische richting; - Je hebt de laatste 5 jaar als Financial Controller gewerkt; - Minimaal 3 jaar recente ervaring binnen een productieorganisatie; - Volledig beschikbaar vanaf 20 juli tot 1 september; - Communicatief ben jij zeer vaardig.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59920Interim senior onderwijskundige
De opdracht start eind september en loopt tot eind januari 2021 voor 24-32 uur per week. | Amersfoort | lees verder | reageren
 
Ben jij een Interim senior onderwijskundige die een ontwerpgroep kan regisseren? Heb jij ervaring met het vertalen van een grof ontwerp van het onderwijs- en examenprogramma, naar leer- en toets activiteiten?
Verwachte opdrachtduur: De opdracht start eind september en loopt tot eind januari 2021 voor 24-32 uur per week.
Plaats/regio: Amersfoort
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als senior onderwijskundige fungeer je als spin in het web voor de ontwerpgroepen ten behoeve van de curriculum ontwikkeling voor het MBO onderwijs van de opdrachtgever. Hierbij werk je samen met de interne onderwijskundigen, bewaak je de uitgangspunten van het onderwijsmodel en weet je belangen af te wegen tussen onderwijsinhoud en -bedrijfsvoering. Tevens draag je actief de uitgangspunten van het onderwijsmodel uit, door zoveel mogelijk zelf te werken vanuit die uitgangspunten (HILL)
Profiel van de manager: Harde eisen: - Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau. - Aantoonbare werkervaring met curriculumontwikkeling, binnen het MBO-onderwijs. Pre’s: -Aantoonbare kennis van- en werkervaring met (of losse elementen/bouwstenen hiervan) het model 'High Impact Learning'. - Werkervaring met het opstellen van leeruitkomsten en rubrics is een pre. - Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal WO niveau is een pre
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59915Interim Medior Communicatie Adviseur
Start: 14-9-2020 Eind: 31-8-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Medior Communicatie Adviseur
Verwachte opdrachtduur: Start: 14-9-2020 Eind: 31-8-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: Ondersteuning leveren op het gebied van (verander-)communicatie. Dit doe je door uitvoering te geven aan de communicatiestrategie, het communicatieplan, de communicatiekalender en de middelenmix. • Verbinden van de juiste stakeholders / spelers. • Adviseren over communicatieaanpak en het gebruik van verschillende middelen (in lijn met de communicatiestrategie). • Opstellen en uitvoering geven aan het communicatieplan. • Coördineren en realiseren van productie van middelen;
Profiel van de manager: 1) Je hebt een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding richting Communicatie, op minimaal HBO niveau; 2) In de afgelopen 5 jaar heb je minimaal 3 jaar werkervaring binnen een communicatie functie opgedaan binnen het Veiligheidsdomein, of binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties; 3) Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 3 jaar ervaring met de intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag; 4) Je hebt werkervaring met het
Opmerkingen: opstellen van communicatieplannen, waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt; 5) Je hebt werkervaring met het coördineren en realiseren van productie van middelen; waaronder o.a. het opbouwen van een kernboodschap, maken van communicatie tool kits, informatie op intranet, productie van nieuwsbrieven, nieuwsberichten, uniforme presentaties, fact sheets, vlogs en andere middelen. Jouw tarief ligt tussen €50 - €62 Je kunt reageren tot: woensdag 15-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59890Interim Client Success Manager
3 maanden, fulltime | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Client Success Manager
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, fulltime
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Marketing in Fitnessbranche
Profiel van de opdracht: We zijn op zoek naar een gemotiveerde en resultaatgerichte Customer Succes Manager die onze klanten kan helpen met het behalen van hun doelen. Het is belangrijk dat je sociaal en analytisch bent en duidelijk en effectief kan communiceren. De ideale Customer Succes Manager maakt verbinding met onze klanten en creëert strategieën om hun bedrijf te laten groeien. We zijn op zoek naar iemand die voor 3 maanden kan meedoen aan ons project.
Profiel van de manager: - HBO/WO denkniveau - Vloeiend in de Nederlandse taal, woord en geschrift - Engels: goede basis kennis, binnen bedrijf wordt veel in het Engels gecommuniceerd - Goed tijdsmanagement om werkzaamheden in te plannen - Basiskennis om met diverse Google producten te kunnen werken (Gmail, Drive, Slides, etc.)
Opmerkingen: Tarief maximaal € 50 per uur.
Nu reageren >>
59887Interim HR Adviseur
6 maanden (met optie tot verlenging), gemiddeld 4 dagen per week. Start augustus/september | Limburg | lees verder | reageren
 
Gezocht Interim HR Adviseur
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden (met optie tot verlenging), gemiddeld 4 dagen per week. Start augustus/september
Plaats/regio: Limburg
Profiel van het bedrijf: VVT Instelling
Profiel van de opdracht: Je adviseert en ondersteunt de leidinggevenden van het primair proces bij tactische en operationele personeelsvraagstukken; Je levert vanuit je expertise en kennis van de organisatie een bijdrage aan HR-projecten om de verbinding tussen de operatie en het HR-beleid te waarborgen; HR-beleid en de bijbehorende processen verder ontwikkelen;
Profiel van de manager: Je hebt een relevante beroepsopleiding op HBO-niveau en als pre actuele kennis van arbeidsjuridische wet- en regelgeving; ervaring in het adviseren van teamleiders in het voeren van gesprekken met medewerkers over hun functioneren, ontwikkeling en inzetbaarheid. Ervaring binnen de gezondheidszorg is een pre; Je adviezen zijn gebaseerd op heldere analyses en waar mogelijk cijfermatig onderbouwd; je adviesvaardigheden weet je effectief in te zetten.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59881Interim Projectmanager R&D
6 maanden , per direct , 40 uur per week | Rotterdam | lees verder | reageren
 
Kom jij voor 6 maanden bij ons bedrijf als Interim Projectmanager R&D je tanden zetten in grote R&D projecten met Impact?
Verwachte opdrachtduur: 6 maanden , per direct , 40 uur per week
Plaats/regio: Rotterdam
Profiel van het bedrijf: Wij zijn een private label productiebedrijf, FMCG gerelateerd.
Profiel van de opdracht: Als Projectmanager R&D ga je projectteams leiden die zich bezig houden met verschillende innovatieve projecten binnen R&D. Omdat wij momenteel erg veel projecten hebben met de huidige bezetting, zoeken we iemand die de creatieve gesprekspartner kan zijn richting de R&D afdeling, maar ook andere afdelingen in acht neemt, zoals Engineering, Sales, Quality Assurance en Productie. De essentie in deze rol zal, voor in ieder geval 6 maanden liggen op het najagen van deadlines en afronden van projecten
Profiel van de manager: HBO/WO niveau 8 jaar aantoonbare ervaring in het managen van grote complexe projecten; Communicatief zeer vaardig; Analytisch- en financieel onderlegd; Ruime ervaring met het zelfstandig voeren van meerdere (complexe) projecten Relatiebeheer (met toeleveranciers en de interne organisatie); Proces overzicht (van koffieboon tot cupje in het schap); Relevante werkervaring in de (voedsel)productie industrie, FMCG; Uitstekende beheersing van Nederlands, Engels in woord en geschrift;
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59886Interim Regulatory project manager
4 months contract, 40 hours/week starting ASAP, Amsterdam | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Interim Regulatory project manager
Verwachte opdrachtduur: 4 months contract, 40 hours/week starting ASAP, Amsterdam
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Pharma organization
Profiel van de opdracht: - Write and review of regulatory documentation in collaboration with key internal stakeholders (nonclinical, clinical, medical, pharmacovigilance functions, etc.) - Coordinate the preparation and the submission of paediatric investigation plans (PIP) for new indications (eg. CRSsNP). - Coordinate preparation of Clinical Trial Applications - Initiate and coordinate the preparation of the Product Marketing Authorization - Ensure RA activities & tracking in the system: DSURs, PSURs
Profiel van de manager: - Master degree in HLS - Experience in RA on European level - Ability to produce written and oral regulatory or scientific communications with clarity and accuracy - Sense of urgency & reporting - Fluent in English
Opmerkingen: Assignment applications open until 15/07
Nu reageren >>
59905Interim Program Assurance / Program Control / programmasupporter
5 tot 6 maanden, 37 tot 40 uur per week | Apeldoorn | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Program Assurance / Program Control / programmasupporter.
Verwachte opdrachtduur: 5 tot 6 maanden, 37 tot 40 uur per week
Plaats/regio: Apeldoorn
Profiel van het bedrijf:
Profiel van de opdracht: 5 jaar Kennis van en ervaring met Agile werken in comb. traditionele(re) voortbrenging methoden 3 jaar Afgeronde opleiding op minimaal WO-niveau
Profiel van de manager: De Program Assurance / Program Control / programma ondersteuner bewaakt dat het programma adequaat wordt ingericht en bestuurd (juiste stappen in de juiste volgorde op basis van het juiste mandaat), teneinde resultaten te leveren die in overeenstemming zijn met de verwachtingen.
Opmerkingen: De kandidaat moet vloeiend Nederlands spreken en een universitair diploma hebben.
Nu reageren >>
59883Interim medewerker administratie
3 maanden, gemiddeld 3 dagen per week. | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim medewerker administratie
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, gemiddeld 3 dagen per week.
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Onderwijsinstelling
Profiel van de opdracht: Coderen van facturen die digitaal via pro actieve binnenkomen
Profiel van de manager: Beschikbaarheid vanaf september
Opmerkingen: Inkoop max 40 euro incl. reiskosten woon- werkverkeer
Nu reageren >>
59893Interim Yadi Accountant
3 maanden fulltime | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Yadi Accountant
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden fulltime
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Vastgoed / Real-estate / Assetmanagement
Profiel van de opdracht: Bankboekingen processen
Profiel van de manager: Yardi Ervaring is een must!
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59895Interim Senior Controller ziekenhuis
5 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Omgeving Utrecht | lees verder | reageren
 
Voor een goede relatie zijn wij momenteel per direct op zoek naar een ervaren Freelance Interim Senior Controller met ziekenhuis-ervaring.
Verwachte opdrachtduur: 5 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Omgeving Utrecht
Profiel van het bedrijf: Het betreft een mooie organisatie binnen de zorg. Zij verrichten intramurale zorg. Al jarenlang bieden zij hoogwaardige zorg binnen meerdere specialisaties. Zij richten zich o.a. op spoedeisende hulp, plastische chirurgie en cardiologie.
Profiel van de opdracht: Als Freelance Senior Controller zal je komen te werken in een middelgroot team van financials. Je zal veelal schakelen met verschillende afdelingen binnen de organisatie. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het opstellen van de managementrapportages, het verlenen van assistentie bij het opstellen van de jaarrekening en het stroomlijnen van de huidige werkprocessen. Verder zul je ondersteuning bieden bij doelmatigheidsprojecten.
Profiel van de manager: - In bezit van afgeronde HBO- en/of WO-opleiding; - Minimaal 3 jaar tot 5 jaar recente en aantoonbare werkervaring als Controller binnen ziekenhuizen; - Ervaring met BI tooling; - Ervaren op het gebied van doelmatigheidsprojecten; - Ervaring met veelvuldig schakelen met verschillende afdelingen; - Veel overtuigingskracht.
Opmerkingen: - Direct starten van project; - Project van minimaal 5 maanden; - Grote kans op verlenging van project; - Fulltime invulling; - Vervullen van Senior rol; - Mooie aanvulling op je cv. Lijkt dit project jou interessant? Neem dan direct contact met mij op!
Nu reageren >>
59891Interim Financial Controller
- Opdracht voor minimaal 3 maanden; | Limburg | lees verder | reageren
 
Voor een goede relatie zijn wij per direct opzoek naar een Interim Financial Controller met ervaring in de voedselproductie.
Verwachte opdrachtduur: - Opdracht voor minimaal 3 maanden;
Plaats/regio: Limburg
Profiel van het bedrijf: Deze voedselproducent is al generaties lang toonaangevend in haar branche. Vooroplopen in de ontwikkeling van toegankelijke lekkernijen is de drijfveer van deze onderneming. Dankzij de gemotiveerde medewerkers en halffabricaten van de hoogste kwaliteit zo
Profiel van de opdracht: Als financial controller ben je verantwoordelijk voor de productie van de periodieke rapportages, de winst- en verliesrekening, cashmanagement en het beheren van de administratieve organisatie en interne controles.
Profiel van de manager: - Je bent in het bezit van een afgeronde Hbo-opleiding op bedrijfseconomisch gebied; - Je hebt minimaal 3 jaar recente werkervaring in de food-sector; - Je bent analytisch sterk; - Je bent een echte teamspeler; - Je bent per direct beschikbaar.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59927Interim Post-Corona coördinator
Start: 20-7-2020 Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. n.n.b. | Midden Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Post-Corona coördinator
Verwachte opdrachtduur: Start: 20-7-2020 Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. n.n.b.
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Deze werkzaamheden binnen deze opdracht zijn erg divers. Een belangrijk onderdeel is het telefonisch te woord staan van burgers, ondernemers en andere mensen die met vragen over het Coronavirus zitten. De verwachting is dat bij elke versoepeling / aanpassing van de maatregelingen er weer meer vragen zullen ontstaan. Naast het operationele stuk van het opvangen en verwerken/doorsturen van deze vragen is het van belang om inzicht te krijgen in de aard van de vragen, het sentiment in de samenleving
Profiel van de manager: WO opleiding politicologie ; Werk- / stage-ervaring binnen een overheidsinstelling; Ervaring als projectleider; Werk- / stage-ervaring met beleidsmatig onderzoek; Ervaring als centraal aanspreekpunt binnen een organisatie; Ervaring met het opstellen van communicatieplannen.
Opmerkingen: Uurtarief max. € 42,50 incl. reiskosten woon-werk en excl. btw Graag reageren voor 15-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59907Interim Projectsecretaris Realisatie
Start: 8-9-2020 Uren per week: 24 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden | Den Haag | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectsecretaris Realisatie
Verwachte opdrachtduur: Start: 8-9-2020 Uren per week: 24 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als projectsecretaris realisatie verzorg je de strategische ondersteuning op opdrachtniveau. Vanuit je rol ontzorg je de behandelend ambtenaar realisatie door het overzicht en de voortgang van de opdracht te bewaken, zaken die de aansturing en verantwoording van de opdracht helpen op te pakken en als kritische sparringspartner te fungeren. Je bent de linking pin binnen de opdracht en alles wat hier onder valt, ziet de onderlinge samenhang, afhankelijkheden en risico’s en denkt na over (o
Profiel van de manager: HBO achtergrond met werk/denkniveau op het gebied strategie ontwikkeling en/of projectmanagement Aantoonbare kennis en ervaring met een overheidsorganisatie Aantoonbare kennis en ervaring in de ondersteuning van beleidsmatige processen Aantoonbare kennis en ervaring rondom vergunningen en/of procedures en/of instrumenten
Opmerkingen: Graag reageren voor 20-7-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59855Interim project controller
3-5 maanden, gemiddeld 3-5 dagen per week. | Noord-holland | lees verder | reageren
 
Interim project controller gezocht om framework op te zetten
Verwachte opdrachtduur: 3-5 maanden, gemiddeld 3-5 dagen per week.
Plaats/regio: Noord-holland
Profiel van het bedrijf: Grote organisatie, hollandse cultuur, nuchter en met je voeten in de klei staan.
Profiel van de opdracht: Het opzetten van een project control framework. Het huidige controlframework is van onvoldoende kwaliteit
Profiel van de manager: Ervaren project controller met ervaring binnen grote organisaties. Liefst ervaring met het opzetten van project control.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59854Interim Verander- en Procesmanager Mutatieonderhoud
1 jaar, optie op verlenging. 4 a 5 dagen per week | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht per direct: Interim Verander- en Procesmanager Mutatieonderhoud
Verwachte opdrachtduur: 1 jaar, optie op verlenging. 4 a 5 dagen per week
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Woningcorporatie. Werken voor reparatie- en mutatieonderhoud met interne service en externe partijen. Moeten meer naar regierol en beheersbare samenwerking en situatie.
Profiel van de opdracht: Optimaliseren van mutatieproces & samenwerking en afstemming met service en externe partijen. Doorontwikkelen naar regie- en opdrachtgeversrol; signalering, bijsturing, in control zijn. Team en individu ontwikkeling: eigenaarschap, verantwoordelijkheid, houding en gedrag, individueel begeleiden/coachen in nwe rol, kwaliteit van afdeling. Samenwerking en afstemming optimaliseren met in- en externe partijen. kwalitatief en kwantitatief ontwikkelen klaarmaken voor samenvoeging met andere afdeling.
Profiel van de manager: HBO opleiding, bedrijfskundig en procesmatig sterk. Erv. binnen woningcorporatie met serviceafdeling. Erv. met optimalisatie operationele werk en teamprocessen. erv. met doorontwikkeling team en individu. erv. met samenwerking in- en externe partijen. Procestijger. communicatief sterk, daadkrachtig, besluitvaardig, analytisch, klantvriendelijk, schakelen tussen operationeel, tactisch, strategisch niv. Verander-, people,- procesmanager.
Opmerkingen: Zsm beschikbaar, vakantie is geen probleem. Cv in Word. Tarief max 98,- incl reiskosten woon-werk.
Nu reageren >>
59853Interim BI Manager
40 uur per week, 3-6 maanden | Randstad | lees verder | reageren
 
Gezocht, Hands-on Interim BI Manager
Verwachte opdrachtduur: 40 uur per week, 3-6 maanden
Plaats/regio: Randstad
Profiel van het bedrijf: Telecom
Profiel van de opdracht: • Definiëren en implementeren van de algehele BI/ Datastrategie, in nauwe afstemming met het senior management en (global) IT • Vernieuwen / moderniseren van het BI/ Data landschap, waarbij tevens financiële, operationele, en HR data verder worden geïntegreerd • Verder integreren en inrichten van de subafdelingen reporting en IT-development • Stakeholder management • Versterken van samenwerking als adviseur en “ontzorger” van business v.w.b. data intelligentie • Het managen van je team
Profiel van de manager: BO/ WO werk- en denkniveau in combinatie met een afgeronde opleiding in de richting van Bedrijfskunde of Informatica • 5+ jaar BI-ervaring • Aantoonbaar werkervaring als manager • Coachend/ faciliterend leiderschap is een must • Ervaring met het door vertalen van strategische vraagstukken naar operationeel niveau • Bewezen kennis op gebied van Business Intelligence en Big Data is een sterke pre
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59852Interim Financial Accountant
5 dagen per week, 4-6 maanden | Noord-Brabant | lees verder | reageren
 
Interim Financial Accountant gezocht
Verwachte opdrachtduur: 5 dagen per week, 4-6 maanden
Plaats/regio: Noord-Brabant
Profiel van het bedrijf: Bedrijf in de maakindustrie
Profiel van de opdracht: Debiteuren*Crediteuren*Grootboek*Projectadministratie*Maandafsluiting*BTW*Rapportage*Analyse*Betalingen*LB*Salarissen
Profiel van de manager: Ervaren Administrateur/Financial Accountant*Zelfstandig werken*Plug & Play*Handig met ERP/Excel*NL/ENG goed*Minimaal afgerond HBO BE/AC
Opmerkingen: Inkoop 50-60. Start half aug of uiterlijk 1/9
Nu reageren >>
59850Interim Internal Controller
3 maanden - Full Time | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Per direct gezocht: Interim Internal Controller.
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden - Full Time
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Financial Service Company
Profiel van de opdracht: In deze rol ga je na of de processen in overeenstemming zijn met de procedures en de verwachtingen van de Raad van Bestuur. Wanneer nodig adviseer je de managers en hun directeuren hoe ze de huidige processen kunnen verbeteren om de processen op elkaar af te stemmen.
Profiel van de manager: - > 7 jaar ervaring als Internal Controller - Financial Service ervaring is een MUST - Pro-actieve aanpak op het gebied van risicomanagement en -matiging; - Sterke Stakeholder manager; - Je hebt een 'business sense', - Excel-held; - Vloeiend ENG/NL.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59849Interim (Business) Controller
4-6maanden, 36 uur per week | zuiden van het land | lees verder | reageren
 
Gezocht: interim (Business) Controller
Verwachte opdrachtduur: 4-6maanden, 36 uur per week
Plaats/regio: zuiden van het land
Profiel van het bedrijf: Wij zoeken voor een ziekenhuis in het zuiden van het land, een (business) controller a.i. Het betreft ondersteuning van de afdeling Business Control. Start: per direct, fulltime (36 uur per week) Periode: 4-6 maanden
Profiel van de opdracht: Werkzaamheden zijn o.a.: - begrotings(format) - maandrapportages - DBC kennis - rapportages inzake Covid-19 - analyses maken in Excel
Profiel van de manager: - HBO/WO niveau - ziekenhuiservaring is een pre - je excelleert in het gebruik van Excel
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59875Interim KYC/CDD Analyst
per direct, 2-3 maanden, 5 dagen per week | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht: Interim KYC/CDD Analyst
Verwachte opdrachtduur: per direct, 2-3 maanden, 5 dagen per week
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Financial Services (Investment)
Profiel van de opdracht: KYC/CDD analyse
Profiel van de manager: - recente ervaring binnen KYC/CDD - kennis van Wwft vereisten
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59864Interim Teamleider Financiën
Start: 10-8-2020 Eind: 6 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur pw: 32 - | regio Zuid-Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Teamleider Financiën
Verwachte opdrachtduur: Start: 10-8-2020 Eind: 6 maanden na start Optie tot verlenging: 1 x 6 maanden Aantal uur pw: 32 -
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeentelijke organisatie
Profiel van de opdracht: Als interim Teamleider Financiën ga je aan de slag om het team op sterkte te krijgen. Je bent een echte bouwer die op inspirerende en resultaatgerichte wijze leiding geeft en stuurt op de ontwikkeling van het team en de medewerkers. Je coacht medewerkers en zet hun kwaliteiten effectief in. Je bent een stevige gesprekspartner van de directie van de werkorganisatie en de twee gemeenten. Je bent iemand die de samenwerking zoekt om een beter resultaat neer te zetten. Je stuurt doelgericht.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau; 2) Minimaal 2 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als teamleider financiën bij een gemeentelijke organisatie; 3) Minimaal 3 jaar werkervaring met het opbouwen / door ontwikkelen van een team; 4) Minimaal 2 jaar werkervaring met het coachen van medewerkers in de afgelopen 5 jaar.
Opmerkingen: Jouw tarief ligt tussen €80 - €117 Je kunt reageren tot: dinsdag 14-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59847Interim HVAC Engineer Farmaceut
3 maanden, gemiddeld 4 a 5 dagen per week. Optie op verlenging | Utrecht | lees verder | reageren
 
Interim HVAC Engineer gezocht voor Farmaceut
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, gemiddeld 4 a 5 dagen per week. Optie op verlenging
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Farmaceutische productie organisatie. Het bedrijf produceert onder GMP regulering
Profiel van de opdracht: We zijn op zoek naar een interim HVAC Engineer. Iemand die in een lopend project kan stappen ivm uitval van de huidige HVAC Engineer. Het gaat om het plaatsen en installeren van koelmachines in bestaande ruimtes.
Profiel van de manager: Ervaren HVAC Engineer. Kennis van HVAC bij koelsystemen is een must. Als je daarbij gewend bent om te werken in een gereguleerde omgeving zoals GMP, HACCP of ISO regulering is dat een pre.
Opmerkingen: Ben je per direct of op korte termijn beschikbaar voor tenminste drie maanden reageer dan snel. Stuur je CV MET een bondige motivatie EN je uurtarief. Je kunt reageren tot en met 10 juli.
Nu reageren >>
59842Interim (Business) Controller
4 maanden, gemiddeld 3 - 4 dagen per week. | Regio Oost-Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim (Business) Controller.
Verwachte opdrachtduur: 4 maanden, gemiddeld 3 - 4 dagen per week.
Plaats/regio: Regio Oost-Nederland
Profiel van het bedrijf: Bouwonderneming
Profiel van de opdracht: Aansturen medewerkers afdeling financiële administratie, verzorgen van periodieke managementrapportages, bewaken van liquiditeitsbehoefte van de organisatie en leveren van een bijdrage aan de verbetering van financiële processen. Sparringpartner voor directie.
Profiel van de manager: Hbo- of wo-niveau richting Bedrijfseconomie / Accountancy. Relevante werkervaring bij projectmatige, bij voorkeur bouw gerelateerde ondernemingen. Goede automatiseringsaffiniteit wo. ruime kennis van / ervaring met diverse ERP-systemen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en weet draagvlak voor oplossingen/ verbeteringen te creëren. Kritisch analytisch, helicopterview, samenwerkingsgericht, no nonsense mentaliteit en hands on.
Opmerkingen: Aanvang begin augustus.
Nu reageren >>
59831Interim Project procurement manager
tot eind 2021, full-time | Europoort | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Project procurement manager (Olie/gas)
Verwachte opdrachtduur: tot eind 2021, full-time
Plaats/regio: Europoort
Profiel van het bedrijf: Tankopslagbedrijf investeert in een grote uitbreiding van de opslagcapaciteit (ca. € 75 mio.). Het project is in de tenderfase voor de kleinere pakketten, grotere zijn al aanbesteed. Uitvoering van de grootste 'lots' is al gestart.
Profiel van de opdracht: Als lid van het projectteam richt je je in 1e instantie op het tenderen van de kleinere lots (E&I, piping, mechanical, rotating, inhuur aannemers). Je stelt te de tenderdocumenten op samen met engineering en inkoop. In de bouwfase ben je (mede)verantwoordelijk voor het complete contract management: meerwerk, kwaliteit, planning, boetes, etc.
Profiel van de manager: * Goed bekend met contracteren o.b.v. EPC, EPCM, UAV-gc, FIDIC, sterk in het juridische deel van contracteren * Contract management ervaring voor grote Capex projecten in de olie/gas sector, liefst tankopslag investeringsprojecten * Ook ervaring met inkoop en contractmanagement voor piping, mechanical, civil, rotating, E&I.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59844Interim Financieel Medewerker
3 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Omgeving Noordwijk | lees verder | reageren
 
Interim Financieel Medewerker
Verwachte opdrachtduur: 3 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Omgeving Noordwijk
Profiel van het bedrijf: Internationale service organisatie
Profiel van de opdracht: Verzorgen van financiële administraties (debiteuren, crediteuren en Grootboek) Onderhouden van contacten Voorbereidende werkzaamheden voor het samenstellen van jaarrekeningen en publicatiestukken
Profiel van de manager: Aantoonbare werkzaamheden met verschillende administraties
Opmerkingen: Week 27 juli start gesprekken
Nu reageren >>
59892Interim Ontwikkelaar
Start: 21-9-2020 Eind: 31-8-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Ontwikkelaar Basisvoorziening
Verwachte opdrachtduur: Start: 21-9-2020 Eind: 31-8-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: Doorontwikkelen en up to date houden van de applicaties en het applicatielandschap. De applicatie is een Java EE 7 applicatie die berichten doorstuurt. Binnen de applicaties wordt veel gebruik gemaakt van berichtenverkeer via (eb)XML. Kennis van berichtverwerking in java en messagebrokers is een must. Binnen het team zal niet altijd ontwikkelwerk aanwezig zijn, we verwachten dat je ook andere beheertaken wil oppakken.
Profiel van de manager: 1) Je dient in het bezit te zijn van een volwaardig, erkend HBO diploma richting informatica/informatica gerelateerd; 2) Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring als ontwikkelaar; 3) Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring met Continuous Integration Continuous Delivery; Maven, Jenkins, Nexus, Git, Sonar; 4) Je hebt in de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar ervaring met (EB) XML berichtenverwerking en/of REST API's; 5) Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met het werken
Opmerkingen: met relationele databases en SQL. Jouw tarief ligt tussen €72 - €92 Je kunt reageren tot: dinsdag 14-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59937Interim IAM Consultant overheidsorganisatie
Startdatum 3-8-2020, einddatum 31-7-2021, optie tot verlenging 2 x 1 jaar, maximaal 36 uur per week | Regio Apeldoorn | lees verder | reageren
 
Interim IAM Consultant overheidsorganisatie
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 3-8-2020, einddatum 31-7-2021, optie tot verlenging 2 x 1 jaar, maximaal 36 uur per week
Plaats/regio: Regio Apeldoorn
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een publieke organisatie,. Binnen IT is men voor ondersteuning en achtervang op zoek naar een flexibel inzetbare IAM Consultant.
Profiel van de opdracht: O.a. inrichting, beheer en het volgen van de ontwikkelingen van de MicroFocus Identity & Access Management solution modules. Adviseren van Business en IT m.b.t. standaard inrichting keuzes i.h.k.v. IAM business demands. Deelnemen in een Scrum / DevOps team (o.a. stand-ups, retrospectives, refinementsessies en planningssessies). Uitvoeren van Incident/Probleem- en Wijzigingsbeheer. Opbouwen, aanpassen en onderhouden van de IAM product backlog met geïdentificeerde verbeteringen en optimalisaties.
Profiel van de manager: Academisch of HBO werk- en denkniveau, verkregen door een afgeronde IT opleiding. Minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met functionele en technische kennis van MicroFocus Identity & Access Management solution modules. Kennis van en ervaring met Agile/Scrum werken. Kennis van Azure AD is een pré.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt (!) aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, scherp tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 20 juli 2020.
Nu reageren >>
59829Interim HR Adviseur
3,5 maanden, gemiddeld 22 uur per week. Dagen zijn flexibel, maar wel een voorkeur voor dinsdag. | Omgeving Leiden | lees verder | reageren
 
Voor een gemeente in de omgeving Leiden zoek ik een Interim HR Adviseur voor 22 uur in de week die 1 augustus kan starten.
Verwachte opdrachtduur: 3,5 maanden, gemiddeld 22 uur per week. Dagen zijn flexibel, maar wel een voorkeur voor dinsdag.
Plaats/regio: Omgeving Leiden
Profiel van het bedrijf: Een Gemeente
Profiel van de opdracht: Samen met de collega's het personeelsbeleid stevig op de kaart zetten. Je bent adviseur/sparringpartner van de clustermanagers en zorgt voor passende antwoorden op vragen over ziekteverzuim, gesprekscyclus, rechtpositie en arbeidsvoorwaarden.
Profiel van de manager: - HBO werk- en denkniveau; bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding richting HR - minimaal 5 jaar (recente) ervaring als HR adviseur - bij voorkeur minimaal 3 jaar daarvan binnen de overheid - ervaring met projectmatig werken en verandermanagement
Opmerkingen: Deze vacature sluit op korte termijn dus mocht je interesse hebben, reageer dan snel.
Nu reageren >>
59925Interim Adviseur Energietransitie ruimtelijke projecten
Startdatum 1-9-2020, einddatum 31-12-2020, optie tot verlenging, 24 uur per week | Regio Zwolle | lees verder | reageren
 
Interim Adviseur Energietransitie ruimtelijke projecten
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 1-9-2020, einddatum 31-12-2020, optie tot verlenging, 24 uur per week
Plaats/regio: Regio Zwolle
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeentelijke organisatie die zich ontwikkelt tot een klimaatadaptieve en energieneutrale gemeente. Klimaat en energie zijn leidende principes bij de ruimtelijke projecten waar de gemeente aan werkt.
Profiel van de opdracht: Je bent verantwoordelijk voor advisering op het gebied van energieneutrale maatregelen en oplossingen in complexe ruimtelijke projecten. Je maakt de analyse van de opgaven op gebied van energie voor het betreffende project. Je maakt deel uit van integrale projectteams en weet daarin, samen met de andere disciplines, de energieopgaven te vertalen naar haalbare oplossingen en maatregelen. Je adviseert op tactisch en operationeel niveau in projecten. Je bent opdrachtgever richting adviesbureaus.
Profiel van de manager: Afgeronde HBO opleiding op het gebied van energietransitie. Minimaal 5 jaar ervaring als adviseur op gebied van energietransitie in ruimtelijke projecten in de afgelopen 10 jaar. Ervaring als adviseur in integrale complexe ruimtelijke projecten/gebiedsontwikkeling. Ervaring met het adviseren op tactisch en operationeel niveau in projecten.
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt (!) aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, scherp tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 1 augustus 2020.
Nu reageren >>
59922Interim Communicatieadviseur
Startdatum 18-8-2020, einddatum 15-1-2021, optie tot verlenging 2 x 6 maanden, 24 uur per week | Regio Alkmaar | lees verder | reageren
 
Interim Communicatieadviseur gemeente
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 18-8-2020, einddatum 15-1-2021, optie tot verlenging 2 x 6 maanden, 24 uur per week
Plaats/regio: Regio Alkmaar
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeentelijke organisatie, op zoek naar een tijdelijke communicatieadviseur die ervaren is met projectcommunicatie, interne communicatie, inzet van social media en persvoorlichting.
Profiel van de opdracht: Je adviseert zowel bestuurders als management, projectleiders en beleidsmedewerkers. Je doet alles van het bedenken van een communicatiestrategie tot het schrijven van persberichten. Je denkt mee over manieren om participatie te verbeteren en je helpt bij de organisatie van inwonersavonden. Je bedenkt en voert uit. Je werkt nauw samen met de vakafdelingen die je adviseert en ondersteunt.
Profiel van de manager: Minimaal HBO Communicatie. Minimaal 3 jaar relevante werkervaring als communicatieadviseur (geen marketing) bij een gemeente. Minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met projectcommunicatie. Minimaal 3 jaar aantoonbaar werkervaring met persvoorlichting
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt (!) aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, scherp tarief (maximaal € 77,00 exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 23 juli 2020.
Nu reageren >>
59928Interim Projectleider Leren & Ontwikkelen
Startdatum 15-8-2020, einddatum 15-2-2021, optie tot verlenging, 20-24 uur per week | Regio Amsterdam | lees verder | reageren
 
Interim Projectleider Leren & Ontwikkelen
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 15-8-2020, einddatum 15-2-2021, optie tot verlenging, 20-24 uur per week
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Onze opdrachtgever is een gemeentelijke organisatie. Men zoekt een projectleider die verantwoordelijk is voor het opstellen en laten vaststellen van een aansprekende visie en beleid op 'leren en ontwikkelen' met focus op medische/verpleegkundige beroepe
Profiel van de opdracht: Naast bovenstaande regie voeren op het inrichten van uniforme processen op het gebied van leren en ontwikkelen binnen de afdelingen en bouwen aan een toekomstbestendige organisatie brede inbedding op dit gebied. Aansturen van de uitvoering van activiteiten op het terrein van leren en ontwikkelen (zoals de centrale opleidingscommissie, zorg specifiek aanbod zoals nascholingsprogramma's, leergangavonden, bevorderen samenhang in opleidingen.
Profiel van de manager: In de laatste 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring opgedaan als adviseur leren en ontwikkelen bij overheids- of zorgorganisaties met minimaal 750 fte. Minimaal 3 jaar ervaring in de laatste 10 jaar in de rol van projectleider. Ervaring met het werken met medisch/verpleegkundige beroepsgroepen. Kennis van ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) in een omgeving met hoog opgeleide professionals (WO/HBO niveau).
Opmerkingen: Ben je geïnteresseerd in deze tijdelijke opdracht en voldoe je strikt (!) aan de gestelde eisen? Stuur ons dan z.s.m. je (Nederlandstalige) CV, korte toelichting, scherp tarief (exclusief BTW en inclusief alle overige kosten) en beschikbaarheid. Je kunt op deze opdracht reageren tot en met 14 juli 2020.
Nu reageren >>
59884Interim medewerker financiële administratie
Start: 1-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 4 maanden Optie op verl. n.n.b. | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Allround Interim medewerker financiële administratie
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 4 maanden Optie op verl. n.n.b.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als allround medewerker financiële administratie zul je vooral worden ingezet op de debiteurenadministratie en invordering. Voor de debiteurenadministratie boek en vervaardig je nota’s. Voor invordering vervaardig je herinneringen en aanmaningen, heb je regelmatig contact met debiteuren over betalingsregelingen en maak je dossiers gereed voor de (externe) deurwaarder. Hier komt het nodige uitzoekwerk bij kijken. Naast de debiteurenadministratie en invordering, spring je bij waar nodig, bijvoorbe
Profiel van de manager: Aantoonbare werkervaring met debiteurenadministratie in Key2Financiën; MBO-4 opleiding in financieel-administratieve richting; Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als allround medewerker financiële administratie in de afgelopen 5 jaar bij een gemeente; Aantoonbare werkervaring op het gebied van invordering in de afgelopen 3 jaar;
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 42,50 incl. reiskosten woon-werk en excl. BTW Graag reageren voor 14-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59879Interim Juridisch medewerker Handhaving
Start: z.s.m. Uren per week: 32-40 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja 2*3 maanden | Midden Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Juridisch medewerker Handhaving
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32-40 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja 2*3 maanden
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: zorgdragen voor handhavingsdossiers; opstellen van waarschuwingen, vooraankondigingen en lastgevingen in het kader van regelgeving, o.a. op het gebied van Wabo, bestemmingsplan, Bouwbesluit, APV en bijzondere wetten; gesprekken met in- en externe partijen en belanghebbenden; verlenen van juridische ondersteuning aan team vergunningen; het verlenen van specifieke vergunningen op het gebied van APV. Hierbij valt te denken aan het in behandeling nemen en verwerken van Blauwe zone-ontheffingen; het
Profiel van de manager: Juridische hbo bachelor opleiding; 5 jaar ervaring op het gebied van handhaving binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 8 jaar; 4 jaar ervaring als vergunningverlener APV en Bijzondere wetten binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 8 jaar; Kennis van en werkervaring met het bestuursrecht en omgevingsrecht;
Opmerkingen: Maximaal tarief van € 70,00 inclusief reiskosten; Graag reageren voor 10-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59876Interim Senior Business Analist
12 maanden, gemiddeld 4 dagen per week. | Rotterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Senior Business Analist.
Verwachte opdrachtduur: 12 maanden, gemiddeld 4 dagen per week.
Plaats/regio: Rotterdam
Profiel van het bedrijf: Voor onze opdrachtgever in Rotterdam op zoek naar een Senior Business Analist.
Profiel van de opdracht: Eisen: Minimaal HBO opleiding, bij voorkeur richting Bedrijfskunde; Bij voorkeur een afgeronde Lean opleiding (green belt); Minimaal 5 jaar werkervaring met procesanalyse en procesontwerp.
Profiel van de manager: Aantoonbare kennis van en werkervaring met Business Process Modeling Notation (BPMN) is een pre. Werkervaring als Businessanalist (of gelijkwaardig) binnen grote (1000+) (semi)overheidsorganisatie is een pre. Werkervaring met aanvraag- en uitgifteprocessen van toegangspassen en -rechten is een pre.
Opmerkingen: Max tarief: 80,-
Nu reageren >>
59874Interim Project Manager (Informatie Management)
Start 13- 07-2020 Eind 30- 10-2020 Aantal uren 24 per week | Amsterdam | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Project Manager (Informatie Management)
Verwachte opdrachtduur: Start 13- 07-2020 Eind 30- 10-2020 Aantal uren 24 per week
Plaats/regio: Amsterdam
Profiel van het bedrijf:
Profiel van de opdracht: 1. A project making safety data sheets in SAP available behind log-in on the online e-commerce platform. Approximately 2 days/week. Work mainly in Amsterdam. Development (project) experience is valued. 2. A HSE application (Flexite) replacement project, archiving existing data and training/migrating users to work with Enablon and SAP. Approx. 1 day/week. Users and some stakeholders in Sweden and Amsterdam, mainly to be reached online. Limited travel to Limited travel to Arnhem (IM location) can
Profiel van de manager: Manages cross functional and multi-cultural project teams to meet project objectives agreed with the project sponsor and business information manager Works according to defined project framework and within a set of defined criteria for costs, quality, time and communication. Leads delivery teams and suppliers to successfully implement the agreed solution and is accountable for delivery quality and service introduction (users, business and IT operations). Works proactively with business, and IT
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59858Interim Specialist jaarrekening en financieel modellering
Startdatum 1 August Einddatum 31-12-2020 Optie tot verlenging Ja Gemiddeld 16-24 uur per week | Noord-Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Specialist jaarrekening en financieel modellering
Verwachte opdrachtduur: Startdatum 1 August Einddatum 31-12-2020 Optie tot verlenging Ja Gemiddeld 16-24 uur per week
Plaats/regio: Noord-Nederland
Profiel van het bedrijf: Hoger Onderwijs
Profiel van de opdracht: Balans, exploitatie en kasstroom uit AFAS genereren waarbij kennis van Audition een vereiste is. Opstellen Financieel model: dit model is gewenst in verband met onder andere investeringen, langlopende schulden, resultaten, lange termijn, liquiditeit, ratio\'s en mogelijke externe financiering.
Profiel van de manager: ?Actuele kennis van jaarverslaggeving met betrekking tot het hoger beroepsonderwijs ?Operationele ervaring met het opstellen van een financieel model waarin baten, lasten, kasstroom, liquiditeit in relatie worden gebracht. ?Kennis en recente (minder dan 2 jaren geleden) kennis van en ervaring met private activiteiten in het onderwijs in binnen en buitenland.  ?De aangeboden Kandidaat heeft recent (minder dan 2 jaren geleden) minimaal 1 jaar ervaring en goede kennis van Audition.
Opmerkingen: De kandidaat is flexibel beschikbaar voor gemiddeld 16-24 uur per week Opdrachtgever kan gedurende de opdrachtuitvoering het aantal wekelijkse uren bijstellen in overleg met Opdrachtnemer.
Nu reageren >>
59910Interim Projectleider ESCo
Start: 3-8-2020 Uren per week: 16 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden | Midden Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectleider ESCo
Verwachte opdrachtduur: Start: 3-8-2020 Uren per week: 16 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het leiden en implementeren van het gehele pilotproject. Het begeleiden en afronden van een lopend aanbestedingstraject, inclusief: Juridische uitwerking in contracten en programma van eisen. Uitwerken financieel-technische uitwerking. Opstellen definitieve gunningscriteria in samenwerking met de rest van het projectteam/inkoopadviseur. Nader informeren geselecteerde aanbieders. Demarcatie werkzaamheden ESCo en gebruiker/eigenaar. Voorbereiden van de (bestuurlijke) besluitvorming. Ondersteuning
Profiel van de manager: Ervaring als projectleider of beleidsadviseur bij een overheidsinstantie. Aantoonbare werkervaring op het gebied van advisering over energiebesparing/concrete energiebesparingsmaatregelen. Ervaring als projectleider van minimaal twee projecten m.b.t. verduurzaming van vastgoed, binnen een overheidsinstantie in de afgelopen 10 jaar. Ervaring met het ontwikkelen van een ESCo in de afgelopen 6 jaar. Ervaring m.b.t. aanbestedingstrajecten.
Opmerkingen: Graag reageren voor 16-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59839Interim Senior vergunningverlener
Start: z.s.m. Uren per week: 24-32 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Senior vergunningverlener
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24-32 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Semi-Overheid
Profiel van de opdracht: Het afhandelen van vergunningsprocedures op het gebied van grondwateronttrekking en lozingen en het uitvoeren van de m.e.r. toetsen bij grondwateronttrekkingsprocedures. De nadruk zal komen te liggen op grondwateronttrekkingsprocedures d.m.v. de reguliere voorbereidingsprocedure. Dit houdt in het begeleiden van de vergunningaanvraagprocedure, vooroverleg, beoordelen van de vergunningaanvraag, opvragen van aanvullende gegevens en het opstellen van de vergunning dan wel de m.e.r.-toetsing of het g
Profiel van de manager: HBO opleiding technisch/ chemische richting; 2 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar als vergunningverlener grondwateronttrekkingen, met lozingsvergunningen/-advies en bij een waterschap in de rol van Vergunningverlener;
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 58,- exclusief BTW / inclusief reiskosten Graag reageren voor 13-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59838Interim juridisch (beleids)medewerker Handhaving, Horeca en Ondermijning
5 maanden, 32 uur per week. Start datum is 20 juli 2020 | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht Interim juridisch (beleids)medewerker Handhaving, Horeca en Ondermijning
Verwachte opdrachtduur: 5 maanden, 32 uur per week. Start datum is 20 juli 2020
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf:
Profiel van de opdracht: Je adviseert je directe collega’s, collega afdelingen, het management en het college van B&W op het gebied van handhaving en algemene (beleids)ontwikkelingen. Je ondersteunt toezichthouders en stelt handhavingsbeschikkingen op. Je begeleidt en ondersteunt de behandeling van handhavingsbeschikkingen in bezwaar en (hoger) beroep. Je stelt beleid op en stemt zaken af in de keten van vergunningverlening, toezicht en handhaving.
Profiel van de manager: - Een afgeronde WO opleiding Nederlands Recht; - Relevante kennis en minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van handhavingspraktijk, met betrekking tot Horeca en Bouw/RO; - Actuele kennis en ervaring met de Awb, de Wabo, het Bouwbesluit, de Drank- en Horecawet en de APV; - Een goed gevoel voor bestuurlijke-, politieke- en maatschappelijke verhoudingen en belangen; - Uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling én schriftelijk).
Opmerkingen: Gesprekken zullen plaatsvinden in week 27 op het stadhuis, met gepaste afstand.
Nu reageren >>
59779Interim Agile coach en coördinator Informatievoorzieningen Sociaal
Start: z.s.m. Uren per week: 24-32 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja3*3 maanden | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Agile coach en coördinator Informatievoorzieningen Sociaal
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24-32 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja3*3 maanden
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Dagelijkse agile coaching/begeleiding en coördinatie van een multi-disciplinair team van informatiemanagers en functioneel beheerders in het managen van de werkvoorraad en behalen van resultaten binnen de dynamische omgeving van het sociale domein. Het multi-disciplinaire team helpen en coachen bij de afstemming en samenwerking met de business. Het gaat hier om de competenties en skills die nodig zijn om een ‘trusted advisor’ te worden voor de business, zodat de juiste besluiten bewust genomen w
Profiel van de manager: HBO opleiding. 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met het (agile) coachen van team; 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar met het uitvoeren van opdrachten op het gebied van informatievoorziening; 1 jaar ervaring in de afgelopen 3 jaar met het uitvoeren van projecten binnen het sociaal domein;
Opmerkingen: Graag reageren voor 8-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59930Interim Opdrachtnemer kwijtschelding
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 2 maanden Optie op verl. Ja 2*1 maand | Zuid Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Opdrachtnemer kwijtschelding
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 2 maanden Optie op verl. Ja 2*1 maand
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het afhandelen van kwijtscheldingsverzoeken. Dit bestaat uit het controleren of de dossiers volledig ingevuld zijn en voorzien zijn van gevraagde documenten. Als gegevens ontbreken het opvragen van deze stukken. Het berekenen van een kwijtscheldingsverzoek en daarop besluit maken.
Profiel van de manager: MBO-4 opleiding; Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van de afhandeling kwijtscheldingverzoeken in het afgelopen 3 jaar; Een afgeronde opleiding kwijtschelding; Aantoonbare werkervaring met de applicatie Gouw; Aantoonbare werkervaring binnen een gemeente in de afgelopen 5 jaar.
Opmerkingen: Graag reageren voor 16-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59796Interim Senior juridisch adviseur arbeidsvoorwaarden
Start: 1-8-2020 Uren per week: 0-36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 3*12 maanden | Midden Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Senior juridisch adviseur arbeidsvoorwaarden
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-8-2020 Uren per week: 0-36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja 3*12 maanden
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Adviseren over de arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van de medewerkers van de gemeente. Leveren van input voor adviezen op het gebied van medezeggenschap en overleg met de vakbonden als gevolg van veranderende arbeidsvoorwaarden en rechtspositie en de consequenties van organisatieveranderingen. Advisering over en het voeren van procedures op het gebied van arbeidsrecht en ambtenarenrecht.
Profiel van de manager: Juridische HBO opleiding. 8 jaar aantoonbare werkervaring als Jurist arbeidsvoorwaarden / arbeidsrechtjurist bij een overheidsinstelling; 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Jurist arbeidsvoorwaarden / arbeidsrechtjurist binnen een gemeente. Werkervaring met de WNRA. Kennis van de gemeentelijke rechtspositieregeling (CAO). Ervaring met overleggen binnen ondernemersraden.
Opmerkingen: Uurtarief van maximaal € 105,00 exclusief BTW, inclusief reiskosten woon-werk. Graag reageren voor 9-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59832Interim RO Adviseur
Start: 4-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja 1*3 maanden | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim RO Adviseur (medior/senior)
Verwachte opdrachtduur: Start: 4-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja 1*3 maanden
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Semi-Overheid
Profiel van de opdracht: Je behandelt Wabo vergunning- en vooroverlegaanvragen bij strijd ruimtelijke ordening, zowel regulier als uitgebreide procedure Wabo; Je bent belast met de voorbereiding, integrale begeleiding en coördinatie van juridische planologische procedures (voornamelijk bestemmingsplannen) voor ruimtelijke ontwikkelingen; Je adviseert aan college en gemeenteraad en bent desgewenst aanwezig als ondersteuning bij raadsvergaderingen; Je fungeert als adviseur binnen projectteams bij ruimtelijke ontwikkelinge
Profiel van de manager: 3 jaar ervaring in de afgelopen 5 jaar als RO adviseur; 1 jaar ervaring in de laatste 3 jaar met het werken bij een omgevingsdienst / uitvoeringsdienst / milieudienst; Kennis van en ervaring met regelgeving en ontwikkelingen in de ruimtelijke ordening; Kennis en ervaring in de behandeling van aanvragen omgevingsvergunning; HBO opleiding;
Opmerkingen: Graag reageren voor 11-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59833Interim Beleidsmedewerker Onderwijshuisvesting en Sport
Start: 17-8-2020 Uren per week: 24 Duur: t/m 18-12-2020 Optie op verl. n.n.b. | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Beleidsmedewerker Onderwijshuisvesting en Sport
Verwachte opdrachtduur: Start: 17-8-2020 Uren per week: 24 Duur: t/m 18-12-2020 Optie op verl. n.n.b.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: De kern van de opdracht is het opstellen van een Integraal Huisvestingsplan (IHP) voor alle scholen in de gemeente voor een periode van 20 jaar. Rekening houdend met landelijke en regionale ontwikkelingen, zoals krimp, vergrijzing, duurzaamheid, brede scholen en spreiding binnen de gemeente. En in nauwe samenwerking met de betrokken schoolbesturen, de beleidsmedewerkers van de gemeente en de verantwoordelijk wethouder. Het IHP kent twee onderdelen: Een kadernota: hierin worden de beleidsuitgangs
Profiel van de manager: HBO opleiding; 3 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar als beleidsmedewerker Onderwijshuisvesting en Sport binnen een gemeente; Ervaring met accommodatievraagstukken rond sport en welzijn; Ervaring met het opstellen van een Integraal Huisvestingsplan (IHP); Ervaring met gemeentelijke beleidsontwikkeling op het gebied van sportaccommodaties.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 68,- exclusief BTW / inclusief reiskosten Graag reageren voor 13-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59834Interim Communicatieadviseur
Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja | Zuid Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Communicatieadviseur
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 24 Duur: 3 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Je ondersteunt de collega’s in het gebied en de gebiedscommissies, bij het stimuleren van bewonersinitiatieven en het organiseren van participatie bij wijkactiviteiten (denken en doen). Je adviseert over de inzet van communicatie op allerlei onderwerpen die spelen in het gebied. Je beheert zelfstandig een aantal communicatiekanalen. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de collega’s van andere onderdelen. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen, je werkt samen in een gebiedsteam van 2 collega co
Profiel van de manager: HBO opleiding Communicatie Minimaal 5 jaar werkervaring Ervaring met de inzet van online en offline communicatiemiddelen Ervaring met zowel interne, als externe communicatie Ervaring met het produceren van teksten en middelen Zelfstandig kunnen werken en je bent een doener
Opmerkingen: Graag reageren voor 13-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59836Interim Projectleider Implementatie Dataplatform
Start: 1-8-2020 Uren per week: 32 Duur: t/m 24-12-2020 Optie op verl. Ja 2*3 maanden | Flevoland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectleider Implementatie Dataplatform
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-8-2020 Uren per week: 32 Duur: t/m 24-12-2020 Optie op verl. Ja 2*3 maanden
Plaats/regio: Flevoland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als projectleider Implementatie Dataplatform zorg je ervoor dat de Azure-omgeving (in de cloud) voor data-engineering en BI wordt ingericht en geïmplementeerd. Daarbij maak je gebruik van Azure resource management en zorg je voor beheersing van de met het gebruik van het platform samenhangende kosten. Uiteraard zorg je ervoor dat de Azure-omgeving goed aansluit op de andere IT-omgevingen van de provincie (m.n. vooral Active Directory). Je opereert als projectleider en zorgt met het projectteam v
Profiel van de manager: Ervaring met Azure Cloud omgeving, met name Dataplatform; Ervaring als projectleider van complexe projecten, waaronder minimaal op IPMA-C en/of IPMA-B niveau; Ervaring als Projectleider van minstens 2 Azure Cloud projecten, waarvan minimaal 1 op IPMA-B niveau; Ervaring als Projectleider van minstens 1 relevant Azure Cloud project op minimaal IPMA-c niveau
Opmerkingen: Graag reageren voor 11-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59837Interim Beleidsmedewerker Jeugd en Onderwijs
Start: 17-8-2020 Uren per week: 32 Duur: t/m 18-12-2020 Optie op verl. n.n.b. | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Beleidsmedewerker Jeugd en Onderwijs
Verwachte opdrachtduur: Start: 17-8-2020 Uren per week: 32 Duur: t/m 18-12-2020 Optie op verl. n.n.b.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Accountmanagement van enkele specifieke zorgaanbieders; Doorontwikkeling sturingsinformatie jeugdhulp en wmo; Deelname aan regionale projecten vanuit de samenwerkingsagenda regio Lekstroom, gericht op transformatie van zorg en ondersteuning, zoals Inkoopstrategie Wmo/Jeugd of Transformatie Jeugdhulp met verblijf; Organiseren training en netwerkbijeenkomsten aandachtsfunctionarissen huiselijk geweld en kindermishandeling); Opstellen en implementeren samenwerkingsafspraken onderwijs-gemeente via O
Profiel van de manager: HBO opleiding; 3 jaar ervaring in de afgelopen 6 jaar als beleidsmedewerker jeugd en onderwijs binnen een gemeente; Ervaring met projecten op het gebied van jeugd en onderwijs; Ervaring met accounthouderschap van zorgaanbieders;
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 68,- exclusief BTW / inclusief reiskosten Graag reageren voor 11-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59840Interim Service Designer
Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: 5 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Service Designer
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: 5 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Intakes, vraagverheldering bij collega ambtenaren; UX research tbv (online) participatieproces; Het ontwerpen van het participatieproces (en adviseren op benodigde werkprocessen in de gemeente); Functioneel ontwerpen van interactieve websites, gebruikmakend van bestaande software; Het op maat maken en inrichten van interactieve websites in een CMS; Projectmanagement van oplevering van tools.
Profiel van de manager: in de afgelopen 7 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als Service Designer/ UX researcher in complexe processen. ervaring met projectmanagement/ coördinatie ten behoeve van opleveren van digitale producten. ervaring met het ontwerpen van (online) participatieprocessen voor c.q. in gemeentelijke context. ervaring met en kennis van Adobe programmas en Zeplin.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 67,- exclusief BTW / inclusief reiskosten Graag reageren voor 25-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59846Interim Senior Procesinrichter Zaaksysteem
Start: 27-7-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: 4 x 3 maanden Aantal uur per week: 36 | regio Noord-Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Senior Procesinrichter Zaaksysteem (InProces)
Verwachte opdrachtduur: Start: 27-7-2020 Eind: 31-12-2020 Optie tot verlenging: 4 x 3 maanden Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Noord-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid/gemeente
Profiel van de opdracht: Verantwoordelijk voor het inrichten (en onderhouden) van de procesinrichting in het zaaksysteem InProces. Het takenpakket bevat onder meer: • Inrichten en testen van werkprocessen, webformulieren, sjablonen en stuurgegevens; • Oplossen, opvolgen en documenteren van incidenten die samenhangen met InProces; • Ontwikkelen en optimaliseren van de inrichting en de processen binnen InProces; • Identificeren en rapporteren van problemen en bedreigingen.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde HBO/WO-opleiding (minimaal bachelor); 2) Minimaal 2 jaar werkervaring, als procesinrichter of functioneel consultant, met het inrichten van werkprocessen in InProces in een overheidsorganisatie (100.000+ inwoners) in de afgelopen 3 jaar; 3) Minimaal 1 jaar werkervaring met iNavigator en ModelDSP in de afgelopen 3 jaar; 4) Minimaal 1 jaar werkervaring met zowel Classic als Fuse omgevingen in combinatie met versie 2.13.
Opmerkingen: Jouw tarief ligt tussen €72 - €92 Je kunt reageren tot: dinsdag 14-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59851Interim Projectmanager informatievoorziening
Start: 1-9-2020, 36 uur per week Einddatum: 31-8-2021, 12 maanden, met optie op verlenging | Den Haag | lees verder | reageren
 
voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Projectmanager informatievoorziening
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-9-2020, 36 uur per week Einddatum: 31-8-2021, 12 maanden, met optie op verlenging
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Binnen afdeling zijn we op zoek naar iemand die projecten gaat leiden op het gebied van informatievoorziening. Je bent verantwoordelijk voor de projectinitiatiefase, projectuitvoering- en beheersing en fase van projectafsluiting.
Profiel van de opdracht: • Je bent in staat om realistische ramingen te maken van budget, capaciteit en looptijd van projecten • Je bent in staat om te bepalen welke capaciteit wanneer nodig is voor je projecten; • Je bent in staat om risico’s te identificeren, impact te bepalen en zorgen voor alternatieven en het nemen van maatregelen als deze het projectresultaat verstoort; • Je bent in staat om doelen, wensen, prioriteiten van stakeholders op te halen en gericht sturen op realisatie daarvan;
Profiel van de manager: • Afgeronde HBO- of WO- opleiding; • Minimaal 4 jaar aantoonbare ervaring als projectleider binnen informatiemanagement; • Minimaal 3 aantoonbare succesvolle IV en ICT projecten; • Minimaal Prince2 Foundation gecertificeerd; • Minimaal PSM1 gecertificeerd; • BiSL gecertificeerd; • Minimaal 5 jaar toegepaste kennis van TMAP; • Kennis en ervaring met LEAN; • Minimaal 2 jaar relevante kennis en ervaring met vastgoedprocessen; • Relevante kennis en ervaring met (vastgoed) informatiesystemen;
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
Nu reageren >>
59856Interim Functioneel beheerder
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Functioneel beheerder Inkomen
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het ondersteunen van gebruikers, gebruikersbeheer, het bijhouden van de registratie van meldingen en het oplossen van vragen en incidenten voor Exact Synergy; Contact onderhouden met een diversiteit van ketenpartijen, leveranciers en eindgebruikers en het boeken van het gewenste resultaat; Oog houden op een juiste inrichting van de applicatie en (laten) doorvoeren van wijzigingen in de applicatie ten behoeve van een efficiënte inrichting van processen en het generen van data waarmee verdere auto
Profiel van de manager: HBO werk- en denkniveau richting ICT. Ervaring met de applicatie exact Synergy. BISL-framework als toepassingsframewerork. Ervaring met Topdesk en SQL.
Opmerkingen: Graag reageren voor 20-7-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59857Interim projectleider Finance SAP
Start 1 augustus Duur 12 maanden Optie tot verlenging Ja Aantal uren gemiddeld 36. | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim projectleider Finance SAP
Verwachte opdrachtduur: Start 1 augustus Duur 12 maanden Optie tot verlenging Ja Aantal uren gemiddeld 36.
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: De projecten die jij als projectleider finance SAP gaat leiden maken onderdeel uit van het verbeterprogramma Versterking Financiële Functie. Dit programma heeft ten doel de kwaliteit van de financiële functie binnen de organisatie door te ontwikkelen tot het niveau van business adviseur. Dit betekent onder meer: betrouwbare, actuele en relevante financiële (stuur)informatie, op elk moment.
Profiel van de manager: Hbo-niveau op het gebied van (bedrijfs)economie, financiën, control of vergelijkbaar. 4 jaar werkervaring opgedaan als SAP FiCo consultant en werkt bij een organisatie die een herkenbare leider is voor SAP-implementaties en maakt deel uit van het SAP-expertiseteam. 4 jaar werkervaring opgedaan als teamleider of lead-consultant bij een financiële afdeling van een overheidsorganisatie 5 jaar ervaring opgedaan met een data-extractie in de controle van de jaarrekening bij een overheidsorganisatie.
Opmerkingen:
Nu reageren >>
59859Interim Adviseur/ coach CLV
Start: z.s.m. Uren per week: 16 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Adviseur/ coach CLV
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 16 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Helpen CLV borgen te borgen als manier van denken en werken in de VTH organisatie (uiterlijk juni 2021); Randvoorwaarden helpen creëren waarin CLV effectief wordt; De organisatie helpen leren CLV toe te passen en te implementeren vanuit eigen afdeling en organisatie; Alle facetten van performance management helpen organiseren; Weekstarts en prestatie dialogen uitvoeren en optimaliseren; Maken van verbeterplannen op verspillingen of ondoelmatigheid van werkprocessen in samenwerking m
Profiel van de manager: hbo of wo diploma. Ervaring als coach/ trainer of adviseur op het gebied van Continu Leren en Verbeteren (CLV) met opdrachten bij een G4 gemeente. Ervaring als adviseur/ coach of trainer bij complexe verandertrajecten (systemen, gedrag/cultuur) binnen de overheid. Trackrecord op het gebied van performance management (wo SLA's, prestatie indicatoren etc). Kan medewerkers en managers inspireren en verleiden buiten hun comfort zone te treden en structurele verandering teweeg te brengen.
Opmerkingen: Graag reageren voor 31-7-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59860Interim Contractmanager
Start: 1-9-2020 Uren per week: 24-36 Duur: max. 4 jaar Optie op verl. n.v.t. | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Contractmanager N-H
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-9-2020 Uren per week: 24-36 Duur: max. 4 jaar Optie op verl. n.v.t.
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Organiseren van de operationele taken in het contractmanagement en meenemen van projectteamleden in de uitvoering van deze taken (denk aan beheer van afwijkingen en wijzigingenprocedure, toetsplanningen, beoordelen offertes, controle termijnstaten, beheer visi) Binnen je deelprojectteam het aanspreekpunt zijn voor de betrokken ingenieursbureaus en/of aannemers Rapporteren aan de strategisch contractmanager en projectleider van het deelproject Signaleren van risico's, doen van voorstellen voor he
Profiel van de manager: HBO diploma aangevuld met relevante cursussen. In de afgelopen 5 jaar tenminste 2 jaar aantoonbare ervaring opgedaan als contractmanager civieltechnische projecten en/of infrastructurele projecten binnen de G4. Ervaring met de uitvoeringfase van UAV-GC contracten. Ervaring met het beheersen van geïntegreerde contracten in de uitvoeringfase middels systeemgerichte contractbeheersing.
Opmerkingen: Graag reageren voor 16-7-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59861Interim Projectleider herontwikkeling Locatie
Start: z.s.m. Uren per week: 20 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*3 maanden | Midden Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectleider herontwikkeling Locatie
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 20 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*3 maanden
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: De opdracht betreft twee projecten. Het eerste project gaat over de herontwikkeling van een leegstaand kantoorpand aan de Amersfoortsestraatweg 81-85 in Bussum. Het kantoorpand werd tot 2017 door KPN gebruikt als datacentrum. De eigenaren van het perceel hebben aangegeven het gebied te willen herontwikkelen met een appartementengebouw en een aantal grondgebonden woningen. Hiervoor is een bestemmingswijziging nodig. Dit is om meerdere redenen een complexe opgave. Het betreft een binnenstedelijk g
Profiel van de manager: 5 jaar ervaring in de afgelopen 10 jaar met projectmanagement in gebiedsontwikkeling; 3 jaar ervaring als projectleider met binnenstedelijke gebiedsontwikkeling in de afgelopen 10 jaar en met actieve, complexe vormen van inwonersparticipatie in gebiedsontwikkeling in de afgelopen 10 jaar; 5 jaar ervaring met bestuurlijke advisering binnen de gemeentelijke overheid in complexe projecten met tegenstrijdige belangen in een politieke context in de afgelopen 12 jaar; 2 jaar ervaring met het doorlope
Opmerkingen: Tarief maximaal € 97,50 exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer; Graag reageren voor 11-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59862Interim Projectleider leren & ontwikkelen
Start: 15-8-2020 Uren per week: 20-24 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectleider leren & ontwikkelen
Verwachte opdrachtduur: Start: 15-8-2020 Uren per week: 20-24 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Opstellen en laten vaststellen van een aansprekende visie en beleid op 'leren en ontwikkelen' met een focus op de medische/ verpleegkundige beroepsgroepen in lijn met deze beweging, en het vertalen daarvan naar een uitvoeringsagenda, inclusief advies voor toekomstige invulling van dit dossier binnen de organisatie. Regie op het inrichten van uniforme processen op het gebied van leren en ontwikkelen binnen de afdelingen en bouwt aan een toekomstbestendige GGD-brede inbedding op dit gebied. Aanst
Profiel van de manager: WO diploma. Kennis van ontwikkelingen binnen het sociaal domein. 3 jaar aantoonbare ervaring (opgedaan in de laatste 5 jaar) in een omgeving met hoog opgeleide professionals (hbo en wo niveau). In de laatste 10 jaar minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring opgedaan als adviseur leren en ontwikkelen. In de laatste 5 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring opgedaan met werken binnen een (grootstedelijke) politiek-bestuurlijke organisatie en of een grote zorgorganisatie (>750 medewerkers).
Opmerkingen: Tarief maximaal € 80,00 exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer; Graag reageren voor 16-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59863Interim Projectleider contractmanagement
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectleider contractmanagement
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als projectleider contractmanagement groot onderhoud voor de asset civiele constructies werk je aan: De implementatie van samenwerkingsovereenkomsten, het vastleggen, managen en bewaken ervan, met als doel de eigen organisatiedoelstellingen en de concerndoelstellingen te realiseren van zowel de aannemer(s) als de eigen gemeentelijke organisatie; Het opstellen, in samenspraak met medewerkers uit de organisatie, van een gedragen contractmanagementplan waarin de beheersing van het contract beschrev
Profiel van de manager: HBO diploma. Kennis van de markt (GWW/infrastructuur) waarbinnen hij/zij opereert. 5 jaar ervaring met de uitvoering van integrale raamcontracten voor onderhoud. Ervaring van het beheer en onderhoud van assets in stedelijk gebied. Ervaring met begeleiden en inrichten van het contractmanagement en de ondersteunende processen bij grote contracten in de infrastructuur binnen een gemeente met > 100.000 inwoners.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 105,00 inclusief reiskosten woon-werkverkeer; Graag reageren voor 16-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59867Interim Senior Businessanalist
Start: 21-9-2020 Eind: 20-9-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Zuid-Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Senior Businessanalist
Verwachte opdrachtduur: Start: 21-9-2020 Eind: 20-9-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: 1. Procesinformatie ophalen binnen de organisatie. 2. Processen in kaart brengen en optimaliseren. 3. Implementeren van (aangepaste) processen binnen de organisatie.
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau richting Bedrijfskunde; 2) Minimaal 5 jaar werkervaring met procesanalyse en procesontwerp; 3) Kennis van en werkervaring met Business Process Modeling Notation (BPMN); 4) Werkervaring als Businessanalist (of gelijkwaardig) binnen grote (1000+) (semi)overheidsorganisatie; 5) Een afgeronde Lean opleiding, op minimaal Green Belt niveau
Opmerkingen: Jouw tarief ligt tussen €67 - €87 Je kunt reageren tot: vrijdag 10-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59869Interim Projectsecretaris
Start: 24-8-2020 Uren per week: 24 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja | Den Haag | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectsecretaris
Verwachte opdrachtduur: Start: 24-8-2020 Uren per week: 24 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als projectsecretaris beheer verzorg je de strategische ondersteuning op opdrachtniveau. Vanuit je rol ontzorg je de behandelend ambtenaar beheer door het overzicht en de voortgang van de opdracht te bewaken, zaken die de aansturing en verantwoording van de opdracht helpen op te pakken en als kritische sparringspartner te fungeren. Je bent de linking pin binnen de opdracht en alles wat hier onder valt, ziet de onderlinge samenhang, afhankelijkheden en risico’s en denkt na over (overkoepe
Profiel van de manager: HBO opleiding met werk/denkniveau op het gebied natuur, strategie ontwikkeling of projectmanagement Aantoonbare kennis en ervaring met een overheidsorganisatie Aantoonbare kennis en ervaring in de ondersteuning van beleidsmatige- en bestuurlijke processen Aantoonbare kennis en ervaring rondom subsidie procedures
Opmerkingen: Graag reageren voor 17-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59870Interim landschapsontwerper
| Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Ervaren Interim landschapsontwerper
Verwachte opdrachtduur:
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Je gaat als landschapsontwerper zelfstandig een integraal programma’s van eisen voor herinrichtingsprojecten schrijven en mee begeleiden. Je werkt in een multidisciplinair team samen met andere adviseurs op het gebied van de inrichting van de openbare ruimte. Je hebt een positieve, proactieve instelling, een kritische houding en eigen visie op het vakgebied met een scherp beoordelingsvermogen en doorzettingskracht. Je bent verder actief met het beantwoorden van (onvoorziene) vragen betreffende
Profiel van de manager: Je hebt een ir/MSc op het gebied van landschap van de Landbouw Universiteit of gelijkwaardig 5 jaar ervaring als landschapsontwerper Niet langer dan vier jaar geleden ervaring in een hoogstedelijke opgave bij de overheid.
Opmerkingen: Graag reageren voor 15-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59871Interim Interfacemanager tunnelprojecten
Start: 1-9-2020 Uren per week: 24 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Interfacemanager tunnelprojecten
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-9-2020 Uren per week: 24 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Geeft functioneel leiding aan nog op te zetten interfaceteam (= de interface tussen de AWA-projecten en -programma en V&OR (tunnelbeheerorganisatie, verkeersmanagement en stedelijk beheer) + Stadswerken Interfacemanager is binnen afgesproken kaders eindverantwoordelijk voor afstemming met AWA over (niet limitatief) : Acceptatie- en overdrachtsproces (incl. zorgen voor de producten TBO à AWA). Aftekenen overdrachtsprotocollen. Opstellen programma van eisen tunnelbeheerder (en overig V&OR) voor de
Profiel van de manager: hbo werk- en denkniveau. Ervaring met de interactie tussen enerzijds eigenaar/beheerorganisatie en anderzijds projectorganisatie (tegengestelde belangen, andere focus, cultuurverschillen etc.) Werkervaring met (weg)tunnels of vergelijkbare assets op gemeentelijk niveau. Kennis van relevante bestuurlijke en ambtelijke processen binnen een 4G gemeente.
Opmerkingen: cultuurverschillen etc.) Werkervaring met (weg)tunnels of vergelijkbare assets op gemeentelijk niveau. Kennis van relevante bestuurlijke en ambtelijke processen binnen een 4G gemeente. Graag reageren voor 21-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf ges
Nu reageren >>
59873Interim Full Stack C# .NET ontwikkelaar
Start: 1-10-2020, 36-40 uur per week Einddatum: 31-5-2021, 8 maanden met optie op verlenging | Regio Den Haag | lees verder | reageren
 
voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Full Stack C# .NET ontwikkelaar
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-10-2020, 36-40 uur per week Einddatum: 31-5-2021, 8 maanden met optie op verlenging
Plaats/regio: Regio Den Haag
Profiel van het bedrijf: Als ontwikkelaar werk je in een Agile-Scrum team van ICT specialisten aan nieuwe software.
Profiel van de opdracht: Je bent in staat om zelfstandig ontwerpkeuzes te maken waar het kan, maar je herkent ook de vraagstukken of keuzes die nader moeten worden uitgewerkt samen met de architect of klant. De software die je ontwikkelt is veilig, gedocumenteerd, beheerbaar en begrijpelijk voor de ontwikkelaars en beheerders aan wie je je werk overdraagt. Voor deze opdracht wordt er vooral ontwikkeld binnen C# / .NET (Core) met Javascript frameworks zoals Angular.
Profiel van de manager: (knock-out): • Werkervaring op minimaal HBO niveau (4jr) • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift (3jr) • C# / .NET (CORE) ervaring (3jr) • Kennis en ervaring met de ontwikkeling (en beheerbaar maken) van C# / .NET (Core) applicaties • Kennis en ervaring als webdeveloper, met zowel frontend als backend code • Kennis en ervaring met Javascript en Angular • Kennis en ervaring met het werken volgens Agile methoden (Scrum, Kanban)
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
Nu reageren >>
59885Interim Beleidsmedewerker verkeer
Start: 1-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja | Noord Brabant | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Beleidsmedewerker verkeer
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-8-2020 Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Noord Brabant
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als beleidsmedewerkerverkeer ben je de helft van je tijd bezig met het ontwikkelen van beleid en het voorbereiden van besluitvorming. Daarnaast ben je ongeveer de helft van de tijd bezig met operationele dienstverlening en producten. Dat betekent dat je meldingen van bewoners behandeld en daarnaast ontheffingen en kleine verkeersbesluiten voorbereidt, bijvoorbeeld voor gehandicaptenparkeerplaatsen en uitritten. Dit doe je samen met onze medewerker verkeer, waarbij jij in de lead bent voor het o
Profiel van de manager: HBO werk en denkniveau zoals NHTV verkeerskunde of vergelijkbaar. Minimaal 1 jaar ervaring met verkeersbesluiten, vrijstellingen en vergunningverlening zoals uitritvergunningen, gehandicaptenparkeerplaatsen et cetera bij een gemeentelijke organisatie. Minimaal 2 jaar ervaring met contact met bewoners en ondernemers over verkeerszaken. Ervaring met met verkeer gerelateerde software zoals ViaStad, Melvin et cetera.
Opmerkingen: Graag reageren voor 18-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59888Interim Software Developer
Start: 26-10-2020 Eind: 25-10-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Software Developer
Verwachte opdrachtduur: Start: 26-10-2020 Eind: 25-10-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: Software ontwikkeling in C# (.netcore): • Werken in een bestaand C# framework en hierbinnen de code schrijven. • Samenwerken met andere ontwikkelaars. • (Deel) projecten zelfstandig uitvoeren. • Goed in staat de klantvraag te vertalen naar een robuste schaalbare oplossing.
Profiel van de manager: 1) In de afgelopen 8 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring als software ontwikkelaar, met Java en/of C# binnen grote (1000+) organisaties; 2) In de afgelopen 5 jaar, minimaal 1 jaar werkervaring met de Scrum/Agile manier van werken; 3) Kennis van en werkervaring met het ontwikkelen van schaalbare software; 4) Kennis van en werkervaring met relationele- en NoSQL databases; 5) Kennis van en werkervaring met open-source projecten.
Opmerkingen: Jouw tarief ligt tussen €72 - €92 Je kunt reageren tot: dinsdag 14-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59889Interim C Backend Developer
Start: 01-10-2020, 36-40 uur per week Einddatum: 31-05-2021, 8 maanden met optie op verlenging | Den Haag | lees verder | reageren
 
voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim C Backend Developer
Verwachte opdrachtduur: Start: 01-10-2020, 36-40 uur per week Einddatum: 31-05-2021, 8 maanden met optie op verlenging
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: We zijn op zoek naar een ervaren C-developer die zich voor ons wil verdiepen in de open source gstreamer-codebase (ontwikkeling intern multimediaplatform). Je zorgt dat extra codecs (waarvan de code al bestaat) in gstreamer worden geïntegreerd.
Profiel van de opdracht: Verder verdiep je je in performance en betrouwbaarheid van onze gstreamer-integratie. Verder in de keten gebruiken we Janus voor WebRTC; ook hier komen mogelijk C-werkzaamheden uit voort.Een deel van de wijzigingen die je schrijft kunnen mogelijk upstream worden gepubliceerd.Je werkt in een gedreven team aan de backend van een schaalbaar platform dat realtime multimedia verwerkt en toegankelijk maakt voor onze interne gebruikers. De rest van het platform is primair Java.
Profiel van de manager: Functie eisen (knock-out): Opleiding, Certificaten, Kennisniveau, ervaring: •HBO / Universitair denk- en werkniveau (5jr) •C (5jr) •Linux kennis en ervaring (o.a. Bash) (5jr) Functie wensen: •Kennis en ervaring met multimedia ontsluiting •Verwerking Realtime streams •Ervaring met G-streamer, Ffmpeg, WebRTC of vergelijkbare technologie
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
Nu reageren >>
59898Interim Jeugdverpleegkundige 0-4 jaar
Start: 1-8-2020 Uren per week: 24-36 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Jeugdverpleegkundige 0-4 jaar
Verwachte opdrachtduur: Start: 1-8-2020 Uren per week: 24-36 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het voeren van spreekuren op acht locaties. De werkzaamheden die hier bij horen zijn het begeleiden, ondersteunen en adviseren van ouders/verzorgers over de verzorging, opvoeding en ontwikkeling van kinderen.
Profiel van de manager: In bezit van het diploma Hbo-V of Verpleegkundige A aangevuld met de opleiding MGZ In bezit van een actuele BIG registratie 2 jaar werkervaring in de Jeugdgezondheidszorg
Opmerkingen: Uurtarief max. € 47,50 incl. reiskosten woon-werk en excl. btw Graag reageren voor 18-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 3 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59899Interim Projectleider pilot
Start: 16-7-2020 Uren per week: 32 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectleider pilot
Verwachte opdrachtduur: Start: 16-7-2020 Uren per week: 32 Duur: 12 maanden Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Verzorgen van overkoepelende projectleiding Het maken van een projectplan Coördineren en uitvoeren van de pilot en het monitoren van de resultaten Verzorgen van training aan werkmatchers en bedrijfsadviseurs Opzetten van processen en procesbeschrijvingen Uitwerken van een dienstverleningsmodel voor de beoogde doelgroep Maken van voorstel en voorbereiden van besluitvorming na uitvoering van de pilot Overeenkomsten afsluiten met leverende partijen voor gebruik en beheer gedurende pilot
Profiel van de manager: Hbo opleiding 7 jaar werkervaring in het vakgebied van projectmanagement in het sociaal domein/sociale zekerheid bij de overheid. Kennis/ervaring op het gebied van: Projectmatig werken en Digitale dienstverleningsmodel Hallo Werk Recent specifieke opdrachten in het bij elkaar brengen van werkzoekenden en werkgevers uitgevoerd.
Opmerkingen: Graag reageren voor 14-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 3 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59900Interim Gebiedsmanager
Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 3*3 maanden | Midden Nederland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Gebiedsmanager
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 3*3 maanden
Plaats/regio: Midden Nederland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Neem binnen BORG de positie in van gebiedsmanager en ontwikkel deze nieuwe rol vanuit een integrale verantwoordelijkheid voor assetmanagement door tot wat het uiteindelijk moet zijn. Doe dat werkenderwijs en in breed overleg met alle direct betrokkenen (assetmanagers, wijkadviseurs, M&O, coördinatoren B&S, etc.); Breng assetmanagement als nog relatief jong gedachtengoed binnen BORG professioneel tot ontwikkeling; Breng assetmanagement in positie als beoogd opdrachtgever voor het team Projectmana
Profiel van de manager: Hbo opleiding in de richting van ruimtelijke ordening Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als gebieds / assetmanager. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar binnen een politiek-bestuurlijke organisatie. Aantoonbare werkervaring als manager wijkbeheer.
Opmerkingen: Graag reageren voor 13-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59902Interim ICT beheerder Z-Holland
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 1*4 maanden | zuid Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim ICT beheerder Z-Holland
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 1*4 maanden
Plaats/regio: zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Als onderdeel van de backoffice ben je samen met 14 collega’s verantwoordelijk voor het verhelpen van storingen, doorvoeren van aanpassingen en updates, vervangingstrajecten en nieuwe installaties op de centrale infrastructuur. Je zorgt voor beschikbaarheid, performance en de capaciteit van de systemen door monitoring, bewaking en proactief beheer. Met de digitale ontwikkelingen, de ICT-beheertaken vanuit de samenwerkingen en steeds hogere eisen op gebied van beschikbaarheid blijft de ICT-omgevi
Profiel van de manager: hbo opleiding. Werkervaring bij een gemeentelijke instelling. 3 jaar ervaring met projectmatig werken. 2 jaar ervaring met Windows 2008, 2012 en 2016 en VM Ware. Werkervaring met Ivanti / RES Workspace manager. Werkervaring met Citrix Xenapp, Citrix Netscaler, TopDesk, Security, ITIL. In het bezit van een rijbewijs B.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 55,00 incl. reiskosten woon-werk, excl. BTW. Graag reageren voor 13-7-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59903Interim klantmanager rechtmatigheid TOZO
Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden | zuid Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Opdrachtnemer Interim klantmanager rechtmatigheid voor TOZO (en Participatiewet)
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: 6 maanden Optie op verl. Ja 2*6 maanden
Plaats/regio: zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het beoordelen van aanvragen TOZO en aanvragen op grond van de Participatiewet (met name bijzondere bijstand) Het beheren van een TOZO bestand en de bijbehorende taken op gebied van rechtmatigheid uitvoeren, zoals het verwerken van mutaties, inkomstenverrekeningen, beëindigingen etc. Het verstrekken van informatie en het geven van voorlichting aan cliënten Namens het college van B&W beslissen en redigeren van beschikkingen; Algemeen voor de opdracht geldt: Het behalen van beoogde resultaten; Beh
Profiel van de manager: MBO-4 opleiding. Minimaal 1,5 jaar aantoonbare werkervaring met Suite4werk in de afgelopen 3 jaar (voorheen GWS). Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als klantmanager rechtmatigheid in de afgelopen 5 jaar. Aantoonbare ervaring met Tozo.
Opmerkingen: Uurtarief maximaal € 42,50 incl. reiskosten woon-werk, excl. BTW. Graag reageren voor 14-7-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59908Interim Opdrachtnemer WOZ
Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 2 maanden Optie op verl. Ja 2*2 maanden | zuid Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Opdrachtnemer WOZ
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 36 Duur: 2 maanden Optie op verl. Ja 2*2 maanden
Plaats/regio: zuid Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Zelfstandig afhandelen van bezwaren gericht tegen de WOZ waarde en een klanten te woord staan (informeel contact) die vragen hebben over de WOZ waarde.
Profiel van de manager: Een afgeronde opleiding op minimaal mbo-4 niveau. Een afgeronde opleiding WOZ. Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van de afhandeling van bezwaarschriften tegen de WOZ waarde in de afgelopen 5 jaar. Aantoonbare werkervaring met de applicatie Gouw in de afgelopen 2 jaar.
Opmerkingen: Graag reageren voor 15-7-2020 11:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59912Interim Senior adviseur/ projectleider begraafplaatsen
Start: Direct Uren per week: 24 Duur: t/m 13-11-2020 Optie op verl. Ja | Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Senior adviseur/ projectleider begraafplaatsen
Verwachte opdrachtduur: Start: Direct Uren per week: 24 Duur: t/m 13-11-2020 Optie op verl. Ja
Plaats/regio: Utrecht
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Het schrijven van een startnotitie waarin volgende elementen aan de orde komen: De wettelijke kaders De haalbaarheid van een initiatief Locatieonderzoek bestaande en nieuwe locaties De rol van de gemeente in de periode na de besluitvorming over de startnotitie Zorg dragen voor een participatief proces met externe vertegenwoordigers van betrokken organisaties en de contactpersoon hiervoor zijn. Verantwoordelijk voor het bestuurlijk traject en biedt ondersteuning bij de wethouders- en raadsv
Profiel van de manager: HBO opleiding; Minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied van exploitatie begraafplaatsen/ complexe bestuurlijke vraagstukken bij de overheid. Kennis/ervaring op het gebied van:islamitische gemeenschap irt begraafplaatsen, participatieve processen en schrijven en begeleiden van bestuurlijke stukken
Opmerkingen: Graag reageren voor 18-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 3 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59913Interim Programmamanager Informatiebeveiliging
Start: 12-10-2020 Eind: 31-9-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Programmamanager Informatiebeveiliging
Verwachte opdrachtduur: Start: 12-10-2020 Eind: 31-9-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: • Mede zorgdragen voor de verdere professionalisering van de informatiebeveiliging binnen het InfraBedrijf; • Zorgdragen voor de implementatie van de BIO binnen de sector. • Uitvoeren van risico-analyses; • Adviseren van organisaties bij het implementeren van baselines en standaarden (bv Baseline informatiebeveiliging Rijksdienst (BIR), Baseline informatiebeveiliging Gemeenten (BIG), BIO, ISO27001/2); • Ondersteunen van de implementatie door het beschrijven van beleid, processen en procedures
Profiel van de manager: 1) Een afgeronde, erkende en volwaardige (4-jarige) HBO opleiding; 2) Minimaal 6 jaar werkervaring als programmamanager op het gebied van informatiebeveiliging; 3) Minimaal 4 jaar werkervaring met het uitvoeren van risico-analyses en het adviseren van organisaties bij het implementeren van baselines en standaarden; 4) Minimaal 4 jaar werkervaring met implementaties van normenkaders als BIR, BIG, BIO, ISO27001/2; 5) Minimaal 6 jaar werkervaring als programmamanager op het gebied van
Opmerkingen: informatiebeveiliging binnen een organisatie met een IT afdeling met meer dan 500 medewerkers. Jouw tarief ligt tussen €88 - €112 Je kunt reageren tot: woensdag 15-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59932Interim Senior beleidsadviseur Openbaar Vervoer
Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja 1 jaar | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Senior beleidsadviseur Openbaar Vervoer
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m. Uren per week: 32-36 Duur: t/m 31-12-2020 Optie op verl. Ja 1 jaar
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: De sterke groei van het OV vangen we op korte termijn al op met concrete uitvoerbare maatregelen. We zetten in op slimmer gebruik maken van wat er al is en technologische en organisatorische innovaties. Je geeft beleidsmatig nadere invulling aan de OV maatregelen in de Agenda Autoluw en andere projecten. Maatregelen hebben betrekking op lijnvoering en bediening, fijnmazigheid, verbetering van de doorstroming en betrouwbaarheid, het tijdig ontsluiten van nieuwe gebieden, gedrag en marketing. Je a
Profiel van de manager: WO werk- en denkniveau. 5 jaar ervaring als senior beleidsadviseur op complexe dossiers met veel politiek en bestuurlijke aandacht. 3 jaar relevante werkervaring thema Openbaar Vervoer bij een overheidsorganisatie.
Opmerkingen: Graag reageren voor 27-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59934Interim Projectmanager Digitale Stad
Start: 3-8-2020 Uren per week: 24 Duur: tot 1-4-2021 Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden | Noord Holland | lees verder | reageren
 
Gezocht, Interim Projectmanager Digitale Stad
Verwachte opdrachtduur: Start: 3-8-2020 Uren per week: 24 Duur: tot 1-4-2021 Optie op verl. Ja tot max. 24 maanden
Plaats/regio: Noord Holland
Profiel van het bedrijf: Overheid
Profiel van de opdracht: Projectmanagement; Mede-organisatie van o.a. bijeenkomsten, events etc. Van inhoud tot uitvoering; Contact onderhouden, afstemming en samenwerken met collega's, partners & initiatieven; Ontwikkeling communicatiemiddelen inclusief strategie; Aansturen en samenwerken met externen (vormgevers, fotografen); Schrijven van teksten (websites, social, memo's); Ondersteuning waar nodig (incidenteel ook administratieve taken).
Profiel van de manager: WO werk- en denkniveau. 5 jaar ervaring als Projectmanager (ook op het gebied van Marketing en communicatie en ervaring met deze thema's). Ervaring met Photoshop, Adobe en Illustrator. Beschikt over een netwerk in de kunst en cultuur sector.
Opmerkingen: Uurtarief max. € 55,00 incl. reiskosten woon-werk en excl. btw Graag reageren voor 18-7-2020 10:00 uur met CV (Word/PDF formaat en in het Nederlands, max 5 pag. en 2 ref.) waaruit kennis/ervaring van bovenstaande blijkt, inclusief een motivatie verwerkt in het cv waarom u zichzelf geschikt acht voor deze functie. Tevens dient uw reactie voorzien te zijn van: Beschikbaarheidsdatum Aantal uren per week Uurtarief ex BTW, inclusief reiskosten woon-werk Vakantieplannen
Nu reageren >>
59939Interim Functioneel beheerder GIS
Start: z.s.m., 36 uur per week Einddatum: 20 juni 2021 met optie tot 6 maanden verlenging | Den Haag | lees verder | reageren
 
Voor onze relatie zijn we op zoek naar een: Interim Functioneel beheerder GIS
Verwachte opdrachtduur: Start: z.s.m., 36 uur per week Einddatum: 20 juni 2021 met optie tot 6 maanden verlenging
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf: Binnen de organisatie worden de taken voor het beheer van informatiesystemen onderverdeeld in drie categorieën: functioneel beheer, applicatiebeheer en technisch beheer.
Profiel van de opdracht: Het functioneel beheer is geplaatst aan de gebruikerszijde (vraagzijde) van de organisatie bij de afdeling Proces- en Informatiemanagement (PIM). Voor het uitvoeren van het functioneel beheer van de informatiesystemen die nodig zijn ter ondersteuning van de organisatie worden een aantal domeinen onderscheiden op basis van de specifieke benodigde kennis en expertise: • PORT (Portalen) • BILI (Business & Location Intelligence) • DDB (Digitaal Document Beheer) • BADM (Bedrijfsadministratie
Profiel van de manager: • Afgeronde hbo-opleiding of hoger in een voor deze opdracht relevante richting zoals Informatietechnologie, Geodesie, GIS, Aardwetenschappen, Ruimtelijke Ordening en/of (fysische/sociale) Geografie; • Ervaring en/of affiniteit met geo-ICT, location intelligence, spatial business intelligence; • Het kunnen analyseren van administratieve en ruimtelijke gegevens • Aantoonbare ervaring op de betreffende functieonderdelen in vergelijkbare (overheids)organisaties;
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
Nu reageren >>
59940Interim Beheerder/Ontwikkelaar FileNet
Start: 27-07-2020, 36 uur per week Einddatum: 31-12-2020, optie tot verlenging | Den Haag | lees verder | reageren
 
Voor onze eindklant zijn we op zoek naar een: Interim Beheerder/Ontwikkelaar FileNet
Verwachte opdrachtduur: Start: 27-07-2020, 36 uur per week Einddatum: 31-12-2020, optie tot verlenging
Plaats/regio: Den Haag
Profiel van het bedrijf:
Profiel van de opdracht: Vanwege de vele opdrachten is er extra capaciteit benodigd. Beheer, ontwikkeling en inzet op de verschillende Filenet applicaties binnen de organisatie.
Profiel van de manager: (knock-out): • Een afgeronde HBO opleiding; • IBM FileNet Case Foundation; • IBM Casemanager; • Agile/Scrum; • Minimaal 3 jaar het (geautomatiseerd) installeren en onderhouden van FileNet applicaties; • Minimaal 2 jaar kennis en ervaring van/met CI/CD. Functie wensen: • Kennis en ervaring met DevOps en CI/CD (voorkeur voor Jenkins); • Kennis en ervaring met het ontwikkelen van scripts in PowerShell; • Kennis en ervaring met MS SQL. Als je voldoet aan het profiel graag per gestelde eis puntsge
Opmerkingen: Pas je in het profiel, dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk de volgende gegevens: 1. Een recent bijgewerkte CV in MS Word-format (inclusief voornaam, achternaam, geboortedatum, woonplaats); 2. Profielschets in het cv, die specifiek gericht is op het bovenstaande functieprofiel; 3. Het uurtarief 4. Beschikbaarheid
Nu reageren >>
59943Interim Enterprise Architect
Start: 19-10-2020 Eind: 30-9-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36 | regio Utrecht | lees verder | reageren
 
Gezocht, interim Enterprise Architect
Verwachte opdrachtduur: Start: 19-10-2020 Eind: 30-9-2021 Optie tot verlenging: ja Aantal uur per week: 36
Plaats/regio: regio Utrecht
Profiel van het bedrijf: publieke sector/overheid
Profiel van de opdracht: - Ontwikkelen, onderhouden en borgen binnen de kaders gesteld door de Domein architect. - Opstellen van acceptatiecriteria voor de applicatie- en infrastructuur componenten ten behoeve van programma’s en projecten - Bewaken van het architectuurproces en het onderhouden van het digitale Handboek Technische Architectuur. - Opstellen en onderhouden van de technische projectstartarchitectuur ten behoeve van programma’s en projecten en toezien op de naleving hiervan
Profiel van de manager: 1) HBO werk- en denkniveau op basis van een opleiding Informatica, Informatiekunde of Technische Bedrijfskunde; 2) In de afgelopen 10 jaar, minimaal 5 jaar relevante ervaring in het vakgebied (Enterprise en/of Solution Architectuur); 3) Uitgebreide kennis van en ervaring met micro-services, Cloud en Archimate; 4) Uitgebreide kennis/ervaring met visualiseren en storytelling van complexe modellen en vraagstukken; 5) Kennis van design-patterns en architecture patterns.
Opmerkingen: Jouw tarief ligt tussen €80 - €117 Je kunt reageren tot: maandag 20-7-2020 16.00 uur
Nu reageren >>
59944Interim Financieel Adviseur
5 maanden, gemiddeld 5 dagen per week. | Zuid-Holland | lees verder | reageren
 
Voor een mooie gemeente zin wij opzoek naar een ervaren Freelance/Interim Financieel Adviseur.
Verwachte opdrachtduur: 5 maanden, gemiddeld 5 dagen per week.
Plaats/regio: Zuid-Holland
Profiel van het bedrijf: Het betreft een middelgrote gemeente. Er vallen meerdere gebieden binnen deze gemeente en de gemeente telt circa 70.000 inwoners. Alle gebieden tezamen hebben een oppervlakte van circa 90 km2.
Profiel van de opdracht: Als Financieel Adviseur zal je je onder meer bezighouden met de P&C-cyclus, diverse finance vraagstukken en risico-inventarisaties. Aandachtgebieden kunnen uiteenlopen van belastingen, treasury en/of informatievoorziening voor management en directie. Om jezelf goed binnen de rol te kunnen bewegen, ben je iemand die makkelijk contacten legt en communicatief erg vaardig is.
Profiel van de manager: - In bezit van relevante bedrijfseconomische HBO- of WO-opleiding; - Minimaal 5 jaar aantoonbaar (recente) werkervaring als Financieel adviseur/Controller binnen het gemeentelijk domein; - Gedegen sparringpartner voor management/directie; - Analytisch sterk; - Je legt makkelijk contact; - Communicatief sterk.
Opmerkingen: - Snel starten van project; - Project van minimaal 5 maanden; - Grote kans op verlenging project; - Vervullen van zware rol; - Dynamische functie; - Mooie aanvulling op je cv.
Nu reageren >>
59918Interim Hoofd Administratie
Uitdagende opdracht voor minimaal 6 maanden met optie tot verlenging. | Regio Amsterdam | lees verder | reageren
 
Voor een opdrachtgever ben ik op zoek naar een Freelance/Interim Hoofd Administratie in de regio Amsterdam.
Verwachte opdrachtduur: Uitdagende opdracht voor minimaal 6 maanden met optie tot verlenging.
Plaats/regio: Regio Amsterdam
Profiel van het bedrijf: Deze organisatie is een specialist binnen hun vakgebied.
Profiel van de opdracht: In de functie van Freelance Hoofd Administratie zal je verantwoordelijk zijn voor de gehele administratie. De laatste tijd is hier een achterstand ontstaan, die nu vanwege het vertrek van de huidige Hoofd Administratie alsmaar groter is geworden. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren professional die hier mee aan de slag kan.
Profiel van de manager: - Minimaal 3 jaar recente ervaring als Freelance Hoofd Administratie; - Je hebt zeer recente ervaring binnen de zorg branche; - Je bent een expert op het gebied van SAP; - Actuele kennis en expertise met VVT; - Woonachtig in de omgeving.
Opmerkingen:
Nu reageren >>

top

Inloggen als
partner abonnee:

Inlognaam
Wachtwoord

Status: Uitgelogd

button.gif

button.gif


Onze informatie pagina's:

Hoofdpagina 

Werkafspraken (pdf) 

Partner Abonnement 

Opdrachten 

Privacybeleid (pdf)